Реклама
Реклама
Реклама

Фіктивна фірма співробітника Генпрокуратури намагалася розмитнити в Одесі вантажі на $ 15-20 млн, - ЗМІ

12 червня 2018, вівторок, 17:03 2308

2018-06-12T17: 03: 00 + 03: 00 Фінанси 2019-07-15T04: 49: 44 + 03: 00

Українські Новини

Українські Новини Фіктивна фірма співробітника Генпрокуратури намагалася розмитнити в Одесі вантажі на $ 15-20 млн, - ЗМІ Українські Новини Фіктивна фірма співробітника Генпрокуратури намагалася розмитнити в Одесі вантажі на $ 15-20 млн, - ЗМІ

Митниця (ілюстрація). Фото: bykvu.com

Про це повідомило інтернет-видання "Комсомольська правда в Україні" , Передають Українські Новини.

Фіктивність підприємства підтвердила його офіційний директор Наталія Бондаренко в ході допиту в якості свідка. Зокрема, він зазначила, що не підписувала жодних документів від імені підприємства, не користувалася його печаткою, крім як під час відкриття рахунків, не переводила кошти через систему "Клієнт-банк" і навіть не знає, де знаходиться компанія.

Тим не менш, це не завадило підприємству провозити імпортні вантажі через Одеську митницю.

За даними джерела в правоохоронних органах, загальна вартість арештованого вантажу становить не менше 15-20 млн доларів. Реальним власником вантажу і компанії "Меллвіл" є співробітник департаменту з нагляду за дотриманням законів у кримінальному процесі та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України Сергій Сердюк. Сам же департамент очолює не менш відомий співробітник Генпрокуратури Володимир Бедриківський.

За словами джерела, незважаючи на визнання вантажу (взуття, тканина, господарські товари) речовим доказом у кримінальному провадженні, як мінімум частина контейнерів вже покинула митницю і прибула на промринок "7-й км" під Одесою, де товари були реалізовані.

В даний момент за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.