Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати РВП в Росії громадянину Узбекистану в 2019 році

  1. Зміни в 2019 році
  2. способи отримання
  3. квоти
  4. особливий порядок
  5. процедура оформлення
  6. Здача іспиту
  7. Необхідні документи
  8. вартість
  9. терміни отримання
  10. підсумки

Щорічно в Росії прибуває безліч трудових мігрантів, більшість яких із Середньої Азії. Перебувати в країні особам з безвізових держав можна 90 днів, а при наявності дозволу - 3 роки. Розглянемо, як отримати РВП в Росії громадянину Узбекистану.

Зміни в 2019 році

Зміни в 2019 році

Крім можливості легально перебувати в країні протягом 36 місяців, дозвіл на тимчасове проживання - це перший крок на довгому шляху до отримання паспорта громадянина РФ. Для тих іноземців, хто прийняв рішення переїхати в Росію назавжди, це необхідну дію. Рівень життя в Узбекистані значно нижче, ринок праці не пропонує гідних зарплат і тому багато громадян республіки прагнуть поліпшити ситуацію шляхом переїзду. У Росії, незважаючи на економічні труднощі, є можливість отримувати стабільний дохід.

Порядок перебування в країні, перш за все, передбачає легальний в'їзд, заповнення міграційної карти, постановки на облік. Для громадян Узбекистану в 2019 році перетин кордону допустимо по біометричного паспорту. Це вимога була введена в 2011 р, заміна документів продовжувалася, і сьогодні дата дії старого зразка закінчується в червні 2018. РВП є прямокутним штамп в паспорті, який фіксує факт того, що його володар знаходиться в Росії легально. Туди заносяться відомості про іноземця.

  1. Прізвище, ім'я, якщо є - по батькові.
  2. Дата і місце появи на світ.
  3. До якої країні має державну приналежність.
  4. Підлога.
  5. Дата видачі і коли закінчиться період дії.

Крім цього, штамп містить відомості про відділення ГУВМ МВС, що видав дозвіл.

способи отримання

Після приїзду в РФ іноземець повинен встати на міграційний облік, зареєструватися за адресою знаходження. Ті, хто є власником нерухомості, «прописується» в свою квартиру. Щороку уряд Росії встановлює квоти на РВП . Для деяких категорій узбецьких громадян законодавство дозволяє отримати штамп поза лімітом.

Щоб оформити РВП, жителі Узбекистану повинні написати клопотання в підрозділ ГУВМ МВС за місцем перебування в Росії. Заявку можна подати і через МФЦ. Для дитини документи оформляють батьки або опікуни. Якщо вчасно не отримати штамп у паспорт, піде видворення з Росії. У деяких ситуаціях можливе зняття депортації. Для цього треба своєчасно, в 10-денний термін, оскаржити рішення. Підставою для апеляції можуть послужити:

  • офіційно оформлені відносини з громадянином РФ, наявність спільного дитини з володарем російського громадянства;
  • на момент винесення рішення про депортацію житель Узбекистану отримав РВП, ВНЖ;
  • порушник міграційного законодавства здобуває освіту в російському вузі;
  • людина знаходиться в країні з метою проходження лікування.

Для тих, хто вирішив влаштуватися в нашій державі на постійній основі, слід розуміти, що отримати громадянство РФ громадянину Узбекистану можливо, здійснюючи поетапні кроки. І перший з них - оформлення РВП.

квоти

Щорічно влади Росії визначають, скільки дозволів видавати. Їх число встановлює керівництво кожного регіону, виходячи з можливості прийняти, розмістити і надати роботу мігрантам.

особливий порядок

Деякі категорії узбецьких громадян, які побажали залишитися в РФ на ПМЖ, можуть оформити РВП без урахування виділених квот. До них відносяться:

  • особи, що з'явилися на світ на території сучасної Росії;
  • ті, хто народився в РРФСР і володів державної приналежністю до СРСР;
  • недієздатні узбецькі громадяни, у яких діти - дієздатні і з російським паспортом;
  • які взяли участь в держпрограмі переселення співвітчизників;
  • діти, які мають недієздатних батьків з державною приналежністю до РФ;
  • підприємці, які вклали великі суми в розвиток економіки Росії.

