Реклама
Реклама
Реклама

РВП для громадян Узбекистану в 2019 році: ціна, як отримати, документи

  1. Принцип оформлення РВП
  2. Особливі випадки отримання РВП
  3. Документи, необхідні для отримання РВП
  4. Зміни в законодавстві в поточному році
  5. Процес видачі дозволу на проживання

Велика кількість вихідців з Узбекистану щорічно прагнуть потрапити на роботу в Росії. Однак просто так жити на території країни не можна, для цього необхідно отримати відповідний документ. У 2019 система зазнала невеликих змін, тепер процедура отримання РВП для громадян Узбекистану виглядає дещо інакше. Що необхідно зробити, щоб оформити дозвіл в 2019 році, які документи потрібні і як проходить процедура - читайте нижче.

Що необхідно зробити, щоб оформити дозвіл в 2019 році, які документи потрібні і як проходить процедура - читайте нижче

Принцип оформлення РВП

У 2019 новоприбулим мігрантам необхідно протягом семи днів після перетину кордонів Росії отримати реєстрацію за місцем проживання. Реєстрація дає можливість перебувати на території країни протягом дев'яноста днів. За три місяці необхідно встигнути подати документи і оформити РВП.

РВП для громадян Узбекистану в 2019 році - це можливість користуватися більшістю цивільних прав, отримувати медичну допомогу і працювати без отримання патенту. Видається дозвіл на підставі квот, кількість яких регулюється урядом, в поточному році їх передбачено близько ста двадцяти п'яти тисяч. Але є і можливість оформити РВП в спрощеному порядку, правда, для цього повинні бути вагомі причини.

Особливі випадки отримання РВП

Є кілька категорій громадян, які можуть оформити РВП позачергово, яким не потрібна квота Є кілька категорій громадян, які можуть оформити РВП позачергово, яким не потрібна квота. До них відносяться:

  • Громадяни Узбекистану, які народилися на території РФ або СРСР;
  • Жителі республіки, що мають на території РФ недієздатних батьків-володарів громадянства Росії;
  • Непрацездатні мігранти з Узбекистану, які є батьками дітей з російським громадянством;
  • Набувши в ряди збройних сил РФ громадяни Узбекистану;
  • Громадяни, що поєднувалися шлюбом з громадянином Росії;
  • Учасники програми «Співвітчизник».

Отримання РВП за програмою «Співвітчизник» вимагає окремої згадки. Сама програма має на увазі, що отримати РВП можуть ті, хто досяг повноліття, може довести спільність з культурою Росії чи національну приналежність (громадянство), володіють російською мовою і володіють достатніми навичками, освітою і вміннями для здійснення трудової діяльності.

Документи, необхідні для отримання РВП

Для того щоб подати в міграційну службу прохання на отримання дозволу, необхідно зібрати певні документи Для того щоб подати в міграційну службу прохання на отримання дозволу, необхідно зібрати певні документи. У 2019 цей список включає в себе:

  • Закордонний паспорт мігранта;
  • Карта мігранта;
  • Квитанція, яка свідчить про сплачену держмито (ціна становить 1600 рублів);
  • Заява на отримання РВП;
  • Чотири кольорових або чорно-білих фото розміром 35х45 мм;
  • Медичні довідки, що підтверджують відсутність небезпечних захворювань;
  • Сертифікат, який засвідчує про досить високому знанні основ російської мови, історії та основ законодавства країни.

Окремо варто відзначити міграційну карту - що це таке і як її отримати? Видається вона в залежності від способу прибуття мігранта в країну і являє собою документ, який містить відомості про іноземця та його переміщеннях по країні.

Крім того, дозволяється не здавати іспит на знання російської культури дітям, недієздатним громадянам і пенсіонерам. А ще тим, хто має на руках оригінал документа про освіту, виданого в Росії.

Зміни в законодавстві в поточному році

У 2019 року в міграційній політиці Росії з'явилися деякі зміни У 2019 року в міграційній політиці Росії з'явилися деякі зміни. Ось список основних нововведень.

  • Тепер перетинати кордони країни громадяни Узбекистану можуть тільки на підставі закордонного паспорта.
  • Загострилася політика покарань за порушення оформлення РВП. Тепер відсутність штампу, що підтверджує дозвіл на проживання, буде каратися десятьма роками неможливості перетину кордонів РФ.
  • З поточного року роботодавець, який взяв на роботу мігранта з Узбекистану, зобов'язаний робити лікарняні виплати.
  • Для деяких категорій працівників введені обмеження. Так, права водіїв транспорту, видані в Узбекистані, не мають сили в РФ і їх необхідно переоформити.

Настійно рекомендуємо вам уважно вивчити поправки до міграційного законодавства, щоб спокійно пройти процедуру отримання РВП і не опинитися в неприємній ситуації, яка змусить повернутися на батьківщину.

Процес видачі дозволу на проживання

Алгоритм видачі документа не так вже й складний Алгоритм видачі документа не так вже й складний. Після того як житель Узбекистану прибув в країну і зареєструвався, він може приступати до оформлення. Для цього потрібні описані вище документи, а також пройдений медогляд. Тільки до лікарського висновку, що підтверджує відсутність хвороб, небезпечних для суспільства, мігрант може розраховувати на отримання РВП.

Клопотання подається до міграційної служби за місцем реєстрації. Документи розглядаються протягом декількох місяців, після чого дається відповідь. Видане РВП діє три роки, раз на рік необхідно підтверджувати наявність житла і доходу, що дозволяють і далі жити на території країни.

Отримання РВП для громадян Узбекистану - не така складна процедура. Необхідно ретельно підготувати документи і підтвердити свої наміри щодо роботи в країні і тоді ви без проблем отримаєте дозвіл на проживання, що може стати першим кроком на шляху до отримання громадянства РФ.

Окремо варто відзначити міграційну карту - що це таке і як її отримати?