Реклама
Реклама
Реклама

Розсувні шторки для ванної: огляд

  1. походження
  2. З яких матеріалів виготовляється?
  3. пластмасові шторки
  4. скляні шторки
  5. особливості конструкції
  6. види
  7. монтаж

Незважаючи на те, що для ванної кімнати головний тільки унітаз, раковина і душова кабіна, приділити увагу потрібно і інших елементів інтер'єру. Пам'ятайте, середа в приміщенні досить агресивна: високий рівень вологості, перепади температури і регулярне вплив води негативно впливають на кожну частину кімнати. Тому так важливо підібрати не тільки якісну сантехніку, але і комплектуючі деталі до неї.

Полотенцесушитель, полички, корзина для білизни, підставка для щіток і зубної пасти, декор - все це має значення. Ми хочемо приділити особливу увагу такому елементу, як розсувні штори для ванни.

На сьогоднішній день існує величезний вибір сантехніки, а нові комбіновані вироби не змушують нас вибирати між душовою кабіною і ванною. Тепер ми можемо придбати повноцінну ванну і встановити на неї спеціальні душові шторки , Які при необхідності приховають вас і дадуть можливість прийняти душ.

Незважаючи на те, що для ванної кімнати головний тільки унітаз, раковина і душова кабіна, приділити увагу потрібно і інших елементів інтер'єру

Шторки для ванни відмінно захистять вашу кімнату від зайвої вологи і бризок води

Призначення розсувних штор: головне завдання конструкції полягає в захисті ванної кімнати від бризок води і зайвої кількості вологи. Якщо в приміщенні ванної кімнати є електричні прилади, необхідність в шторках збільшується в кілька разів.

Звичайно, попадання води на стінки і підлогу ванної кімнати - це неминуче. Але повноцінні калюжі на підлозі і прямий вплив води на обробку стін не кращим чином вплине на поверхні.

походження

Всі наявні шторки на ринку розрізняються за матеріалом виробництва, тому приблизно розділені на два величезних виду: м'які і жорсткі штори.

М'які шторки нам відомі за класичними тканинним основам. Доступна вартість і багато різноманітних квітів і малюнків роблять подібні шторки найбільш популярним вибором у середньостатистичного жителя.

Але подібні вироби досить швидко забруднюються, втрачають свою привабливість і швидко піддаються утворенню грибка в нижній частині полотна. М'які штори не є надійним захистом приміщення від вологи.

М'які штори не є надійним захистом приміщення від вологи

Штори з більш щільних матеріалів - сучасна заміна штор на тканинній основі

А ось жорсткі шторки - це сучасна і більш якісна модифікація м'яких виробів. Спочатку призначалися для огорожі душових кабін, сьогодні монтуються і на ванну.

Подібні вироби надійно захищають приміщення від води і забруднень. А можливість встановити на чашу ванни дозволяє створити функціональний душ і нестандартний дизайн ванної кімнати.

З яких матеріалів виготовляється?

Щоб розсувні шторки були доступні різної категорії покупців, виробники сантехніки випускають на ринок полотна з багатьох матеріалів, різних ціною, якістю і привабливості.

Матеріали для виробництва розсувних штор:

• пластмаса;

• Скло.

Як бачите, обидва матеріали прозорі та зручні в роботі.

пластмасові шторки

Полотна з пластмаси для душової кабіни або ванни є досить популярним матеріалом, так як їх ціна цілком доступна, а технічні характеристики роблять їх відмінним захистом від вологи.

Переваги штор з пластмаси:

  • розумна вартість;
  • невелика вага конструкції, що робить шторки зручними в монтажі і підбір доступних напрямних і кріплень;
  • виготовляють з нешкідливого вінілу або поліетилену;
  • матеріал податливий в роботі, що дозволяє зробити полотно будь-якої форми і розмірів;
  • широкий вибір за кольором, розміром, візерунку, малюнку.

Пластмаса - унікальний матеріал, що дарує величезний простір для нашої фантазії.

Пластмаса - унікальний матеріал, що дарує величезний простір для нашої фантазії

Шторки для ванни виробляються зі скла і пластмаси

Недоліки штор з пластмаси:

  • швидке забруднення внутрішньої частини штор;
  • необхідна регулярна чистка поверхонь від розлучень і опадів;
  • згодом матеріал мутніє, тобто втрачає свою привабливість;
  • при сильному механічному впливі можливі тріщини.

