Реклама
Реклама
Реклама

Mobile-review.com iPhone 5C - перший погляд

  1. зміст: Комплект поставки Дизайн, конструкція Touch ID про LTE ціни Комплект поставки:
  2. Дизайн, конструкція
  3. про пам'ять
  4. Ще раз про ціни
  5. висновки

зміст:
  1. Комплект поставки
  2. Дизайн, конструкція
  3. Touch ID
  4. про LTE
  5. ціни

Комплект поставки:

  • смартфон
  • USB-кабель
  • гарнітура EarPods
  • Пристосування для витягання SIM-карти
  • Наклейки, брошура

Трохи думок про iPhone 5C - сумна пластмаса під яскравою фарбою, знайома до болю начинка і цікаві метаморфози з ціною в залежності від ринку. Наприклад, в Європі це 25 700 рублів (599 євро) за молодшу версію.

Дизайн, конструкція

Упаковка як у плеєрів iPod, пластикова коробочка, всередині - стандартний набір аксесуарів. Кольори корпусу, звичайно, в дусі сучасних тенденцій, дуже яскраво - звичайно, білий звичайний. У нашому відео я припустився помилки, природно, чорного кольору немає. Просто коли тримаєш iPhone 5C в руці, асоціації цілком зрозумілі, iPhone 3G / 3Gs. Нагадаю, у тих пластикових айфонів з корпусами були проблеми, з'являлися тріщини на нижньому торці і близько важеля відключення звуку, пластик дряпався, подивимося, як себе поведе 5C в щоденній експлуатації. Хоча вже зараз є, про що розповісти.

Хоча вже зараз є, про що розповісти

Помітив дуже дивну деталь, на захист дисплея з'явилися подряпини, хоча я тільки дістав апарат з коробки і використовував кілька годин, спеціально не дряпається, в кишені з ключами не носив, можете подивитися на фотографії розмір подряпин. Кілька збоку, одна в центрі, звідки, як, незрозуміло. Якщо думати про гірше, то захист тут не така, як у iPhone 5 / 5S - наприклад, мою iPhone 5 вже рік, і цілий рік я його цілеспрямовано вбивав, весь корпус обдертий. Але на захист дисплея таких подряпин, як у iPhone 5C, так і не з'явилося.

Але на захист дисплея таких подряпин, як у iPhone 5C, так і не з'явилося

До збірки ніяких претензій немає, тут все здорово, апарат добре лежить в руці і сприймається трошки важче, ніж iPhone 5, і трошки вже - вся справа в закруглених торцях. Важить 5C більше, 132 грами (п'ятірка важить 112 грам), розміри 5С - 124,4 х 59,2 х 8,97 мм, у iPhone 5 це 123,8 х 58,6 х 7,6 мм. Загалом, розміри не так важливі, а от вага має значення, по відчуттях вже ближче до iPhone 4 / 4S.

Загалом, розміри не так важливі, а от вага має значення, по відчуттях вже ближче до iPhone 4 / 4S

Що стосується всього іншого, то чарівний пластик Apple такий же, як і у всіх інших смартфонах. Шукати тут якісь відмінності або говорити про те, що 5C сприймається як щось по-особливому, не можна. Не буду брехати, відчуття лише одне - дешевий продукт, яскравий, красивий, але така річ хороша для дівчини-студентки, або ж для хлопчика - школяра. У порівнянні з iPhone 5C, той же iPhone 5 - як Vertu поруч з яким-небудь LG. Мало того, тут є ще одне протиріччя. Апарат в руці відчувається як дешевий, тут кричущі кольори, і чекаєш, що ціна буде відповідна. Ну, тисяч п'ятнадцять рублів. Ну, вісімнадцять. В Європі, нагадаю, молодша версія коштує 599 євро, старша - 699 євро. Тобто, приблизно 25 700 і 30 000 рублів. У США дешевше. Самі можете подумати, що можна купити за ці гроші. Мене просто захоплюють позитивні вигуки в соціальних мережах, як і відгуки журналістів - так, жовтенький дуже красивий, але самі-то оглядачі готові витратити таку суму на ТАКИЙ апарат?

Мене просто захоплюють позитивні вигуки в соціальних мережах, як і відгуки журналістів - так, жовтенький дуже красивий, але самі-то оглядачі готові витратити таку суму на ТАКИЙ апарат

Адже це, не забудьте, просто iPhone 5 в іншому корпусі, не більше і не менше того. Особливих функцій для камери, як в iPhone 5S, тут немає, що цілком очікувано (процесор не впорається), якихось інших особливостей теж. Власнику пропонується купити ще парочку чохольчиком з дірками і на цьому заспокоїтися!

