Реклама
Реклама
Реклама

Путін не віддав свій "Мерседес" і резиденцію в "Ново-Огарьово" // Де тепер живуть і на чому їздять Медведєв і Путін

  1. Путін не віддав свій "Мерседес" і резиденцію в "Ново-Огарьово" Оригінал цього матеріалу © "Комсомольська...
  2. Президент Медведєв
  3. транспорт
  4. спецпотяг
  5. прем'єр Путін
  6. літаки
  7. Що всередині прем'єрського «Мерседеса»
  8. До речі
  9. Путін залишив собі свій «мерседес»
  10. транспорт

Путін не віддав свій "Мерседес" і резиденцію в "Ново-Огарьово"

Оригінал цього матеріалу
© "Комсомольська правда" , 22.05.2008

Де тепер живуть і на чому їздять Медведєв і Путін

Олександр Гамов, Лариса Кафтан, Олена Крівякіна

Ось уже два тижні Дмитро Медведєв і Володимир Путін працюють в своїх нових апартаментах: президент, як і належить, - в Кремлі, прем'єр - в «Білому домі». Як влаштовані ці та інші резиденції глави держави і керівника уряду, на чому тепер їздять Медведєв і Путін, постаралися з'ясувати наші кореспонденти ...

Президент Медведєв

резиденції

робочі

робочі

Перший корпус Кремля - головна резиденція глави держави.

Робоча резиденція президента Медведєва знаходиться в 1-му корпусі Кремля. Тут розташовані:
1. Робочий кабінет президента з президентським штандартом і спецзв'язком. На столі у глави держави стоїть комп'ютер, який підключений до ситуаційного центру, розташованого в цьому ж будинку, - всю необхідну інформацію про те, що робиться в країні, Дмитро Медведєв отримує в режимі реального часу. Уздовж стін - книжкові шафи. При Путіні на полицях стояли різні словники і довідкова література. Чи зміниться щось при новому президенті, поки невідомо.
2. Так званий представницький кабінет, де в основному проходять протокольні зустрічі глави держави з закордонними гостями.
3. Парадний Катерининський зал - для великих засідань і торжеств (наприклад, вручення державних нагород).
4. Зал Ради безпеки, де проходять засідання Радбезу і інші наради під керівництвом глави держави.

Врата влади у Великому Кремлівському палаці. Ще мить - і з них вийде президент ...

заміські

Заміська резиденція Дмитра Медведєва буде розташовуватися в Горках-9. Ця будівля належить Управлінню справами президента. Там деякий час жив Борис Єльцин, але пізніше він переїхав в Барвиху. Після цього резиденція Горки-9 не використовувалася. Зараз в ній практично завершено капітальний ремонт, вже проведені всі лінії зв'язку, є вертолітний майданчик. І буквально через пару тижнів Медведєв почне проводити там робочі заходи.
У резиденції є дві зони: робоча і житлова. Правда, остання ще не зовсім готова, тому деякий час Медведєв буде жити на колишньому місці - держдачі на Рубльовці (колишня держдача Андропова).
Зустрічі на вищому рівні президент також буде проводити і в підмосковному замку «Майн Дорф», який є резиденцією Управління справами президента. Там Медведєв ще в статусі обраного президента зустрічався з канцлером ФРН Ангелою Меркель і прем'єр-міністром Японії Ясуо Фукудою.
За главою держави також закріплені:
Морська резиденція в Стрельні під Санкт-Петербургом, на території Костянтинівського палацу, відреставрованого під час путінського президентства. Тут проходив саміт «великої вісімки» в 2006 році.

Резиденція «Русь» в Завидові (Тверська область), одна з найстаріших резиденцій глави держави. Її дуже любив генсек ЦК КПРС Брежнєв (тут відмінні мисливські угіддя, а Леонід Ілліч був завзятим мисливцем. У головному корпусі навіть збереглося опудало кабана, якого нібито він підстрелив). Путін бував в Завидові нечасто. Меблі в резиденції старовинна дубова зразка середини минулого століття.
Сочинська резиденція «Бочаров ручей». Розташована на березі моря. Тут є кілька дач, одна з них гостьова. Вона найзатишніша. Саме тут в останні роки Путін найчастіше проводив зустрічі і працював. Є в «Бочаровому струмку» спортивний комплекс, басейни з морською і прісною водою, теплиця (де ростуть лимони і ківі), невеличкий город і сад.