Найчастіше купуючи пластмасові розсувні штори для ванни, споживач керується виключно ціною. Пам'ятайте, при регулярному чищенні і правильному догляді - пластмасові вироби нітрохи не поступаються іншим шторкам.

скляні шторки

Сікло, звичайно, неперевершений матеріал, з яким складно зрівнятися в якості і красі. Купівля штор зі скла є найбільш розумною і вигідною. Сучасні вироби виготовляються з міцного загартованого скла, так що боятися тріщин або розколів не варто.

Переваги штор зі скла:

  • матеріал не мутніє і не втрачає свою привабливість;
  • скло не вимагає настільки частого очищення;
  • легко миється будь-яким миючим засобом;
  • можливість тріщин або розколів виключена, звичайно, якщо не спеціально нанести удар по склу;
  • широкий вибір по стильовим рішенням.

Вибір матеріалів невеликий, але і серед цього списку скло вигідно відрізняється за своїми технічними характеристиками.

Недоліки штор зі скла:

  • матеріал міцний, але розбити його все ж, можна, однак, боятися серйозних пошкоджень не варто, так як осколки закруглені;
  • скло не відрізняється гнучкістю, так що безліч незвичайних форм не вийде;
  • шторки зі скла досить важкі, встановити самотужки не вийти, та й небезпечно;
  • висока вартість.

Однак зверніть увагу, що всі недоліки скляних штор залежать саме від головної переваги - міцності матеріалу.

Однак зверніть увагу, що всі недоліки скляних штор залежать саме від головної переваги - міцності матеріалу

Скляні шторки можуть бути матовими, візерунчастими і т.д.

Популярність скляних виробів обумовлена ​​широким вибором, адже шторки можуть бути:

  • прозорі;
  • матові;
  • тоновані;
  • з малюнком;
  • візерункові.

Зверніть увагу, що тоновані шторки вимагає більше освітлення для ванної кімнати, ніж інші види. Більших обертів набирають скляні шторки в парі з алюмінієм.

особливості конструкції

Одним з головних відмінностей всіх жорстких штор для ванної є їх конструкція.

Крім розсувних штор, ви можете придбати орні і доладні. Орні штори по конструкції і способу установки ідентичні звичайним дверцят, а складні нагадують за зовнішнім виглядом гармошку.

Як показує попит товару, найбільш популярною і зручною конструкцією є розсувні система штор. Так як вона може кріпитися до підлоги, стін або стелі, а головне, до ванній окремо, тим самим створюючи візуальну стіну або перегородку.

Завдяки своїй компактній конструкції розсувні стулки найчастіше використовують для установки в невеликих ванних кімнатах, так як вони не займають багато місця і не вимагають вільного простору перед кабіною для відкриття штор.

Якщо ви окремо купуєте розсувні шторки на ванну, зверніть увагу, що подібні вироби можуть йти в комплекті рамою або частковим каркасом. Подібні варіації форм дозволяють частково обгородити ванну або створити повноцінну закриту душову кабіну.

Відкриваються стулки в різні боки завдяки роликовим шарнірам, які працюють безшумно і гладко.

Конструкція розсувних полотен створена таким чином, щоб ні бруд, ні мікроорганізми не мали можливості накопичуватися в системі. Певні конструкції - глухі, виключають потрапляння води за межі ванни.

Певні конструкції - глухі, виключають потрапляння води за межі ванни

Шторки для ванни з пластмаси

Основа розсувних штор може складатися з декількох секцій, кількість яких варіюється від 2 до 6 штук. Максимальна кількість секцій знайти досить складно.

Переваги розсувних штор для ванної кімнати:

  • вироби займають мінімальну кількість простору;
  • конструкція плоска і монтується на край ванни, так що і простір ванни теж не забирає;
  • практичність: бризки води на стінах і калюжі на підлозі виключені;
  • гігієнічність: стулки легко мити;
  • простий монтаж: зібрати і встановити розсувні штори у ванній можна самостійно;
  • довговічність;
  • широкий вибір розмірів, форм і стилів;
  • доступність цін: різноманітність конструкцій дозволяє вибрати штори за розумною вартістю;
  • привабливість: розсувні вироби естетичні і сучасні.

