Реклама
Реклама
Реклама

Перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну

  1. Правова сторона питання
  2. З двокімнатної в трикімнатну за допомогою поділу простору
  3. Варіант з перенесенням кухні
  4. Варіант з приєднанням лоджії
  5. Дизайн квартири
  6. підводимо підсумки

Своя квартира, незалежно від того, в якому районі вона знаходиться, є саме тим місцем, де завжди повинно бути затишно і комфортно. У тому випадку, якщо ви вирішили зробити перепланування квартири, тоді вам необхідно мати точне уявлення про всі проблеми, з якими ви можете зіткнутися теоретично.

Правова сторона питання

Сьогодні майже кожна квартира піддавалася повному або частковому перебудови. Звертаємо вашу увагу на те, що далеко не кожна конструкція здатна витримати навантаження, які виникають у зв'язку з багатою фантазією наших співгромадян. Саме з цієї причини, законом заборонено проводити перепланування квартири без дозволу компетентних органів.

Перепланування дозволена в тому випадку, якщо це не веде до руйнування несучих конструкцій, до порушення їх міцності, а також до погіршення умов експлуатації будинку та квартири зокрема.

Проводити перепланування і перевлаштування квартири слід тільки в цілях її благоустрою. Перепланування включає в себе:

  1. Перенесення дверних прорізів;
  2. Перенесення житлових перегородок;
  3. Скління балкона і лоджій;
  4. Перенесення сантехнічних, газових та опалювальних приладів.
  5. Перед процесом перепланування необхідно скласти детальний проект, який повинен бути узгоджений з міжвідомчої районною комісією. Проекти повинні бути розроблені фізичними особами або спеціальними організаціями, які мають ліцензію на здійснення проектування.

З двокімнатної в трикімнатну за допомогою поділу простору

Даний спосіб перепланування на сьогоднішній день є досить поширеним заходом, спрямованим на збільшення житлових приміщень і створення комфортних умов проживання.

Здійснюється це завдання шляхом поділу досить великого приміщення за допомогою зведення перегородки.

Здійснити цей задум можна в тому випадку, якщо в квартирі є досить велика за площею кімната з двома або більше вікнами, в іншому випадку, такий спосіб перепланування виконувати не рекомендується.

В результаті такого способу перепланування, у вас повинно вийти дві кімнати площею не менше 9 м2. Відзначити слід і те, що кожна з кімнат повинна мати своє власне освітлення та опалення. Звертаємо особливу увагу на те, що такий спосіб перепланування не вимагає від вас спеціального дозволу з боку відповідних органів і наявність докладного проекту.

У тому випадку, якщо площа кімнати невелика, тоді рекомендується її збільшити за рахунок комори, коридору, приєднання балкона або лоджії. Але, вже в цьому випадку вам будуть потрібні відповідні дозволи та складання проекту.

Необхідно врахувати і те, що знесення несучих стін заборонений категорично.

Варіант з перенесенням кухні

Не менш популярним варіантом є перепланування квартири шляхом перенесення кухні на балкон або в комору, а на місці кухні створити житлове приміщення, наприклад дитячу кімнату. В процесі перенесення кухні слід врахувати наступне:

  • Заборонено переносити кухню на місце санвузлів і житлових кімнат;
  • Кухня повинна бути розташована не далі ніж на 5 метрів від стояків водопостачання і каналізації;
  • Кухня повинна мати хорошою вентиляцією, а найкраще приєднати вентиляційний короб нової кухні до вентиляційного каналу колишньої кухні;
  • Бажано, щоб кухня мала доступ до природного освітлення.
  • Дотримуючись всі перераховані вище фактори, перенесення кухні буде відмінним варіантом перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну.

Найчастіше на місці кухні створюється дитяча кімната. При цьому необхідно подбати про те, щоб були дотримані всі норми і правила безпеки. Дитяча кімната повинна мати не тільки природне освітлення, але хорошу систему вентиляції. Відзначити слід і те, що створення дитячої кімнати на місці кухні можливо лише в тому випадку, якщо приміщення має достатню площу, а саме не менше 10 м2. В іншому випадку, дитині буде не достатньо простору для ігор та занять.

Відзначити слід і те, що на місці кухні можна організувати не тільки дитячу кімнату, але і кімнату для гостей, а також будь-яку іншу кімнату на ваш розсуд.

Варіант з приєднанням лоджії

Ще одним з методів перепланування є збільшення житлової площі за рахунок знесення перегородок і приєднання лоджії до житлового простору. Корисну площу лоджії або балкона можна використовувати для того, щоб створити дві суміжні дитячі кімнати, робочий кабінет або кімнату для відпочинку. При будь-якому розкладі такий варіант перепланування вимагає складання ретельно продуманого плану розташування приміщень.

У процесі перепланування потрібно повний демонтаж, а також перенесення перегородки і пристрій дверних прорізів. Відзначити випливає те, що такий варіант перепланування вимагає офіційного дозволу і узгодження з відповідними органами. Сьогодні значно посилили санкції за незаконне перепланування, саме з цієї причини краще з самого початку зібрати всі необхідні документи і дозволи, ніж потім мати справу з негативними наслідками.

Дизайн квартири

Важливим фактором є і дизайн квартири, який також повинен бути складений фахівцями. При цьому необхідно враховувати і стилістичну спрямованість, і смак власника, а також функціональне призначення кожної з кімнат. Дизайн інтер'єру повинен здійснюватися професійними дизайнерами в тісному узгодженні з власником квартири. Тільки в цьому випадку ви зможете домогтися чудового результату.

підводимо підсумки

Як ми бачимо з представлених прикладів, перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну, здійснюється без особливих труднощів і з достатньою кількістю варіантів перепланування і дизайну. Зокрема, не важко буде зробити перепланування квартири в монолітному будинку, так як там менше несучих стін. Не слід забувати про те, що всі процеси перепланування і переобладнання квартири, повинні бути документально оформлені відповідно до законодавства, щоб уникнути небажаних проблем.

Перепланування квартири на відео