Реклама
Реклама
Реклама

Три нових автобусних маршрути з'являться в Оренбурзі

Автобуси під номерами 14, 54 і 55 з'являться на вулицях міста вже в першій половині 2016 року. Нові маршрути розробили з урахуванням побажань жителів Оренбурга, а також на основі проведеного аналізу транспортних потоків обласного центру.

Нові маршрути розробили з урахуванням побажань жителів Оренбурга, а також на основі проведеного аналізу транспортних потоків обласного центру

Маршрут №14 зв'яже 24 мікрорайон з Зауральной частиною Оренбурга. По суті сьогодні з проспекту Гагаріна в Південний можна виїхати на «Газелі» №42, однак, маршрут цей працює не зовсім легально, а в міській маршрутній схемі його не було зовсім.

- Опитування городян показав, що такий маршрут необхідний, він буде користуватися попитом. У першому кварталі 2016 року цей маршрут з'явиться на вулицях міста, - уточнив начальник управління пасажирського транспорту адміністрації Оренбурга Максим Фазуллін.

У майбутньому році в Оренбурзі з'явиться перший кільцевий маршрут. При цьому розробники передбачили, що по ходу руху автобус №54 буде повертати тільки направо. За словами Максима Фазулліна, маршрут унікальний для міста і таких всього кілька в Росії. Кінцевою стане ТК «Метро». Далі автобус проїде по проспекту Перемоги, вулицями Шевченка, Пролетарська, Хабаровська, Терешкової, проспекту Дзержинського і далі по вулицях Конституції, Волгоградська і Театральна повернеться до торгового комплексу.

Далі автобус проїде по проспекту Перемоги, вулицями Шевченка, Пролетарська, Хабаровська, Терешкової, проспекту Дзержинського і далі по вулицях Конституції, Волгоградська і Театральна повернеться до торгового комплексу

- У зв'язку з тим, що досить великий житловий комплекс забудовується за магазином «Метро», був розроблений маршрут № 54. Він зв'яже «Метро», ТК «Гуллівер», «Степовий» і «Північ» - великі центри торгівлі, відпочинку та розваг , - пояснив Максим Фазуллін. - Так само маршрут забезпечить транспортне сполучення між проспектом Перемоги та вулицею Пролетарської. Раніше по вулиці Шевченка в цьому напрямку працював єдиний маршрут - № 27Т.

Автобуси №55 починатимуть рух так само від комплексу «Метро», а далі через «Торгмаш» пройдуть в центр міста. Раніше частина маршруту обслуговували автобуси №30 і №30Т. Тепер маршрут №55 буде повідомляти Степовий з цим мікрорайоном.

У перспективі в Оренбурзі можуть з'явитися ще п'ять автобусних і один тролейбусний маршрут. Вони почнуть свою роботу в міру необхідності: після закінчення будівництва нових мікрорайонів, відкриття торгових комплексів і так далі. Наприклад, це маршрути «Молл« Армада »- 24 мікрорайон», «Проїзд Північний - вулиця Чкалова», «10 мікрорайон - магазин Супутник», частина якого пройде по Заміському шосе, «10 мікрорайон - вулиця 60 років Жовтня», «Вулиця Гаранькіно - ж / д вокзал », а також тролейбусний маршрут від Волгоградської до Рибаковський.

НОВИНИ НА ТЕМУ:

Максим Фазуллін: З 2016 автобуси в Оренбурзі будуть ходити строго за розкладом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть слово або словосполучення і натисніть Ctrl + Enter.