Реклама
Реклама
Реклама

Інтер'єр квартири в панельному будинку

Пропонуємо поговорити про дизайн інтер'єру однокімнатної квартири в панельному будинку

Пропонуємо поговорити про дизайн інтер'єру однокімнатної квартири в панельному будинку. Весь світ вважає, що жити в величезній квартирі або будинку, де три спальні, кабінет і комора-гардеробна - модно, престижно, статусно! Насправді, напевно, так і є! Особливо це актуально, якщо сім'я складається з трьох-чотирьох чоловік. І для такого сімейства - це оптимальне, відмінне рішення! Але для молодих сімей без дітей і для неодружених дівчат і юнаків, які проживають одні, величезні пентхаузи і вдома з безліччю кімнат, за великим рахунком, не так вже й потрібні. Та й коштів у молодих людей немає стільки, щоб купити відразу величезний будинок або багатокімнатну квартиру.

Ось чому європейська молодь, а вже наша так точно, звертає увагу на малогабаритні, невеликі квартирки, переважно з однією кімнатою, і як економ варіант - в панельному будинку. Насправді, однокімнатна квартира має багато плюсів: в ній точно не заблукаєш, не треба переносити з кімнати в кімнату меблі та предмети інтер'єру , Простіше робити ремонт і прибирання.

Отже, робимо ремонт в однокімнатній квартирі - оформляємо інтер'єрі квартири в панельному будинку

Визначаємося з дизайном. Для однокімнатної квартири вибрати дизайн не так просто, як здається з першого погляду. Чому? А все тому, що однокімнатна квартирка - це одночасно і вітальня, і їдальня, і спальня і кабінет! Здавалося б, поєднати всі ці функції на одному просторі - неможливо, але політ фантазії сучасних дизайнерів не знає меж!

Останні кілька років типові стандартні планування інтер'єру однокімнатних квартир в панельному будинку - не актуальні, як було за радянських часів. Сьогодні перевага надається тим квартирам, які побудовані за індивідуальними проектами, але, якщо часу на те, щоб дочекатися квартиру з вашим проектом немає, або немає коштів, купити таку квартирку, давайте спробуємо «виправити» те, що вже є в нашому розпорядженні.

Планування і проектування інтер'єру

Найпопулярніший і поширений варіант перетворення малогабаритної однокімнатної квартирки - знесення стінки між вітальнею і кухнею, а вийшла площею можна розпоряджатися як завгодно.

Найчастіше, на зміну знесеної стіни приходить стильна легка перегородка, наприклад, у вигляді барної стійки, яка розділяє функціональні простору. Це можуть бути наскрізні стелажі, виконані з дерева або скла, словом фантазія і в цьому питанні не обмежується. При цьому кухня може бути теж розширена за рахунок балкона або лоджії, якщо такі є. Кухня стане не тільки просторіше, а й набагато світліше, погодьтеся, приємно снідати в приміщенні, повністю залитому м'якими променями сонця.

В інших частинах квартири можна сміливо використовувати різноманітні перегородки - це такий універсальний прийом, який буде доречний скрізь. Наприклад, позначити зону відпочинку можна перегородками в інтер'єрі з тканими вставками або вставками плетеними, в той же час перегородки зі скла - матового або вітражного створять відчуття неймовірного простору і легкості інтер'єру.

Зони в кімнаті

Насправді, зонування однокімнатної квартири можна провести різними способами: це поділ функціональних частин квартири декоративними ширмами, цей поділ кімнати кольором і фактурами, це світлове зонування, це зонування кімнати за допомогою подіумів і так далі. Погодьтеся, варто тільки поєднувати матеріали в оформленні стелі і полку, і стане відразу зрозуміло, де передпокій, а де вітальня. Паркет може змінити м'який ковролін, а ковролін - стильна керамічна плитка - і зони в інтер'єрі квартири в панельному будинку яскраво виражені!

Багаторівневий підвісну стелю, службовець за сумісництвом кріпленням для безлічі сучасних галогенових світильників - вигідно підкреслить центр будь-якої кімнати, позначить центр будь-якої функціональної зони.

Непоганий варіант поділу на зони - подіуми. Оригінальне рішення підняти на подіум диван з журнальним столиком, до речі, диван може і часто виконує функцію спального місця, та ще влаштувати усередині піднесеного подіуму місце для зберігання речей, з місткими висувними ящиками, не тільки внесе в дизайн інтер'єру свіжий струмінь і різноманітність, але і скоректує невдалі габарити і форми кімнати.

