Реклама
Реклама
Реклама

Росіян косить палений Jack Daniel's :: Життя

У Красноярську від вживання контрафактного алкоголю в лікарні помер 5 потерпілий. Слідство встановило, що спиртне закуповувалося через інтернет. На даний момент порушено чотири кримінальні справи

У Красноярську зросла до п'яти осіб кількість жертв, які отруїлися неякісним алкоголем. Про це повідомила помічник по ЗМІ керівника ГСУ СКР по Красноярському краю Лариса Нейланд в понеділок, 23 листопада.

Про це повідомила помічник по ЗМІ керівника ГСУ СКР по Красноярському краю Лариса Нейланд в понеділок, 23 листопада

Фото: David Bro / ТАСС

"До теперішнього часу помер п'ятий постраждалий, який також знаходився в лікарні серед хворих. Вирішується питання про порушення п'ятого кримінальної справи за ч.2 ст. 238 КК РФ (" Виробництво або збут товарів і продукції, що не відповідають вимогам безпеки життя або здоров'я споживачів, якщо вони спричинили з необережності заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю або смерть людини ")", - зазначила Нейланд.

Це вже третій подібний випадок тільки за минулі вихідні.

В одну з медичних установ крайового центру 19 листопада з алкогольним отруєнням з Свердловського району міста Красноярська надійшло п'ятеро осіб. Як встановило слідство, напередодні молоді люди розпивали алкогольну продукцію в сауні, після чого їх самопочуття різко погіршилося. Одного з постраждалих, 26-річного місцевого жителя врятувати не вдалося.

Аналогічні обставини отруєння зафіксовані ще в одному випадку. Четверо чоловіків розпивали алкогольні напої за місцем проживання одного з них в Красноярську. 21 листопада всі вони були госпіталізовані з ознаками гострого отруєння спиртовмісної продукцією. Не приходячи до свідомості, 39-річний господар квартири помер в лікарні.

Третій загиблий виявлений в своїй квартирі в Ленінському районі міста 22 листопада. На місці події знайдено недопита пляшка віскі. Слідчі встановили, що у всіх трьох випадках чоловіки розпивали контрафактний віскі "Джек Деніелс", придбані через інтернет по неадекватно низької вартості.

У СКР по краю уточнюють, що за минулі вихідні в різних медичних установ міста Красноярська зі схожими ознаками отруєння алкогольною продукцією були госпіталізовані понад 15 осіб. Точна кількість постраждалих зараз уточнюється.

В ході оперативних дій в Радянському районі міста правоохоронці затримали двох чоловіків за збут 12 пляшок контрафактного алкоголю. У складському приміщенні автосервісу також були виявлені 120 ящиків контрафактних спиртних напоїв різних марок, в яких знаходилося 1440 пляшок, повідомляє "Інтерфакс" .

Крайовий ГСУ СКР по фактам загибелі чотирьох осіб порушив чотири кримінальні справи за ч. 2 ст. 238 КК РФ.

Також Слідчий комітет звернувся до всіх жителів Красноярського краю, хто володіє будь-якою інформацією про випадки продажу сурогатних алкогольних напоїв через інтернет, через приватних осіб, кому відомо про факти продажу алкоголю з заниженою вартістю з проханням повідомляти слідству про подібні факти через "гарячу лінію".