Реклама
Реклама
Реклама

Як відновити гормональний фон: народні методи

Народні засоби допоможуть поліпшити роботу ендокринної системи Народні засоби допоможуть поліпшити роботу ендокринної системи.

Збій в роботі ендокринної системи негативно відбивається на здоров'ї людини, тому потрібно навчитися розрізняти симптоми гормонального збою і зуміти вирішити цю проблему самостійно.

Найчастіше з гормональними порушеннями до медиків звертаються жінки, але це зовсім не означає, що чоловіки не можуть зіткнутися з таким же порушенням.

Симптомами гормонального збою є: підвищення рівня глюкози в крові, набір ваги або різке схуднення, погіршення зору, ослаблення статевої функції, надлишковий ріст волосся на тілі (особливо у жінок, яким це не властиво), підвищення температури тіла до 37,5 градусів, безсоння, поганий настрій і надмірна дратівливість, тремор пальців, випадання волосся, підвищена пітливість і багато інших ознак, що свідчать про те, що в організмі відбувається щось ненормальне.

Народні методи відновлення гормонального фону:

Лляна олія. Рівно 30 днів вранці і ввечері, але не пізніше 20:00, потрібно випивати по 2 ст. л. лляної олії, запиваючи 1-2 склянками теплої води. Цей рецепт корисний жінкам, тому як в лляній олії є фітогормони, що володіють естрогеноподібним властивістю, за рахунок якого поліпшується гормональний фон.

Масло чорного кмину. Його потрібно приймати по чайній ложці за 15 хвилин до їжі 3 рази на день, але якщо ви п'єте гормональні препарати, то часовий проміжок між прийомами масла і таблеток повинен складати 3 години. Масло підсилює дію аптечних препаратів і допомагає відновити гормональний баланс, тому нерідко застосовується в лікуванні безпліддя.

Настій шавлії. Для його приготування вам знадобиться 1 ч.л. сухого листя шавлії, яку потрібно залити 250 мл окропу. Поставити в тепле місце настоюватися, потім процідити і пити протягом 2-3 тижнів по чверті склянки за 20 хвилин до їди. Цю процедуру слід повторити 3 рази в день, але останній прийом настою шавлії повинен бути перед полуднем. Цей рецепт підвищує рівень естрогену в крові жінок, тим самим відновлює гормональний фон.

Читайте також: Ці дієві рекомендації стануть у пригоді тим, кому ніколи худнути

Медики категорично проти самолікування і слід прислухатися до їхньої думки, адже людина може сам собі нашкодити, переплутавши симптоми гормонального збою з розвитком якогось серйозного захворювання. Тому, якщо ви відчули себе погано, то в першу чергу зверніться до лікаря, а вже потім використовуйте народні методи відновлення гормонального фону, як додаток до лікарської терапії, прописаної лікарем.