Реклама
Реклама
Реклама

Оформити закордонний паспорт нового зразка через МФЦ

  1. Куди звертатися?
  2. Чи є можливість оформити закордонний паспорт нового зразка через МФЦ?
  3. Покрокова інструкція
  4. Як записатися в електронну чергу
  5. Довго чекати?
  6. Випадки, в яких можуть відмовити у видачі закордонного паспорта
  7. Перелік документів
  8. Як зробити закордонний паспорт своїй дитині
  9. Перелік документів неповнолітнього
  10. Корисна порада для батьків

Багатофункціональні центри (МФЦ) знаходяться майже в усіх регіонах Російської Федерації, і відкриваються все нові і нові. Вони надають адміністративні послуги населенню.

Перелік послуг, які МФЦ можуть надавати, стрімко збільшується. Так, за допомогою МФЦ можна оформити закордонний пропуск, як для дорослого, так і для дитини.

На сьогоднішній день майже у всіх МФЦ, можна отримати не тільки закордонний паспорт старого зразка, а й нового. Роботи в даному напрямку ведуться, і незабаром можна буде оформляти і закордонний паспорт нового зразка у всіх відділеннях МФЦ.

Куди звертатися?

Куди звертатися

Є кілька способів отримати закордонний паспорт. Зараз це дуже актуально, оскільки уряд РФ ухвалив, що оформляти виїзне при собі посвідчення особи потрібно з моменту народження. Але є і ті, хто намагається перетинати кордон з дітьми без даного документа, пред'являючи свій паспорт із записом про дітей. Все ж рекомендується оформити всі потрібні документи кожному громадянину РФ, щоб не було проблем при проходженні кордону.

Росіянам, для отримання закордонного паспорта надається кілька варіантів:

  • Звертатися в міграційну службу МВС за місцем тимчасового або постійного перебування.
  • Звернеться в посередницьку фірму. Цей спосіб підходить тим, кому закордонний паспорт потрібен в найближчі дні. Але варто врахувати, вартість такої послуги буде набагато більше, ніж використання іншого варіанту оформлення.
  • Скористатися послугами багатофункціональних центрів (МФЦ). Найзручніший спосіб отримання закордонного паспорта через дешевизну і швидкості отримання, завдяки електронній черзі, яка швидко просувається.
  • Використовувати електронний спосіб отримання через портал державних послуг. Даний спосіб є найшвидшим і простим, завдяки якому не потрібно стояти в чергах.

Громадяни Росії стали активніше користуватися послугами центрів з оформлення різного роду документації. Завдяки цьому, багатофункціональних центрів стає все більше по всій території країни.

На даний момент їх уже понад 2600.

МФЦ надає понад 20 видів державних і муніципальних послуг. Завдяки постійному удосконаленню якості послуг, що надаються, через багатофункціональний центр можна отримати не тільки російський внутрішній паспорт, а й закордонний.

Тим більше такий спосіб отримання документа має багато плюсів:

  • ціни МФЦ ідентичні з розцінками в міграційної служби;
  • обслуговування відбувається оперативно;
  • застосування технології «Електронна черга»;
  • вони працюють з ранку до вечора;
  • не потрібно шукати, де зробити копію документа, все обладнання є на місці;
  • оплата послуг і мит здійснюється на місці подачі паперів.

У великих містах багатофункціональні центри розташовані в кожному районі, що дозволяє оформити паспорт в безпосередній близькості до будинку.

Чи є можливість оформити закордонний паспорт нового зразка через МФЦ?

Чи є можливість оформити закордонний паспорт нового зразка через МФЦ

Велика кількість МФЦ не оснащено обладнанням для видачі закордонних паспортів нового зразка. Але такі центри є, тільки в Москві їх 80, і все більше відкривається.

Складність полягає в різниці документів, які потрібно подавати на новий і старий закордонний паспорт. Новий має електронний носій, на якому вказані паспортні дані і відбитки пальців власника паспорта. Оформлення електронного носія і зняття відбитків пальців вимагають наявності спеціального обладнання.

Оснащення МФЦ відбувається швидко, і незабаром кожен центр буде мати обладнання для отримання закордонного паспорта нового зразка.

Покрокова інструкція

Для отримання закордонного паспорта потрібно зробити наступне:

  1. Записатися. Звертаючись в МФЦ, потрібно попередньо записатися на прийом. Це можна зробити через інтернет, або по телефону. Всі дані можна взяти з загального або регіонального офіційних сайтів.
  2. Якщо не вдалося записатися, потрібно піти в МФЦ і звернутися до адміністратора. Він видасть електронний талон, потрібний для черги. Така процедура не забере багато часу. Винятком може бути літній період, коли багато людей звертаються за послугами установи.
  3. Заповнити анкети. Їх можна заповнити вдома, після чого показати фахівцеві центру, а можна заповнити на місці, використовуючи допомогу співробітників.
  4. Якщо на екрані побачили номер свого талона - підійшла ваша черга. З потрібного віконця назвуть ваше прізвище, і вам слід туди підійти.
  5. Потрібно здати підготовлені папери. При правильності оформлення всіх документів процедура не відніме більше 5 хвилин часу.
  6. Забрати закордонний паспорт після його виготовлення.

Як записатися в електронну чергу

Як записатися в електронну чергу

Для комфорту громадян була створена служба, що дозволяє віртуально записуватися в чергу.

Стати в чергу за допомогою таких дій:

  • Перейти на офіційний сайт МФЦ і заповнити відповідну форму. Тут потрібно вибрати регіон, вказати тип потрібної вам послуги, дату подачі заявки, вказати ПІБ та номер телефону.
  • Оформити зворотний дзвінок на офіційному сайті. Для цього потрібно вказати місто, призначити дату і час, вказати номер телефону. Після цього співробітник центру передзвонить у вказаний вами час.
  • Піти в багатофункціональний центр і за допомогою терміналу вам видається спеціальний талон, в ньому вказана дата і час, на яке потрібно прийти. На ньому так само зазначений перелік необхідних документів для оформлення закордонного паспорта.

