Реклама
Реклама
Реклама

Тренд: Торгівля без кордонів

  1. Недолік як гідність. Як бізнес може прибутково протистояти системі
  2. Товари з історією: як вигідно позиціонувати бізнес на секонд-хенді
  3. Товари-антагоністи: чому приставка анти- може дати нове життя будь-якого бізнесу
  4. Колівінг: чому гуртожитку знову стають вигідним бізнесом
  5. Тренд на ноунейм. Чому мати власний бренд не завжди добре
  6. Pop-up формат. 7 доданків популярного бізнес-тренда
  7. Бізнес-ідея №5957. атракціон незворушності
  8. Додаток для пошуку вчителя йоги
  9. Бізнес в самому некризовому секторі!
  10. Франшиза «Транс Стартер»: як вигідно продавати автоелектрика
  11. Бізнес з Піднебесної-2019. 20 нових бізнес-ідей з Китаю
  12. Бізнес-ідея №6037. Наречені на експорт до Китаю
тренди

Ні, говорячи про це світовому бізнес тренді (ви тільки не подумайте чого поганого!) Ми аж ніяк не станемо говорити про сучасну (ненавидимой, мабуть, усіма) політиці СОТ, яка наказує возити недозрілі, напхані консервантами продукти за тридев'ять земель - тільки для того, щоб виправдати існування в природі цих самих консервантів, а також - доріг-хайвеїв і вантажівок-рефрижераторів.

Ні, ми не про смутних яблуках, вироблених в Німеччині та прикрашають собою прилавки супермаркету в Криму ...

Під світовим бізнес трендом "Торгівля без кордонів" ми маємо на увазі рівно ті чудові можливості, які дає сучасної торгівлі - інтернет.

Світ як глобальна віртуальна село

Для початку хотілося б порадити всім нам - грамотним підприємцям близько познайомитися з працями Маршалла Маклюена - того самого, кого ще за життя назвали "великим провидцем", який ... "революціонізував розуміння сприйняття і мислення в сфері комунікацій". Познайомитися ближче стоїть власне з двома його важливими для нас роботами: "Розуміння медіа: Зовнішні розширення людини" і "Галактика Гутенберга: становлення людини друкувального". Маршалл Маклюен - це скромний канадський філософ, праці та ідеї якого лягли в основу сотень популярних книжок і дисертацій - написаних трохи менше скромними "медійними" особами і модними ідеологами-мислителями. Однак, знати потрібно саме першоджерела - з інтелектуальним секондхенд (іноді ще й тенденційно перебрехали) ми з вами познайомитися встигнемо завжди.

Термін, який красується у нас в заголовку і який ви, можливо, вже зустрічали в популярній літературі введений в ужиток саме Маклюена. Мова йде про термін "Глобальна село".

Що таке глобальне село? Це світ, в якому живемо сьогодні всі ми і тому, займаючись будь-яким бізнесом, потрібно обов'язково враховувати реалії цього нового світу: і його погрози, і що дарується їм - можливості.

Як виявилося, наш земну кулю - завдяки Інтернет і іншим подібним йому технологіям, відразу "стиснувся" до розмірів села, і тільки село ця - віртуальна.

Головне, що потрібно зрозуміти сучасному підприємцеві - фізична відстань між людьми перестало бути перешкодою для комунікацій будь-якого виду, в тому числі, звичайно, і бізнес-комунікацій. Це - основа процвітання левової частки розглянутих нами в цій книги успішних стартапів. Тому що дана особливість нової соціологічної структури нашого суспільства може бути розглянута однозначно як "позитивна можливість"

У той же час (кажучи тепер про погрози) у сучасної людини з'явилася і можливість мгновено реагувати на будь-яку ситуацію, яка відбувається в світі - як би "далеко" ця ситуація не відбувалася. А це означає, що будь-яка негативна подія (наприклад, ініційоване нечистим на руку політиком, чиновником або ж - підприємцем) може мати блискавичний відгук, привівши до руйнування його репутації.

Як то кажуть, "від людей на селі не сховаєшся", ось в чому суть нової соціальності, яку подарувала нам "Глобальна інтернет-село", як називають сьогодні Ойкумену.

Чесний торговець може від цього, правда, тільки виграти. Адже тепер йому не потрібно їхати з товаром "за море", розпродавати свій товар він може своїм сусідам по селу (нагадаємо, по віртуальній селі, значить і більшість дій теж будуть відбуватися - віртуально) ...

Давайте вже швидше перейдемо до прикладів, щоб було зрозуміло, про що йде мова!

У двобортному вже ніхто не воює!

Купівля (пошив) одягу - річ серйозна Купівля (пошив) одягу - річ серйозна. Тут потрібно брати до уваги відразу стільки факторів! .. (Більшість чоловіків, малі діти та ті жінки, які вважають за краще доношувати одяг за своїми чоловіками, цього, звичайно не зрозуміють. Та, власне, наш приклад про інший сегмент цільової аудиторії) ...