Сочі, «Бочаров ручей». Це найзатишніша резиденція Президента Росії

транспорт

Їздить президент на «Мерседесі-600 Пульман». Причому Медведєву дісталася абсолютно нова машина, а не та, якою користувався його попередник. Колишній автомобіль так і залишився у Володимира Путіна. Від президентського він відрізняється тільки тим, що на ньому немає штандарта.
Транспортне обслуговування президента, а також прем'єра і глав обох палат парламенту здійснює Гараж особливого призначення (ГОН). Він є структурним підрозділом Федеральної служби охорони (ФСО) Росії. Водіїв там вчать по унікальній системі ФСТ, і вони несуть повну відповідальність за безпеку осіб, що охороняються.

Водіїв там вчать по унікальній системі ФСТ, і вони несуть повну відповідальність за безпеку осіб, що охороняються

Дмитро Медведєв їздить на новому «Мерседесі». На капоті - штандарт президента.

спецпотяг

У глави держави є ще й спецпотяг. Але цей рухомий президентський склад відноситься до самого непопулярного виду транспорту - мабуть, через низькі швидкості.
Путін вдавався до залізничної тязі надзвичайно рідко. На пам'яті ваших кореспондентів всього дві такі поїздки: в лютому 2001-го президент проїхав з Томська до Омська (відстань 935 км), а потім ще кілька років тому - з Москви до Пітера.
Один з нас якось проїхався в президентському поїзді - запам'ятався «конференц-вагон», облицьований зсередини деревом, з довгим столом по центру, вагон-ресторан - білі скатертини, дорогий посуд, офіціанти в галстуках- «метеликах». А в президентському вагоні (куди журналістам, правда, заглянути не вдалося), крім невеликого робочого кабінету, є спальня, душова. І ще кинулося в очі, що навіть в тамбурах - килимові доріжки, а на вікнах - квітчасті фіранки ...

прем'єр Путін

резиденції

Робочі ...

У робочому кабінеті прем'єра Путіна в «Білому домі» зараз ще триває ремонт. (Кажуть, закінчать його тільки до кінця літа.) Ходили чутки, ніби тут будують басейн, величезний спортзал. Але, за словами керуючого справами Президента РФ Володимира Кожина, це не так: ніяких перепланувань в «Білому домі» робити не збираються. Проводиться якісний косметичний ремонт в прем'єрській частини будівлі, в залі засідань уряду, в кабінетах віце-прем'єрів. Адже після розстрілу «Білого дому» в жовтні 1993 року його ремонтували в авральному режимі. Там ще до недавнього часу провалювався поріг і тріснув один з підвіконь. Тому поки прем'єр займає в «Білому домі» колишній кабінет глави держави - раніше на цьому кабінеті висіла табличка «Президент РФ Володимир Володимирович Путін». Він працював тут, коли приїздив на зустрічі з урядом. Тепер - табличка із зазначенням його новій посаді.
У цій тимчасової прем'єрській зоні є хол, приймальня, сполучена з залом засідань і кабінетом голови уряду. Сам кабінет до ремонту виглядав досить строкато - темно-рожеві шовкові шпалери на стінах, яскравий килим і зелена меблі. З вікон кабінету - вид на Горбатий міст.

...та інші

та інші

Яхта «Кавказ» базується в Сочі. Побудована в 1980-х роках, під час президентства Путіна була реконструйована і модернізована, замінена вся «начинка». На борту є кінозал, обідній зал, дві палуби. Яхта пришвартована на причалі Сочинського морського порту.

Держдача «Рів'єра» в Сочі. У ранзі президента Путін в «Рив'єрі» не був. Тут відпочивали прем'єри, а також зупинялися президенти країн СНД, коли приїжджали на відпочинок.
На посту президента Путін любив подовгу працювати в сочинській резиденції «Бочаров ручей», приїжджав сюди по кілька разів на рік. Нам відомо, що Дмитро Медведєв, ставши президентом, пропонував Путіну як і раніше приїжджати в «Бочаров ручей», але той відмовився, так як це все-таки резиденція президента країни.

літаки

Президент літає на Іл-96. На борту є все необхідне і для роботи, і для відпочинку.

