Реклама
Реклама
Реклама

Ідеї ​​для ремонту. Способи та візуальні ефекти для збільшення простору

  1. Перепланування в міській квартирі
  2. Перепланування в приватному будинку, пентхаусі або таунхаусі
  3. вибираємо сходи
  4. Внутрішнє оздоблення приміщення. Загальний фон
  5. зонування простору
  6. Підлогове покриття
  7. стелі
  8. стіни
  9. меблі
  10. На закінчення

Сьогодні ми розповімо про те, як збільшити корисну площу, зробити житло більш просторим і світлим, і які прийоми застосовувати для раціонального використання простору.

Перепланування в міській квартирі

Найчастіше використовується два способи для збільшення простору в квартирі за рахунок перепланування.

З'єднанням вітальню і кухню. Квартира студія

Квартира студія

Квартира-студія найоптимальніший варіант для однокімнатної квартири. Перепланування здійснюється шляхом знесення стіни між кімнатою і кухнею, утворюючи одне приміщення.

Для багатокімнатних квартир також актуально об'єднання кухні з однією або декількома кімнатами в одну велику вітальню.

Для тих хто не любить стіни в принципі, як варіант, видалити всі перегородки і стіни (за винятком капітальних) і зробити одне велике приміщення, після чого розділити простір використовуючи різні типи декоративних перегородок (мобільні, монолітні, або їх комбінації) та інші прийоми зонування .

Збільшуємо площа за рахунок лоджії і балкона

Ще один спосіб збільшити простір - з'єднати лоджію або балкон з вітальні. Цей варіант особливо актуальний для квартир, де знесення стіни між кімнатою і кухнею не представляється можливим.

Об'єднавши балкон з житловим приміщенням ви зможете використовувати додаткову площу на свій розсуд. Наприклад, обладнати місце для відпочинку або робочий кабінет, збільшити площу дитячої, збільшити зону кухні або використовувати простір, що звільнився під їдальню. При цьому варто враховувати необхідність додаткового утеплення і скління нової площі.

Якщо планування будинку дозволяє, можна використовувати обидва способи - об'єднати кімнату і кухню, плюс додати додаткові метри за рахунок балкона.

Примітка: Зносити несучі стіни і перегородки, важливі для конструкції будинку, заборонено. Всі зміни в плануванні квартири необхідне узаконити в відповідних інстанціях, на майбутнє це дозволить уникнути штрафів за незаконне перепланування. Всі питання починаючи від надання плану будівлі до отримання дозволу на перепланування, за вас може вирішити будівельна фірма або дизайн студія, в яку ви звернулися за наданням послуг з ремонту.

Перепланування в приватному будинку, пентхаусі або таунхаусі

В ідеалі починати ремонт приватного будинку краще з його проектування. Ви формулюєте свої побажання дизайнерові, дизайнер надає вам розрахунки і дизайн-проект, спільно з дизайнером і виконробом ви владнається проектувальні та будівельні нюанси, і потім віддаєте проект на забудову будівельній бригаді. Найвигідніший варіант звертатися в професійну будівельну компанію або дизайн студію, що надають комплексні послуги. В цьому випадку вам взагалі не доведеться піклується про перепланування, ви спочатку будуєте будинок своєї мрії.

При переплануванні таунхаусів, пентхаусів і приватних будинків (двоповерхових і більш) діє той же принцип, що і в звичайних квартирах. В даному випадку ми збільшуємо простір на першому поверсі, який буде складатися з великої вітальні, що включає в себе передпокій, саму вітальню або зону відпочинку, відкриту кухню і їдальню. З закритих приміщень на першому поверсі може розташовуватися санвузол і гардеробна. При бажанні виділяються окремі кімнати під робочий кабінет, тренажерний зал і бібліотеку, це залежить від наявності площі і ваших бажань.

На другому поверсі розташовуються житлові кімнати: спальня, дитяча, гостьова. Перший і другий поверхи з'єднуються сходами.