Уявіть собі соціальну мережу - тільки не просто мережа, а для шопінгу. А тепер уявіть - така вже є!

концепція соціальної мережі для шопінгу досить проста.

Даний інтернет-проект був створений екс-віце-президентом ресурсу MySpace - Районом ситом (Ryan Sit). (Соціальна мережа для шопінгу підтримується британським проектом Shopstyle і представляє понад мільйон товарів з 300 магазинів і близько 7000 брендів).

Вперше віртуальний магазин включає в себе соціальну складову - форум, блог, стіну для вивішування фотграфій і їх коментування.

Не секрет, Жінки повинні ретельно вибрати новий предмет гардероба, обговорити його з компетентними "експертами", підібрати взуття, аксесуари. При здійсненні покупок в традиційному інтернет-магазині досить складно отримати таку зворотний зв'язок, яку ви маєте вконтакте, вивісивши собі на стіну чергову цитатку із серії "глибокодумні".

Соціальна мережа для шопінгу TheStyleCure поєднує зручність віртуального магазину і задоволення від форуму, на якому обговорюються важливі речі

Одним клацанням мишки можна зберегти вподобані моделі, які потім ваші друзі зможуть переглянути, прокоментувати, дати прошений або непрошений рада, Одяг можна знаходити не тільки для себе, але і для своїх друзів, розміщуючи вибрані моделі на їх стіні. При бажанні можна створювати наочні художній альбом по одягу і аксесуарам, які потім можна буде придбати собі або в подарунок другу.

Користувачі цього віртуального магазину нашої мрії ... можуть здійснювати пошук: по типу одягу, торгову марку, розпродажів, ціною, кольором. Буває ж комусь добре! ...

Цибулина і буквар

Food2Dorm - онлайн магазин продуктів, обслуговуючий Food2Dorm - онлайн магазин продуктів, обслуговуючий ... тільки студентів коледжу. Головна фішка наступна: батьки студентів мають можливість поповнити їх особистий аккаунт, отримавши доступ до картки через свій персональний логін.

Онлайн магазин продуктів для студентів Food2Dorm - розроблений студентами округу Колумбус, штат Огайо, але працює він по всій країні!

В асортименті онлайн магазину більше 2000 найменувань продуктів, які вважають за краще американські студенти, і які в разі необхідності будуть доставлені їм прямо в гуртожиток.

Питається - ну для чого стільки проблем, а? Підіть в гастроном і купіть собі десяток яєць.

А невже ви ще не здогадалися? Ключове "слово" тут, увага: батьки мають можливість поповнити акаунт.

Батьки видають студентам гроші на їжу, а студенти витрачають ці гроші ... Правильно - на горілку! Так відбувається найчастіше у нас в Росії, та й то - тільки з "хорошими" дітьми, умудрівшімісяч не потрапити в мережі справжнього лиха. А в країнах і суспільствах, де "горілчаний менталітет" трохи менше слабкий, гроші, видані на їжу, витрачаються і на гірше. Наркодилери не дрімають - дуже часто їх можна побачити поруч зі студентськими гуртожитками - колоніями матусиних і мажорних пташенят, які приїхали вчитися в далекий місто.

Завдяки цьому ресурсу ви можете тримати свою дитину в чорному тілі, сказавши йому суворо: "Гроші на їжу я тобі перерахував. Що тобі ще треба, синку? Вчися давай, ге? "

KangoGift - теж цікавий інтернет-проект KangoGift - теж цікавий інтернет-проект. Що він робить, цей проект? Він дозволяє користувачам мобільних телефонів посилати один одному подарунки по СМС . У проекті беруть участь місцеві рітейлери з Массачусетса, в магазинах яких можна забрати відповідний подарунок.

Технологія проста: користувачі, які хочуть подарувати подарунок хорошій людині заходять на сайт KangoGift.com, вибирають щось, оплачують його, не забуваючи вказувати номер телефону одержувачів, які в свою чергу отримують по телефону ваучер з унікальним кодом у вигляді СМС, який можуть отоварити в магазині в будь-який зручний для них час.

В якості подарунків пропонуються різні солодощі, цукерки, чашка кави; обід і десерт в кафе, квіти, а також ... віртуальні подарунки. Одержувачу слід лише показати своє СМС повідомлення касиру магазину або кафе і ... негайно випити (вибачте, забрати свій подарунок).

Переваги такого підходу зрозумілі - немає ніяких пластикових подарункових карт, які треба отримувати, доставляти і ін., Весь процес дуже простий і займає мінімум часу, плюс максимум зручностей для одержувача подарунка.

Все добре з цим проектом, нічого не бентежить, тільки ... віртуальні подарунки дарувати не треба, а? А? Всі ці трояндочки, сердечка і анімашки - залиште їх будь ласка собі - скільки можна засмічувати мою стіну? :)

Онлайн магазин Hipstery з Лейпцига позбавляє покупців цього вибору і   робить вибір за них Онлайн магазин Hipstery з Лейпцига позбавляє покупців цього вибору і робить вибір за них . Покупці тільки вказують розмір футболки, яку хотіли б отримати, платять EUR 17 (плюс доставка) і відповідають на ряд питань в анкеті, на підставі якої автори ресурсу самі підбирають футболку замовнику.

