Реклама
Реклама
Реклама

Як дістатися з Мінська до Гомеля: відстань, час у дорозі, ціни і маршрут на карті.

  1. З Мінська до Гомеля на автомобілі
  2. З Мінська до Гомеля на автобусі
  3. Де купити білет
  4. Вартість квитка
  5. З Мінська до Гомеля на поїзді
  6. Де купити білет
  7. Вартість квитка
  8. підсумки

У Гомелі я був кілька разів за своє життя, так що маю деякий досвід, яким і поділюся нижче. Є кілька варіантів проїзду, кожен з них має як свої переваги, так і недоліки, і знаючи їх, кожен мандрівник зможе зробити власний вибір.

З Мінська до Гомеля на автомобілі

Доїхати до Гомеля нескладно, вся дорога пройде по нормальних дорогах, де повно покажчиків - навіть початківцю водієві буде складно заблукати. На початку шляху слід відправитися на південний схід, в напрямку Бобруйська.

На початку шляху слід відправитися на південний схід, в напрямку Бобруйська

На трасі є відбійник між протилежними напрямками, дорога багатосмугова, що дозволяє їхати з досить високою швидкістю. За часом на дорогу потрібно приблизно 3 - 3,5 години.

Зупинятися де-небудь для тривалого відпочинку я особливого сенсу не бачу. Втім, якщо є бажання перекусити припасений з собою продуктами, то для цього подекуди вздовж дороги є обладнані місця.

Ціни на паливо всюди плюс-мінус однакові, так що заправлятися де-небудь під зав'язку зовсім не обов'язково. Якщо поїздка буде проходити на автомобілі, зареєстрованому в Митному союзі, то дорожні збори платити не доведеться. В іншому випадку рекомендую ознайомитися з системою BellToll, зробити це можна тут .

Можна скористатися і послугою оренди автомобіля, скориставшись пропозицією сайту на кшталт ось такого .

З Мінська до Гомеля на автобусі

Між Мінськом і Гомелем є регулярне автобусне сполучення. Забезпечується воно транспортом декількох білоруських автобусних компаній, але всі вони відправляються з мінського автовокзалу і об'єднані в єдину транспортну систему. Мінський автовокзал розташовується тут:

Мінський автовокзал розташовується тут:

Залізничний вокзал, до речі, розташовується тут же, його видно на карті. Для того, щоб звіритися з розкладом, рекомендую користуватися офіційними сайтом . Ось скріншот з нього:

Ось скріншот з нього:

Автобуси, що курсують по даному маршруту, переважно представлені мікроавтобусами Volkswagen Crafter. Виглядають вони так:

Виглядають вони так:

Особливих зручностей на борту немає, звичайна маршрутка. Сидіння більш-менш зручні, але ноги, звичайно, затікають до кінця поїздки.

Набагато більш комфортабельний автобус МАЗ їде ввечері, це міжнародний рейс до Києва. У ньому є такі зручності, як:

  • туалет;
  • невелика кухня;
  • розважальна система.

Варто чи ні чекати вечірнього рейсу, кожен може вирішити для себе самостійно. Я два рази користувався саме цим автобусом, так як завжди віддаю перевагу більш комфортабельні умови, а до часу у мене великий прив'язки не було.

Прибувають все автобуси на автовокзал Гомеля, розташований тут:

Цікаво, що і в Гомелі залізничний вокзал знаходиться відносно недалеко від автобусного. Яким би рейсом не довелося їхати, в будь-якому випадку пересадок робити не доведеться, що досить зручно. На мій погляд, поїздка на автобусі - непоганий варіант і за часом (їхати доведеться близько 4,5 - 5 годин), так і за ціною.

Де купити білет

Квиток можна придбати в касах автовокзалу або ж на сайті .

Вартість квитка

Ціна квитка становить від 13 до 18 білоруських рублів (5,5 - 7,5 євро).

З Мінська до Гомеля на поїзді

Можна зробити поїздку і в вагоні поїзда. Поїздів в день ходить набагато більше, ніж автобусів. Щоб переконатися в цьому, рекомендую заглянути на офіційний сайт білоруських залізниць. Покажу розклад на який-небудь випадковий день:

Покажу розклад на який-небудь випадковий день:

І це лише фрагмент, все розклад на скріншот не влізло. Як видно, виїхати взагалі не проблема. З розташуванням залізничних вокзалів в Мінську і Гомелі можна ознайомитися трохи вище, на картах вони позначені.

Доступні як вагони з сидячими місцями, так і плацкарт з купе. Кожен може вибрати те, що підходить йому особисто. Я зазвичай вибираю плацкарт, там хоч полежати можна під час поїздки. У вітчизняних сидячих вагонах у внутрішньому сполученні поїздка тривалістю більше години стає катуванням, а квиток на поїзди з комфортабельними сидячими місцями коштує дорожче квитка на автобус.

Де купити білет

Квиток можна купити в касі залізничного вокзалу, а також на сайті.

Вартість квитка

Ціна квитка стартує від 6 білоруських рублів (2,5 євро) за місце в сидячому вагоні.

підсумки

Авіарейсів між містами немає, тому доведеться вибирати між наземними варіантами. Якщо немає своєї машини, я б рекомендував їхати на поїзді в плацкартному вагоні - так буде трохи дешевше, і вже точно не гірше, ніж в маршрутці.