Реклама
Реклама
Реклама

Оформлення дитячого закордонного паспорта в Києві: де і як оформити?

  1. Як оформити дитячий закордонний паспорт в підрозділі ГМС
  2. Як оформити закордонний паспорт в ДП «Документ»

Через введення безвізового режиму з Євросоюзом в нашій країні піднявся попит на оформлення закордонних паспортів. В українській столиці таку послугу надають Державна міграційна служба (далі - ДМС) і центри обслуговування «Паспортний сервіс». У цьому матеріалі ми розглянемо процес оформлення дитячого закордонного паспорта в обох структурах.

Як оформити дитячий закордонний паспорт в підрозділі ГМС

Необхідний перелік документів

Заява-анкета

Свідоцтво про народження (для громадян молодше 14 років)

Паспорт громадянина України (для тих, кому вже виповнилося 14 років)

Відповідні документи з відміткою банку про оплату арбітражного збору або оригінал і копію документа, який звільняє від платежу.

Якщо заявнику менше 12 років, то ГМС радить принести одне фото розміром 10 х 15 см, яке потім на місці відсканують.

Якщо громадянину менше 16 років і він живе з одним з батьків, то необхідно подати оригінал / завірену в установленому порядку копію одного з нижчезазначених документів:

Якщо закордонний паспорт оформляється на дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, яким немає ще 16 років, то необхідно принести оригінал / завірену в установленому порядку копію одного з нижчезазначених документів:

Скільки коштує послуга

Зазвичай закордонний паспорт оформляють протягом 20 днів, і в такому випадку вартість послуги складе 557 гривень 32 копійки. Якщо терміни підтискають, то у відділенні ГМС готові зробити документ протягом 7 днів. Але тоді доведеться заплатити на 253 гривні більше.

Закордонний паспорт можна отримати і через три дні, якщо у клієнта є нагальна причина для виїзду за кордон. Наприклад, термінове лікування, супровід важкохворого або смерть родича, що проживає в іншій країні. Така послуга коштує 810 гривень 32 копійки.

Скільки діє закордонний паспорт

Для дітей молодше 16 років документ дійсний чотири роки.

Як оформити закордонний паспорт в ДП «Документ»

Центри обслуговування «Паспортний сервіс» працюють у форматі «open space». У закладах можна скористатися системою електронної черги і терміналами оплати послуг.

Перелік необхідних документів

Свідоцтво про народження або документ, який підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іншої держави (для дітей молодше 14 років). Якщо батьки або один з батьків дитини на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, також подається довідка про реєстрацію особи як громадянина України (у разі оформлення вперше паспорта для виїзду за кордон з застосуванням засобів реєстру).

Паспорт громадянина України (для тих, кому вже виповнилося 14 років)

Документ, що засвідчує особу законного представника та документ, що підтверджує повноваження законного представника (крім випадків, коли законним представником виступає один з батьків).

Заява від одного з батьків (формується на місці). Обов'язкова наявність оригіналів паспорта громадянина України. Якщо ПІБ матері або батька не збігаються зі свідоцтвом про народження, потрібно додатково надати документи, які підтверджують факт зміни ПІБ (свідоцтво про шлюб, про розлучення, про зміну прізвища тощо).

Документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати (Оплата здійснюється на місці через термінали самообслуговування).

фотографування

фотографування

На отримання закордонного паспорта необхідно взяти з собою:

  • Свідоцтво про народження дитини або паспорт громадянина України (для дітей старше 14 років)
  • Паспорт громадянина України для виїзду за кордон одного з батьків

Важливо: Діти від 12 років повинні особисто бути присутнім при отриманні паспорта.

Коли закордонний паспорт буде готовий, клієнтові прийде сповіщення на телефон. При видачі документа проведуть процедуру верифікації. Заявник перевірить дані, зазначені в документі.

Скільки коштує послуга

За оформлення біометричного закордонного паспорта в ДП «Документ» необхідно заплатити 957 гривень 32 копійки (557,32 гривні - адмінпослуга, бланк і його персоніфікація, 400 гривень - вартість послуги підприємства). Термін оформлення - 20 днів.

Документ можуть зробити і за 7 днів, але в цьому випадку доведеться витратити 1 210 гривень 32 копійки.

Де розташовані центри «Паспортний сервіс»

  1. На бульварі Т. Шевченка, 27
  2. На площі Л. Українки, 1
  3. На проспекті М. Бажана, 1-Е
  4. На вулиці Петропавлівській, 6
  5. На площі Перемоги, 3 (торговий центр «Україна», 3-й поверх)