Реклама
Реклама
Реклама

У місті планується будівництво 70 внутрішньодворових паркінгів - акимат Алмати

Міський акимат міста Алмати надав інформацію по стаціонарним внутрішньодворових автостоянок Алмати.

Управління земельних відносин міста Алмати і Управління з контролю за використанням і охороною земель відповіли на запит від медіа-порталу Caravan.kz , На тему паркувальних місць у дворах спальних районів міста Алмати

«Згідно з інформацією Управління земельних відносин міста Алмати і Управління з контролю за використанням і охороною земель, на території міста Алмати 70 стаціонарних внутрішньодворових автопарковок.

З 70 земельних ділянок 34 використовуються з порушеннями (не освоєні, використання не за цільовим призначенням, витікання терміну землекористування і т.д.).

З 39 земельних ділянок: на праві приватної власності 24, на праві тимчасового землекористування 15 », - йдеться в повідомленні відомства.

«За 16 з 39 земельних ділянок - за невиконання припису про використання земельних ділянок, відповідно до цільового призначення, акіматом міста Алмати подані позови в Спеціалізований міжнародний суд міста Алмати про примусове вилучення;

За 3-му - невживаних земельних ділянок видано приписи про необхідність використання земельних ділянок відповідно до цільового призначення. Після закінчення річного терміну, при не освоєнні земельної ділянки, відповідно до ст. 92, 94 Земельного Кодексу РК, Управлінням з контролю за використанням і охорони земель міста Алмати будуть ініційовані позови до суду про примусове вилучення;

За рештою 15 - ти Управлінням земельних відношення міста Алмати підготовлені і внесені на узгодження в апарат акима проекти постанови про припинення прав на землекористування.

У зв'язку з вищевикладеним, після завершення вилучення земельних ділянок, в рамках ДПП будуть проведені роботи по будівництву багаторівневих паркінгів.

Після завершення будівництва багаторівневих паркінгів спільно з ДВД і районним акіматом будуть проводитися заходи щодо вивільнення внутрішньодворових територій від автомашин », пояснили в управлінні.

Нагадаємо, раніше в казахстанських ЗМІ пройшла інформація про те, що паркувальні місця у дворах скоро приберуть. З цього приводу висловлювалася президент містобудівників Казахстану Любов Нисанбаева. Вона заявила, що: «Прибудинкова територія призначена для відпочинку мешканців житлових комплексів, а не для розміщення транспорту ».