Довго чекати?

Довго чекати

Якщо ви звернулися в МФЦ за місцем прописки, забрати готовий документ можна буде через 30 днів. Якщо пішли в МФЦ за місцем проживання - через 120 днів. Отримати готовий закордонний паспорт можна тільки в ФМС. Громадянам РФ, які мали доступ до секретної інформації, видача документа здійснюється протягом 3 місяців.

Існують можливості отримання закордонного паспорта протягом 3 днів. Швидке отримання документа може бути пов'язано з необхідністю виїзду за кордон для термінового лікування або якщо у Вас є там важкохворі родичі.

У деяких випадках, коли закордонний паспорт готовий, співробітники МФЦ можуть відправити смс або зателефонувати.

Коли термін отримання підійшов, але ви не знаєте готовий паспорт чи ні, можна скористатися наступними способами:

  1. Особисто зателефонувати в багатофункціональний центр. Але не завжди туди можна додзвонитися в зв'язку з великою кількістю клієнтів;
  2. Зайти на офіційний сайт, перейти в розділ «Електронні послуги», вказати дані внутрішнього паспорта РФ або свідоцтва про народження. Після таких дій ви побачите, готовий він чи ні.

Випадки, в яких можуть відмовити у видачі закордонного паспорта

Уряд Російської Федерації не видає міжнародні документи наступними категоріями населення:

  • людям, у яких є статус - «невиїзною», оскільки вони мають доступ до секретної інформації;
  • особам, які перебувають під слідством, будучи підозрюваними у скоєнні злочину;
  • злочинцям;
  • співробітникам Федеральної Служби Безпеки;
  • тим, хто вказував неправдиві дані при подачі документів;
  • дітям до 18 років, якщо батьки (опікуни) проти поїздки дитини за кордон;
  • ті, хто не виконує обов'язки, накладені судом.

Всі документи і введені дані ретельно перевіряються державними структурами. І при виявленні будь-якого порушення, вам надішлють лист, в якому буде вказана причина відмови у видачі паспорта.

Перелік документів

Перелік документів

Для отримання закордонного паспорта, необхідно подати такі папери:

  1. Паспорт громадянина РФ;
  2. Два примірники заяв на отримання закордонного паспорта. Всі форми заяви знаходяться на офіційних сайтах і безпосередньо в МФЦ. Заповнювати можна двома способами: від руки і надрукувати на комп'ютері. Оформивши їх на комп'ютері, більше ймовірності отримати документ без помилок. Заповнення від руки має бути акуратним, але не у всіх виходить так зробити.
  3. Квитанція, що підтверджує, що держпослуги і мито було сплачено. Оплата здійснюється безпосередньо в МФЦ.
  4. Якщо раніше отримували закордонний паспорт, необхідно його пред'явити.
  5. Фотографії розміром 3,5х4,5 - 3 штуки.

Якщо отримуєте закордонний паспорт для дитини, додатково необхідно надати:

  • якщо йому виповнилося 14 років, надати паспорт громадянина РФ;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • внутрішній паспорт РФ легального представника дитини.

Як зробити закордонний паспорт своїй дитині

Як зробити закордонний паспорт своїй дитині

Багатофункціональні центри можуть видавати закордонні паспорти не тільки дорослим, але й дітям . Але варто пам'ятати про істотні відмінності в пакеті документів, для закордонного паспорта неповнолітнього.

Отримувати міжнародний документ на свою дитину через багатофункціональні центри можуть батьки.

Основні правила подачі паперів не відрізняються від тих, якими користуються ГУВМ МВС:

  • Для дітей, які не досягли 14-ти річного віку, всі папери заповнюють і підписують самі батьки.
  • Дітям 14-18 років всі потрібні папери заповнюють батьки, але тепер дитина має право ставити свій підпис на документах.

Перелік документів неповнолітнього

  1. Документ, що підтверджує громадянство РФ.
  2. Свідоцтво про народження.
  3. Якщо вже оформлявся закордонний паспорт, потрібно пред'явити.
  4. Три фотографії.
  5. Заява-анкета, на отримання міжнародного документа.
  6. Документ, відповідальну людину, за дитину (паспорт РФ).
  7. Квитанція, що підтверджує оплату державного мита.

Важливою деталлю для отримання закордонного паспорта неповнолітнього через МФЦ, є необхідність надання внутрішнього паспорта Російської Федерації, виданого дитині.

Корисна порада для батьків

Оформлення закордонного паспорта нового і старого зразків має деякі відмінності. Якщо у вас зовсім маленька дитина (до 7 років), оформляти біометричний паспорт не варто. Адже при розвитку дитини його обличчя швидко змінюється, що може викликати труднощі при проходженні кордону протягом усього терміну дії (10 років).

Старий варіант закордонного паспорта для малюків має ряд переваг:

  • він дешевше;
  • швидше робиться;
  • при подачі документів, не потрібно присутність дитини.

Підводячи підсумок, можна сказати, що оформлення закордонного паспорта, використовуючи багатофункціональні центри, є оптимальним рішенням для більшості громадян Росії. МФЦ знаходяться майже в усіх регіонах і дають можливість отримувати як старий, так і новий варіант закордонного паспорта.

Куди звертатися?
Чи є можливість оформити закордонний паспорт нового зразка через МФЦ?
Куди звертатися?
Чи є можливість оформити закордонний паспорт нового зразка через МФЦ?
Довго чекати?