Реклама
Реклама
Реклама

Кому сьогодні вигідно купувати валюту

  1. Виїжджають за кордон - купувати
  2. Залишаються в Росії - не купувати

17 листопада 2017 Коментарі до запису Кому сьогодні вигідно купувати валюту відключені

Росіянам, яким мають бути новорічні канікули за кордоном, не слід відкладати покупку валюти, впевнені експерти. А ось з придбанням доларів або євро з метою вкладення коштів краще поки почекати - прибутковість рублевих фінансових інструментів зараз досить висока, а коливання курсів валют малопередбачувані.

Виїжджають за кордон - купувати

Людям, які планують в новорічні свята відпочити за кордоном, Олександр Разуваєв з Альпарі радить поспішити - хоча девальвації масштабів 2014 роки не очікується, потрібно враховувати, що бюджету вигідне ослаблення рубля. Обвалу напередодні президентських виборів не станеться, а ось невелике коливання курсу досить імовірно.

Олексій Скабалланович, представник компанії «Регіон ЕСМ», не рекомендує чекати зниження курсу тим, хто вже запланував валютні витрати (відпустка за кордоном або покупки), а поквапитися з обміном, так як втрати від такого очікування більш вірогідні, ніж виграш. Щоб напевно виграти на обміні валют, він рекомендує фізособам купувати долари напряму на біржі. Так можна скоротити витрати на комісію, крім того, ближче до новорічних свят різниця між курсом покупки і продажу в обмінних пунктах стає вельми відчутною, додав Скабалланович.

На думку Анастасії Сосновій з банку «Російський капітал», до кінця року долар навряд чи знову опуститься до 57 рублів і нижче, то ж стосується і євро. Ослаблення рубля напередодні новорічних свят бачиться їй набагато більш імовірним.

Співробітник РІА Рейтинг Андрій Манько рекомендує відправляються за кордон закуповувати валюту поетапно. На його думку, рубль ще може ненадовго зміцнитися, і покупка доларів в кілька етапів допоможе згладити коливання курсу в останні місяці року.

Євгенія Абрамович з Dukascopy Bank радить росіянам, які планують закордонні поїздки в період новорічних канікул, готуватися до них вже сьогодні. На її думку, до кінця листопада рублі ще можна обміняти по досить вигідним курсом.

Представник банку «Зеніт» Володимир Евстифеев очікує грудневе зниження курсу рубля по відношенню до долара в середньому на 5%. Однак в періоди підвищеного попиту можливі і більш серйозні масштаби падіння, зауважив експерт.

Залишаються в Росії - не купувати

На думку Разуваєва, що не залишають межі держави росіянам немає сенсу зараз купувати валюту. Банки пропонують надійні депозити в рублях за ставками помітно вище інфляції , Та й акції російських емітентів можна купити за прийнятними цінами, пояснив сою позицію аналітик.

Купувати долари, щоб заробити на курсі, зараз не має сенсу, вважає Юрій Кравченко з ІК «Велес Капітал». Навіть якщо валюта продовжить рости, більшу частину заробленого «з'їдять» спреди, які завжди супроводжують високу волатильність . Володарям великих сум можна скористатися пропозиціями по короткострокових депозитах найбільших банків (прибутковість по внесках у деяких перевищує 7% річних).

Георгій Ващенко з ІК «Фрідом Фінанс» радить не піддаватися паніці, так як високий попит на валюту навряд чи триватиме довго. Вже на наступному тижні він очікує повернення пари долар-рубль в діапазон 59-60.

Незважаючи на що слабшає рубль, Андрій Манько не рекомендує росіянам спекулювати валютою. З урахуванням втрат при конвертації прибутковість рублевих інструментів зараз набагато вище, вважає він.