На думку авторів проекту Hipestry, найкращі рішення приймаються на підставі інтуїції, тому вони побудували свій опитувальник таким чином, що він виявляє основні схильності і інтереси, смаки і переваги клієнта, і на підставі цих даних робиться кращий вибір. Якщо Hipestry помиляється, і футболка не подобається замовнику, то у нього є друга спроба все виправити. Якщо ж і вдруге магазин не вгадує з вибором, то гроші повертаються покупцеві.

Автори проекту запевняють своїх клієнтів, що їх футболки не можуть не сподобатися, все футболки купуються у кращих світових брендів, причому це рідкісні та ексклюзивні моделі, які ніде не купиш і ніколи не зустрінеш на вулиці у звичайних перехожих. Футболки від Hipestry продаються на кращих сайтах: Teefury, Uneetee, Threadless, Teextile, Design By Humans.

Іноді, щоб виділитися, не обов'язково слідувати бізнес тренду, можна йти проти нього, як і вчинив стартап з Лейпцига. Іноді відсутність вибору - найкращий вибір.


25.04.2013

Недолік як гідність. Як бізнес може прибутково протистояти системі

Перетворення недоліків в гідності - це важка артилерія для тих видів бізнесу, в яких, як кажуть, так просто не пробитися. Як звернути еталони і стандарти монополістів в прах?

Товари з історією: як вигідно позиціонувати бізнес на секонд-хенді

На Заході ставлення до речей з секонд-хенду дещо відрізняється від нашого. Там ніхто не називає товар "було у використанні": людині продається товар з "унікальної особистої історією".

Товари-антагоністи: чому приставка анти- може дати нове життя будь-якого бізнесу

Антіежедневнікі, антіенергетікі, антішнуркі ... А ви вже пробували перевернути свою ідею з ніг на голову? Ну ось і даремно.

Колівінг: чому гуртожитку знову стають вигідним бізнесом

Європейські та американські архітектори зосередилися на задоволенні потреб покоління мілленіалов, які не можуть дозволити собі власне житло, але готові жити в гуртожитках.

Тренд на ноунейм. Чому мати власний бренд не завжди добре

Бренди та торгові марки все більше починають дратувати обивателя. Реклама стала загальним подразником, а відмовлятися від неї іноді пробують навіть самі підприємці.

Pop-up формат. 7 доданків популярного бізнес-тренда

Pop-up - це формат, який при мінімальному бюджеті допомагає вистрілити маленьким бізнесам і нагадати про себе розкрученим брендам. У чому його основні складові? Знайомимося з поп-апом лицем до лиця ...

Бізнес-ідея №5957. атракціон незворушності

Атракціон "Я незворушний!" - це чудова перевірка на міцність навіть самих "сурйозний" і беземоційність особистостей. Учасникам пропонується пройти невелике випробування, де на кожному кроці на них ожид ...

Додаток для пошуку вчителя йоги

У Лондоні та Манчестері запускається мобільний додаток Yogassential, що дозволяє в кілька кліків знайти і найняти персонального вчителя йоги з виїздом на будинок або в офіс в будь-який зручний час.

Бізнес в самому некризовому секторі!

AgenziaAmore.it - ​​це не просто знайомство в інтернеті, це успішний онлайн-сервіс, лідер в Італії, метою якого є створення реальних зв'язків між самотніми чоловіками і жінками з різних стор ...

Франшиза «Транс Стартер»: як вигідно продавати автоелектрика

Число автомобілів в Росії щорічно зростає і буде зростати далі. Франшиза "Транс Стартер" пропонує відкрити прибутковий бізнес на продажу і ремонті автоелектрики, який окупить себе вже за півроку.

Бізнес з Піднебесної-2019. 20 нових бізнес-ідей з Китаю

Лікарні-автомати, б'юті-бокси і продаж компліментів про розкішне життя для хвастощів в соцмережах ... Підбірка незвичайних ідей і стартапів, якими Китай дивує світ в 2019 році.

Бізнес-ідея №6037. Наречені на експорт до Китаю

Китаєць Мей Айцай заснував в Харкові службу знайомств, яка допомагає чоловікам з Піднебесної знайти наречену з України. Своє агентство Айцай вирішив створити після одруження на молодій красуні-українки ...

Що таке глобальне село?
Питається - ну для чого стільки проблем, а?
А невже ви ще не здогадалися?
Що тобі ще треба, синку?
Вчися давай, ге?
Що він робить, цей проект?
Віртуальні подарунки дарувати не треба, а?
А?
Всі ці трояндочки, сердечка і анімашки - залиште їх будь ласка собі - скільки можна засмічувати мою стіну?
Як звернути еталони і стандарти монополістів в прах?