Ті, хто вирішив зробити РВП в 2019 році, повинен зібрати необхідний комплект документації і написати клопотання.

процедура оформлення

Порядок отримання штампа, який дозволить тимчасово проживати в Росії узбецькому громадянину, наступний.

  1. Написати заяву, підготувати документи.
  2. Пройти медичний огляд, підтвердити відсутність ВІЛ, інших інфекційних захворювань, алкогольної і наркотичної залежності.
  3. Витримати іспит на володіння мовою, знання історії та основ законодавства Росії.
  4. Сплатити держмито, уявити виписку з банку або квитанцію.
  5. Внести комплект матеріалів в ГУВМ МВС або в МФЦ.
  6. При позитивному рішенні про оформлення РВП здати відбитки пальців.
  7. Поставити штамп в паспортному документі.
  8. Оформити реєстрацію за адресою проживання.
  9. Написати заяву в податковий орган і отримати ІПН.

Завантажити заяву на отримання РВП

Які папери треба зібрати і де проходять випробування на визначення рівня володіння мовою і знаннями законів - зупинимося далі.

Здача іспиту

Отримати сертифікат можна в будь-якому акредитованому для проведення такої процедури вищому навчальному закладі. Для цього треба написати заяву і внести гроші за тестування. Щоб іспит пройшов успішно, бажано відвідати безкоштовні консультації, які зобов'язані проводити такі заклади. Якщо громадянин Узбекистану є випускником радянського навчального закладу і у нього є атестат або диплом, виданий до вересня 1991 року, здавати тести не буде потрібно. Те ж стосується і носіїв російської мови.

Необхідні документи

Стандартний перелік пакет паперів для громадян Узбекистану включає:

  • прохання про надання РВП;
  • міграційну карту;
  • узбецький паспорт;
  • 2 фото встановленого формату;
  • сертифікат про знання російської мови, історії, законів або документ про освіту, отриману в СРСР;
  • медичну довідку;
  • папір про сплату мита.

Всі документи для оформлення РВП повинні бути російською. Ті, що оформлені на узбецькій мові, треба перевести і запевнити в нотаріальній конторі.

вартість

вартість

Підготовка паперів для отримання дозволу при самостійному оформленні обійдеться в 10-12 тис. Рублів. Ця сума складається з декількох складових:

  • сплата державного збору при внесенні клопотання - 1600 рублів;
  • проходження тестів з мови, праву - 5300 рублів. Якщо з першого разу отримати позитивний результат не вдасться, за кожну наступну перескладання доведеться платити по 1900 рублів;
  • дрібні витрати на фотографії, бланки, канцелярію.

Тих, хто вважає за краще скористатися посередницькими послугами, цікавить, скільки коштує така допомога. Ціна оформлення зросте в 4-5 разів і може дійти до 50 тис. Рублів.

терміни отримання

Після отримання від громадянина Узбекистану комплекту паперів на РВП, уповноважені органи повинні їх вивчити. На це законодавство відводить до 60 днів. Про позитивному або негативному рішенні іноземця повідомляють письмово.

підсумки

Громадянин Узбекистану, як і будь-який іноземець, який оформив РВП, зобов'язаний дотримуватися міграційні правила. Він повинен щорічно повідомляти підрозділ ГУВМ МВС за адресою проживання про те, що не змінив місце своєї реєстрації. На відправку такого повідомлення відводиться 60 днів.

РВП не підлягає продовженню, по закінченні трьох років документ втрачає термін дії. Це говорить про те, що за вказаний період потрібно визначитися зі своїм статусом в РФ. Якщо в планах громадянина Узбекистану залишитися в Росії, йому слід подати клопотання на ВНЖ за півроку до дати закінчення дії тимчасового дозволу, зазначеної на штампі.

У 2019 РВП для громадян Узбекистану або інших країн може бути анульовано, якщо володар статусу порушив закон РФ. Рішення про це статусу приймає відомство з питань міграції. Якщо воно прийнято, громадянин Узбекистану депортується з Росії. Повторно звернутися із заявою про отримання дозволу можна через 5 років. Втрата статусу відбувається, якщо його власник тривалий час знаходиться за межами Російської Федерації.