Реклама
Реклама
Реклама

Чи є заборона на виїзд за кордон

  1. Хто приймає рішення про заборону на виїзд за межі країни
  2. Який порядок накладення заборони
  3. Яка повинна бути заборгованість, щоб заборонили виїзд за кордон
  4. Який термін заборони на виїзд
  5. Як перевірити, чи заборонений вам виїзд за кордон
  6. Як зняти заборону на виїзд

Кожна людина, незалежно від того, чи працює він на заводі, або веде свій бізнес, мріє про відпочинок Кожна людина, незалежно від того, чи працює він на заводі, або веде свій бізнес, мріє про відпочинок. Адже потреба в ньому фізично просто необхідна, інакше незабаром можна повністю підірвати своє здоров'я. І тоді у багатьох виникає спокуса поїхати в теплі краї незалежно від пори року. Але, коли все путівки куплені, стає відомо, що виїзд все - таки закритий внаслідок прострочених грошових зобов'язань, пущених на самоплив, а також банально не виплачених аліментів.

Коли людині ввели заборону на виїзд за кордон внаслідок боргу, і він тут же був погашений, то обмеження можуть ще тривати аж до 6 місяців поки буде дотримана вся бюрократична процедура. Однак є й інші варіанти дій. Тому, читайте далі про все, що стосується перешкод у виїзді за кордон, і позбавлення від них.

Хто приймає рішення про заборону на виїзд за межі країни

Сьогодні заборонити людині залишати межі країни може як суд, так і судовий пристав - виконавець. Орган правосуддя вводить заборону тоді, коли борг існує не за судовими актами. Наприклад, це стосується заборгованості підприємця перед бюджетом і різними державними фондами. В інших же ситуаціях обмеження на поїздки за кордон має право вводитися по волі судового пристава - виконавця.

Який порядок накладення заборони

Якщо введення обмежень відноситься до компетенції судового пристава, то такі дії можливі тільки тоді, коли виконавче провадження вже в розпалі Якщо введення обмежень відноситься до компетенції судового пристава, то такі дії можливі тільки тоді, коли виконавче провадження вже в розпалі.

Однак йому повинно передувати судовий розгляд з приводу боргу і поява на світ виконавчого документа. це може бути судовий наказ або виконавчий лист. Що стосується виконавчого листа, то він видається на підставі вступив в законну силу рішення суду. Причому людина дізнається про стягнення з нього тих чи інших сум вже по факту.

Якщо говорити про судовий наказ, то він виноситься судом взагалі без запрошення сторін в зал суду. Коли боржник не згоден з його змістом, то у нього існує право поставити це документ під сумнів. Зробити це потрібно встигнути протягом 10 днів з того дня, коли отримано судовий наказ. В рамках цього проміжку часу в суд подається заява про скасування судового наказу. Якщо ж цього не зробити, то судовий наказ потрапляє до приставам, які на підставі його відкривають виконавче провадження.

Після його початку на адресу боржника направляється постанову про відкриття виконавчого провадження. У ньому вказуються загальна сума боргу, підстави його виникнення, а також банківські реквізити для оплати. Крім того, в постанові відводиться час, протягом якого борг може бути погашений добровільно.

За його закінченню судовий пристав - виконавець має право винести рішення про тимчасову заборону боржнику залишати територію РФ. Після того, як цей документ затвердить старший судовий пристав - виконавець, про введення обмежень повідомляються боржник, прикордонники, а також Федеральна міграційна служба.

Яка повинна бути заборгованість, щоб заборонили виїзд за кордон

Ще кілька років тому в законодавстві не була прописана мінімальна сума заборгованості, при якій по відношенню до людини могли вводитися обмеження Ще кілька років тому в законодавстві не була прописана мінімальна сума заборгованості, при якій по відношенню до людини могли вводитися обмеження. Однак з 2013 року діє правило, за яким людині може бути заборонено залишати територію РФ в тому випадку, якщо його борг перевищив десять тисяч рублів. Причому в цю суму може входити не тільки основний борг, а й стягнені за рішенням суду відсотки, пені та штрафи.

Тут потрібно врахувати такий важливий момент: заборона не можна вводити тоді, коли ще не закінчився термін, наданий для добровільного погашення боргу. Сьогодні за законом він становить 5 днів з моменту отримання боржником від приставів постанови про відкриття щодо його виконавчого провадження.

Який термін заборони на виїзд

Сьогодні законодавство не обмежує період дії заборони залишати територію країни будь - якими часовими рамками. Це означає, що обмеження існують до тих пір, поки не буде погашений борг.

Як перевірити, чи заборонений вам виїзд за кордон

Сьогодні існує простий алгоритм дій, який з високим ступенем точності допоможе визначити, чи є у особи ризик потрапити під заборону на виїзд за кордон. І зробити це можна за допомогою доступу в інтернет.

• В першу чергу необхідно скласти для себе приблизне уявлення про те, які непогашені борги теоретично можуть за вами числиться. Це можуть бути штрафи ГИБДД , Борги по квартплаті або податків, несплачені вчасно аліменти, а також інші виплати.
• Після цього необхідно перевірити себе на наявність виконавчого провадження. Зробити це можна в режимі онлайн на сайті Федеральної служби судових приставів. Для цього в спеціальному розділі потрібно вказати свої повні ініціали, а також дату народження.
• Якщо в відношенні людини відкрито одне або кілька виконавчих проваджень, то потрібно не відкладаючи налагодити контакт з приставом. Всю необхідну інформацію про нього можна знайти на цьому ж сайті. Після цього варто прийти до судовому приставу - виконавцю на особистий прийом і обумовити з ним всі деталі погашення боргу.

Як зняти заборону на виїзд

Деякі люди намагаються сьогодні домогтися зняття заборони шляхом тривалих позовів за участю судових приставів. Наприклад, пишуться скарги в прокуратуру, подаються судові позови і використовуються інші важелі впливу. Однак, як показує практика, це ні до чого не призводить. В цьому випадку краще добровільно виконати свої зобов'язання.

Тому, якщо в найближчих планах коштує поїздка за кордон, то краще за все заздалегідь дізнатися про свої борги і погасити їх. Однак повинно пройти ще час для того, щоб пристав повідомив про відсутність заборгованості прикордонників і співробітників Федеральної міграційної служби. І тільки тоді запалюється зелене світло для виїзду за кордон.