Літають Медведєв і Путін на літаках і вертольотах Державної транспортної компанії (ГТК) «Росія».
У розпорядженні президента - літаки Іл-96-300 (на ньому літав ще Борис Єльцин - тут дві спальні, зал для засідань, робочий кабінет, обробка салону проведена в Швейцарії за ескізами художника Іллі Глазунова), Іл-96 (збудований у 2004 році , в салоні - робочий кабінет, спальня, загальний зал, де проводяться наради. у внутрішній обробці брали участь художники з Сергієва Посада) і вертоліт Мі-8 (салон оброблений м'якою світлою шкірою).
Кореспонденту «КП» якось довелося політати в одному з президентських літаків, коли Путін повертався з саміту з Казахстану. Правда, вдалося детально вивчити тільки одне приміщення, де літають зазвичай президентські помічники, - воно схоже на квадратну кімнату, всередині оброблено пластиком «під дерево». Крісла просторі, м'які і глибокі - з боків і по центру салону.
Кухня в президентському літаку приблизно така ж, як і в інших лайнерах ГТК «Росія»: на обід подавали смажену рибу з картоплею, плавлені сирки, фруктові джеми, овочеві салати, фрукти. З напоїв - соки, чай, кава.

Що всередині прем'єрського «Мерседеса»

Що всередині прем'єрського «Мерседеса»

«Мерседес», на якому їздить Путін, на метр довша інших машин подібного класу. Оббивка усередині салону світло-сірого кольору. Сидіння зі шкіри - чорне з білим. У салоні є комп'ютер, телевізор (екран компактний і плоский - засувається в стелю, для цього достатньо натиснути кнопку на пульті), DVD-програвач. Зрозуміло, є і спецзв'язок.
Але і президент, і прем'єр, схоже, будуть роз'їжджати не тільки в «Мерседесах» ... Наприклад, Володимир Путін, коли був президентом, у відрядженнях по Росії найчастіше пересувався на мікроавтобусі «Мерседес-Спринтер». (У призначений пункт машину перекидали по повітрю.) Швидше за все, цей мікроавтобус залишиться і за Путіним-прем'єром. «Мерседес-Спринтер» вміщує 7 - 8 чоловік, не рахуючи охорони: глава Кабінету міністрів зможе на ходу навіть наради проводити.

До речі

До речі

У президента як глави виконавчої влади є свій робочий кабінет в «Білому домі». А ось у Володимира Путіна свого кабінету в Кремлі не буде. Прем'єру цього за статусом не належить. Його офіційна резиденція як і раніше залишиться в підмосковному Ново-Огарьово, де Путін оселився ще на початку свого президентства в 2000 році - тут він буде жити і працювати. У Ново-Огарьово є будівлі для офіційних зустрічей, гостьовий будинок з кінозалом, спортзал, басейн. Путін їздить по резиденції за кермом невеликого джипа.

***

Оригінал цього матеріалу
© "Твій день" , 12.05.2008

Путін залишив собі свій «мерседес»

У Білому домі Володимир Путін буде відчувати себе не гірше, ніж в Кремлі

Володимир Калінін

У нього залишиться все, що він мав під час перебування президентом. Навіть знаменита резиденція. А Дмитру Медведєву підготують іншу. Швидше за все, колишню єльцинську в Горках-9, де є все необхідне: комфорт, спецзв'язок, система охорони. Новому президенту передадуть також резиденції «Бочаров Струмок» в Сочі і на Валдаї. Щодо дач, повідомив «ТД» начальник прес-служби Управління справами Президента Росії Віктор Хреков, рішення поки не прийнято. Можливо, їх залишать за Путіним.

транспорт

За президентом закріплені чотири літаки: Іл-62, Ту-154, Як-40 і «борт № 1» Іл-96-300.
- «Борт № 1» перейде Медведєву. Іншими може користуватися і прем'єр, - повідомив «ТД» Віктор Хреков.
У розпорядженні вищих представників влади є і теплохід «Росія».
- Їм будуть користуватися Дмитро Медведєв і Володимир Путін, - каже Віктор Хреков.
Трипалубний теплохід був побудований в 1973 році і дістався керівникам нової Росії від незабутнього Леоніда Ілліча Брежнєва. На судні довжиною 83,6 метра є три каюти класу люкс, 19 двомісних кают, конференц-зал і ресторан.
Яхти «Кавказ», «Паллада» і «Буревісник», якими користувався Володимир Путін, за словами Хрекова, на балансі УД не значаться, тому не можуть бути в обов'язковому порядку закріплені за Дмитром Медведєвим. Володимир Путін при бажанні може продовжувати ними користуватися.
Броньований Mercedes Pullman, до якого Путін звик, також залишається за ним.
- Залишається право користування гаражем особливого призначення ФСО, - повідомив Хреков. - Охорона Путіна і Медведєва поки залишається колишньою і, мабуть, не змінюватиметься.