Стиль однокімнатної квартири

Єдине загальне простір «одинички» передбачає таке ж єдине стильове оформлення. Стіни, оформлені в світлих тонах, повинні гармоніювати з підлогою, паркет у вас або ковролін - не так важливо, не повинні вибиватися із загальної стильової концепції двері.

Меблі однокімнатної квартири повинна бути функціональною, адже чотири столи площа однушки не потерпить. Ось і доводиться вибирати такий, який би поєднував в собі і функції журнального і комп'ютерного столика, кухонного та обідньої.

Безсумнівною перевагою квартири без стінок, до речі, така квартира ще називається «студія» - це плавне перетікання одного приміщення в інше, що створює відчуття свободи і легкості, затьмарює це дизайнерський «рай» тільки одне - відсутня звукоізоляція, не кожен зможе заснути при включеному телевізорі .

Справедливості заради скажемо, що без стін взагалі, квартира обходитися не зможе. І перш ніж їх, ці стінки зносити, потрібно отримати дозвіл, адже несучі стіни зносити не можна. І, якщо раптом у вашому житло все стіни - несучі, краще про глобальну плануванні забути геть, доведеться робити часткову.

Стінка на стінку!

Якщо позбутися від стін можна, і ви вирішили це зробити, їх можна замінити, якщо не перегородками, то красивими колонами, що дуже модно в сучасних інтер'єрах . Красиві несучі колони в класичному стилі - це писк інтер'єрної моди.

Ідеально доповнить колони паркет з натурального дуба, красива м'які меблі, оббиті світлою шкірою, і білого кольору стелю з ліпниною. Що ж стосується освітлення, то пріоритет в класичному стилі, а це класичний інтер'єр з колонами - пріоритет віддається люстр з кришталевими підвісками, такого ж бра на стіну в єдиному стилі з люстрою.

Яскравим елементом класики є арка, яка до сих пір залишається модним елементом квартир, знайде вона своє застосування і в інтер'єрі однокімнатної квартирки.

В основному її застосовують для оформлення входу в кімнату, вона ж може прикрасити і нуднуватий коридор. Якщо аркою розділити коридор на дві частини, одну з яких пофарбувати в інший, контрастний по відношенню до основного колір, то коридор буде візуально здаватися більше і ширше, але трішки коротше.

Змінити на краще креативну сторону простір кімнати між вікнами, які виходять на різні сторони вулиці, можна за допомогою такого прийому - закруглити кут, вийде модна деталь інтер'єру - еркер. Такий багатогранний засклений виступ на площині фасаду будівлі.

Закруглений кут задрапірувати разом з вікнами легкими, напівпрозорими шторами, розставити півколом меблі - ось і вийшла оригінальна, зовсім незвичайне планування для однокімнатної квартири.

А додати кімнаті розкіш і шик допоможе стильний камін. Камін з ажурними гратами або прикрашений багатою ліпниною ідеально підкреслить класичний стиль вітальні, а камін без різного роду надмірностей і прикрас ідеально впишеться в хай-тековский вітальню.

У гонитві за стильними модними новинками інтер'єрів не забувайте все ж, про функціональну сторону предметів і речей. У маленькій кімнаті не повинно бути багато речей випадкових і непотрібних, адже вони крім захаращеності нічого в квартиру не принесуть.


І, безперечно, обраний стиль, дизайн вашого будинку, повинен бути просто вам до душі інакше, навіщо тоді все!

  • Наша стаття для тих, хто має однокімнатну квартиру. Ми запропонуємо кілька ідей для створення максимального затишку і комфорту в ній, для ство ...

  • Багато молоді сім'ї, хоча, чому молоді, найрізноманітніші сім'ї проживають в однокімнатних квартирах. Так склалися обставини! Звичайно, хот ...

  • Як би там не було, а однокімнатні квартири, при всій їх малогабаритності - на ринку нерухомості ходовий товар. А пояснити це дуже навіть п ...

  • Хто сказав, що в однокімнатній квартирі нічого в плані ремонту, вірніше, дизайну зробити не можна? Ще й як можна! Є безліч варіантів плани ...

  • Продовжуємо тему попередньої статті. Пропонуємо вашій увазі ще п'ять цікавих ідей, як можна зручно облаштувати однокімнатну квартиру. Іт ...

Чому?
Хто сказав, що в однокімнатній квартирі нічого в плані ремонту, вірніше, дизайну зробити не можна?