Реклама
Реклама
Реклама

Газпром-кран визнали «істотним» підприємством

Міністерство промисловості і торгівлі РФ внесло найбільшого виробника автомобільних кранів в список організацій, які можуть розраховувати на державну підтримку.

Міністерство промисловості і торгівлі РФ внесло найбільшого виробника автомобільних кранів в список організацій, які можуть розраховувати на державну підтримку

Міністерство промисловості і торгівлі РФ внесло найбільшого виробника автомобільних кранів в список організацій, які можуть розраховувати на державну підтримку.
«Перелік організацій, що роблять істотний вплив на галузі промисловості і торгівлі» формується з лютого 2015 року. У нього потрапляють тільки ті підприємства, які мають «стратегічне значення» для російської економіки. Згідно з недавнім розширенню цього списку, одним з перших в рубриці «Будівельно-шляхове і комунальне машинобудування» виявився « Газпром-кран »З Волгоградської області, який забезпечує своєю продукцією найбільші будівельні об'єкти країни.
ЗАТ «Газпром-кран» - випускає автокрани «Івановець» вантажопідйомністю від 32 до 80 тонн (автокрани великої вантажопідйомності випускають навіть деякі закордонні виробники), тому рішення Міністерства представники заводу назвали «обгрунтованим».
Згідно з наказом Міністерства промисловості і торгівлі РФ від 27 березня 2015 р N 596, включені до переліку організації можуть отримувати з федерального бюджету субсидії на відшкодування частини витрат по сплаті кредитів, узятих на поповнення оборотних коштів, або на фінансування поточної виробничої діяльності. Такі можливості цікаві всім вітчизняним виробникам, які відчувають потребу в збільшенні оборотних коштів. А завод «Газпром-кран», який випускає інноваційну будівельну техніку, яка перевершує за багатьма характеристиками аналогічні автокрани, як-раз потребує додаткової підтримки з боку держави.
При цьому автори «переліку» не планують обмежуватися тільки фінансовою допомогою, передбачена нефінансова держпідтримка стратегічно важливих підприємств. Разом з можливостями держпідтримки буде збільшуватися і кількість учасників списку. На сьогоднішній день в нього входять вже 302 організації, однак цифра не остаточна. За заявою прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва і глави Міністерства промисловості і торгівлі Дениса Мантурова, список системоутворюючих підприємств буде додатково розширено.

Джерело: Neftegaz.RU