Реклама
Реклама
Реклама

viza.md | Ваш джерело актуальної інформації!

Закон № 200 від 16.07.2010 про режим іноземців в Республіці Молдова регламентує в'їзд в Республіку Молдова і виїзд з Республіки Молдова іноземців, надання та продовження права перебування, їх репатріацію та документування, встановлює заходи примусу в разі недотримання режиму перебування та спеціальні заходи з обліку імміграції відповідно до зобов'язань, узятих на себе Республікою Молдова згідно з міжнародними договорами, однією зі сторін яких вона є.


Текст Закону та інформацію про режим надання віз, правах, наданих візою, і види віз, категоріях громадян, звільнених від уявлення запрошення для отримання короткострокової візи для перебування в Республіці Молдова, права та обов'язки іноземців, допомоги по інтеграції іноземців в економічну, соціальну і культурну життя Республіки Молдова, умови в'їзду іноземців на територію Республіки Молдова, обов'язки транспортних агентів, відмову і заборону на в'їзд на територію Республіки Молдова і т.п. можна дізнатися по засланні .


Мінімальні розміри коштів на утримання іноземців в Республіці Молдова

Мінімальні розміри коштів на утримання іноземців необхідні для підтвердження при клопотанні про надання в'їзної візи і в'їзді в Республіку Молдова, при продовженні права тимчасового перебування з метою працевлаштування, при клопотанні про надання / продовження права тимчасового перебування для навчання, права тимчасового перебування для возз'єднання сім'ї, права тимчасового перебування з метою здійснення гуманітарної або релігійної діяльності, права на перебування для проходження тривалого медичного санаторно-курорт ого або відновного лікування, а також при клопотанні про надання права на постійне перебування в Республіці Молдова.


Підтвердженням наявності грошових коштів на утримання в установленому розмірі залежно від тривалості та мети перебування, в разі потреби, можуть бути: готівкові гроші в молдавських леях, готівкові та / або дорожні чеки в іноземній валюті, банківські картки з виписками з рахунків, видані не пізніше ніж за 10 днів до їх пред'явлення органу, довідка про заробітну плату, видана роботодавцем, і письмова гарантія змісту з боку особи, яка запрошує.


- Мінімальний розмір коштів на утримання, необхідний для підтвердження при клопотанні про надання в'їзної візи в Республіку Молдова, становить 30 євро / день на весь зазначений період, але не менше 300 євро або еквівалент в іншій іноземній валюті, у разі перебування менше 10 днів.

- Мінімальний місячний обсяг коштів на утримання, необхідний для підтвердження при в'їзді в Республіку Молдова, становить 30 євро / день на весь зазначений період, але не менше 300 євро або еквівалент в іншій іноземній валюті, у разі перебування менше 10 днів.
- Мінімальний розмір коштів на утримання, необхідний для підтвердження при продовженні права тимчасового перебування з метою працевлаштування, становить не менше одного гарантованого мінімального розміру заробітної плати в реальному секторі.
- Мінімальний розмір коштів на утримання, необхідний для підтвердження при клопотанні про надання / продовження права тимчасового перебування для навчання, становить один гарантований мінімальний розмір заробітної плати в реальному секторі на весь період надання права перебування.
- Мінімальний місячний обсяг коштів на утримання, необхідний для підтвердження при клопотанні про надання / продовження права тимчасового перебування для возз'єднання сім'ї становить одну середньомісячну заробітну плату в національній економіці для кожного члена сім'ї.
- Мінімальний місячний обсяг коштів на утримання, необхідний для підтвердження при клопотанні про надання / продовження права тимчасового перебування з метою здійснення гуманітарної або релігійної діяльності, становить один гарантований мінімальний розмір заробітної плати в реальному секторі на весь період надання права перебування.
- Мінімальний місячний обсяг коштів на утримання, необхідний для підтвердження при клопотанні про надання / продовження права на перебування для проходження тривалого медичного санаторно-курортного або відновного лікування, становить один гарантований мінімальний розмір заробітної плати в реальному секторі на весь період надання права перебування.
- Мінімальний місячний обсяг коштів на утримання, необхідний для підтвердження при клопотанні про надання права на постійне перебування, становить один гарантований мінімальний розмір заробітної плати в реальному секторі.

Обов'язковість реєстрації іноземних громадян, що в'їжджають до Республіки Молдова через неконтрольований ділянку кордону
Іноземні громадяни та особи без громадянства, які прибувають в Республіку Молдова через ділянку молдавсько-українського кордону, неконтрольований молдавською владою, протягом 72 годин з моменту перетинання державного кордону України зобов'язані заявити про своє прибуття в будь-який відділ (відділення) обліку і документування населення Міністерства інформаційних технологій і зв'язку, з наданням національного засвідчує особу, що дозволяє в'їзд в Республіку Молдова, для постановки на облік.


Міністерство інформаційного розвитку видасть даним особам додаток до національного посвідчує особу документом, який буде служити підставою для законного їх перебування на території Республіки Молдова.