Природно, в США покупка iPhone 5C представляє інтерес, ціна з контрактом дуже хороша. І не можна говорити про те, що в світі 5C забутий, покинутий - аж ніяк, в Apple дуже навіть добре торгують кольоровими iPhone, буде важко впоратися з усіма передзамовлення. Значить, апарат успішний? На деяких ринках та, на деяких ринках немає. Для такого пристрою дуже багато залежить від ціни.

Приклади фотографій:

До змісту >>>

про пам'ять

Є і ще один момент. За ідеєю, цей iPhone адресований молоді, особливо дівчатам. Може бути, його і треба сприймати саме в такому розрізі, як смартфон для прекрасної статі. Багато дівчат дуже люблять фотографувати. І не люблять (не вміють) переносити фото на згадку ноутбука або комп'ютера. Саме їх рятують апарати з 64 ГБ пам'яті. Наприклад, у моєї дівчини більш сорока гігабайт фотографій. Так, можна почистити, перенести, але де б ще взяти на цей час - я це прекрасно розумію. Відповідно, якщо ви багато фотографуєте, знімаєте відео, постійно купуєте музику і пробуєте нові програми, то вам iPhone 5C теж поки протипоказаний, максимальна версія 32 ГБ, цього мало.

До змісту >>>

Ще раз про ціни

Ось ще про що хотів поміркувати. У Apple є досить дивні пристрої під назвою iPod. Думаю, багато хто з вас знають ці плеєри. І багато хто ставить питання, коли ж iPod накаже довго жити. Відповідь дуже проста - ймовірно, це станеться ще дуже не скоро. І в якійсь мірі ціни на iPod Touch пояснюють те, що відбувається з цінами на на iPhone 5C. Для простоти розуміння ось вам драбинка-чудесенка, ціни в США:

  • iPod Touch 16 ГБ $ 229
  • iPod Touch 32 ГБ $ 299
  • iPod Touch 64 ГБ $ 399
  • iPhone 5C 16 ГБ $ 549
  • iPhone 5C 32 ГБ $ 649
  • iPhone 5S 16 ГБ $ 649
  • iPhone 5S 32 ГБ $ 749
  • iPhone 5S 64 ГБ $ 849

В Європі, нагадаю, ціна зовсім інша, і в Росії цін, як в США, можете не чекати. Якраз те, про що говорив вище, успіх iPhone 5C сильно залежить від ціни на конкретному ринку, за 17 000 рублей це цілком нормальна покупка. Так ось, якщо ви звернули увагу, то між топовим iPod Touch і iPhone 5C 16 ГБ різниця 150 доларів. Напевно в Apple це зробили навмисно, щоб не вбивати продажі плеєрів. Була б різниця менше ніж раз на два, і багато хто відмовився б від плеєра на користь смартфона. Ймовірно, в поточній ситуації в Apple просто не можуть зробити ціни на iPhone 5C менше без шкоди для ряду інших продуктів - але ось наступний пластмасовий айфон цілком може коштувати 399 доларів за молодшу версію.

Ймовірно, в поточній ситуації в Apple просто не можуть зробити ціни на iPhone 5C менше без шкоди для ряду інших продуктів - але ось наступний пластмасовий айфон цілком може коштувати 399 доларів за молодшу версію

До змісту >>>


висновки

Мені особисто цей пристрій не подобається. І ніяк не цікавить. Щиро вважаю, що краще купити звичайний iPhone 5 в металевому корпусі. Якщо багато знімаєте, є сенс в покупці версії з 64 ГБ пам'яті. Той же iPod Touch виглядає в сто крат цікавіше - чому б не використовувати вже готовий дизайн? Звичайно, з поправкою на іншу начинку, антени та інше.

Розбиратися в сортах пластика зовсім не хочеться. В Apple витратили роки, щоб привчити нас до металу, а тепер знову назад? Ні дякую.

Автор висловлює подяку магазину iCases.ru за допомогу в підготовці огляду.

До змісту >>>

Сергій Кузьмін ( [email protected] )
Сергій Кузьмін (   skuzmin@mobile-review Twitter Livejournal Instagram
Опубліковано - 21 вересня 2013 р

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Мене просто захоплюють позитивні вигуки в соціальних мережах, як і відгуки журналістів - так, жовтенький дуже красивий, але самі-то оглядачі готові витратити таку суму на ТАКИЙ апарат?
Значить, апарат успішний?
Той же iPod Touch виглядає в сто крат цікавіше - чому б не використовувати вже готовий дизайн?
В Apple витратили роки, щоб привчити нас до металу, а тепер знову назад?