Серед недоліків розсувних штор фахівці відзначають, що їх монтаж на ванну розумний тільки в просторих ванних кімнатах. Хоча ми б посперечалися. Незважаючи на розміри приміщення, захистити підлогу і стіни від води потрібно. А якщо господарі не бажають змінювати ванну на душову кабіну, що залишається?

Монтаж ергономічних розсувних штор - єдино вірне рішення в будь-якій ванній кімнаті.

види

Розсувні шторки розрізняються не тільки матеріалом виробництва і дизайном, а й розмірами, тобто кількість стулок.

Розсувні вироби за кількістю стулок можуть бути:

  • двосекційні: вироби економічні, призначені для прямокутних класичних ванн; виріб легко складається і повертається до стіни, не займаючи місця; двосекційні стулки більше підходять для складаний, полускладних або орної конструкції;
  • трисекційні: штори складаються з трьох рівних частин, двох рухливих, однієї стаціонарної; подібне кількість стулок ідеально для розсувний конструкції; також три стулки відмінно підходять для складаний форми штор, приховуючи їх в гармошку;
  • чотирьохсекційного: подібне кількість стулок частіше застосовується для душового куточка, а й для ванної виглядає не менш привабливо: три стулки по прямій, одна - закриває кут; чотири шторки надійні, так як повністю ізолюють ванну від решти приміщення, що виключає потрапляння води на підлогу; в таких конструкціях досить затишно, тепло, а головне, безпечно, адже ви повністю приховані від сторонніх; чотирьохсекційна конструкція підходить для розсувних штор;
  • п'ятисекційні: подібні стулки застосовуються як для прямокутних класичних ванн, так і для більш складних конфігурацій; вважаються однією з найбільш відповідних форм для розсувних штор.

    Розсувні шторки для ванни

На ринку ви легко знайдете розсувні шторки з будь-якою кількістю секцій. Фахівці відзначають, що найбільш практичним кількістю є 3, 4 або 5 штук.

монтаж

В процесі установки у вас не повинно виникнути проблем, адже кожен виробник постачає конструкцію штор на ванну докладною інструкцією, яка допоможе зробити всі роботи поетапно і якісно.

Ваше головне завдання, уважно вивчити всі приписи і строго слідувати всім поставленим завданням. Тільки в такому випадку ви максимально виключіть можливі помилки і скоротіть час монтажу.

Підготуйте наступні інструменти:

  • кріпильні елементи: дюбелі, шурупи;
  • дриль або шуруповерт;
  • будівельний рівень і рулетка;
  • алюмінієві профілі для закріплення штор на стіні.

Володіючи усім необхідним начинням, ви скоротите час роботи і зробите її максимально акуратно.

Хід робіт:

  1. Будівельним рівнем перевірте стіни: якщо вертикаль рівна - прекрасно, проблем не буде; якщо стіна виявилася нерівною - потрібно створити строго вертикальні профілі.
  2. Маркером намітьте місця для кріплень.
  3. Щоб підготувати місця для кріплень, потрібно Карнер злегка пробити отвори для дрилі. Завдавати ударів по Карнер потрібно максимально обережно, щоб не розколоти кахель.
  4. Просвердлите отвори.
  5. Вставте дюбелі і вмонтуйте алюмінієвий профіль.
  6. Для конструкції розсувних штор напрямні монтуються безпосередньо до ванною.
  7. Встановіть секції на напрямні.
  8. Всі стики і місця прилягання до стін потрібно обробити силіконовим герметиком.

Основний монтаж розсувних шторок закінчено. Останній пункт роботи дуже важливий, так ви захистите конструкцію від утворення грибка і цвілі.

Останній пункт роботи дуже важливий, так ви захистите конструкцію від утворення грибка і цвілі

Монтаж шторок для ванни

Як бачите, монтаж шторок на ванну не є настільки хитромудрою і довгим процесом, головне, дотримуватися порядку дій за інструкцією.

Розсувні штори для ванни надзвичайно важливі, виключіть всі сумніви і в обов'язковому порядку виберіть жорсткий вид полотен. Пам'ятайте, ви захищаєте свою ванну кімнату від передчасного псування і нового ремонту.

З яких матеріалів виготовляється?
А якщо господарі не бажають змінювати ванну на душову кабіну, що залишається?