вибираємо сходи

Гвинтові сходи. Витончена гвинтові сходи, за рахунок своєї конструкції і правильно підібраних матеріалів, що не з'їдає простір і гармонійно вписується в інтер'єр. Вагомий плюс гвинтових сходів в тому, що вони можуть встановлюватися як у стіни, так і по середині приміщення.

Сходи на больцах. Альтернативою гвинтових сходах служать сходи на больцах, де ступені монтуються безпосередньо до стіни. Основний плюс - легкість і невагомість конструкції. Сходи такого типу займають мінімум місця в приміщенні і є ідеальним варіантом для бажаючих заощадити простір.

Маршові сходи. Найбільш поширений і звичний тип сходів, по ній зручно підніматися і спускатися, вона безпечна для маленьких дітей. Під маршової сходами ви зможете обладнати гардеробну, комору, встановити полички або стелажі для книг, вбудувати закриту шафу або секції для одягу і білизни і т.д.

Внутрішнє оздоблення приміщення. Загальний фон

Здійснивши перепланування можна приступати до внутрішнього оздоблення приміщення.

Одну з важливих ролей в інтер'єрі грає колірна гамма. Надлишок темних і яскравих кольорів негативно впливає на психіку. Темні тони пригнічують і візуально звужують простір, яскраві кольори стомлюють і дратують своєю строкатістю. Тому з ними потрібно бути гранично акуратними і використовувати їх точково, як акцентів.

Стіни і стеля створюють загальний фон для приміщення, вибираючи світлі відтінки для цієї групи ви зробите приміщення візуально просторішим.

Ідеальний колір для стелі у вітальні - білий або бежевий. Глянцевий натяжна стеля відбиває досить світла і розширює простір. Світлі стелі з текстурою під дерево або камінь актуальні для кухні, ванної кімнати або передпокою. У кесонні і підвісні стелі встановлюється точкове освітлення, яке додасть не тільки додаткового світла, а й послужить відмінним інструментом для розподілу простору на функціональні зони.

Для загального кольору стін також бажано орієнтуватися на теплі відтінки. Штукатурка, фактурні шпалери, фарбування - все виконується в світлих тонах. Для акцентів використовуються аплікації, художній розпис, декор у вигляді панелей, молдингів і аксесуарів (картини, настінні годинники і т.д).

Використання дзеркал, дзеркальних і глянцевих покриттів на стінах і стелі візуально розширюють простір роблять його глибше і ширше. Наприклад, збільшити простір в передпокої можна за допомогою великого настінного дзеркала.

Колір статі підбирається в залежності від кольору стелі і стін. Матеріали для підлоги краще вибирати натуральні (дерево, камінь). Це можуть бути однотонні або мозаїчні мармурові підлоги, керамічна плитка або дерев'яне покриття.

Якщо вам імпонують темні кольори, покриття для підлоги це той варіант, де ви зможете повністю задовольнити свої переваги в кольорі. У більшості випадків підлога робиться темніше, ніж стіни і стеля.

зонування простору

перегородки

Перегородки найбільш часто використовуваний декоративний елемент для зонування приміщення. Вони можуть бути мобільними (на коліщатках) або монолітними, з фактурою під цегляну кладку; з декоративною штукатуркою або фотодруком. З матеріалів використовується бетон, натуральна деревина, метал, скло, гіпсокартон.

Перегородки можуть розташовуватися посередині кімнати не приєднуючись до стін. Наприклад, розділяти передпокій від решти площі вітальні.

Або являти собою комплекс перегородок, примикати до стін, позначивши кордон між кухнею, їдальнею і лаунж зоною.

Цікаво виглядають перегородки, в порожнинах яких розташовуються великі акваріуми. Також варто відзначити декоративні перегородки з бамбука або ковані перегородки з металу з нішами для квітів. Перегородками можуть служити відкриті стелажі для книг.

Для спалень використовуються пересувні ширми на роликах, з каркасом з дерева і металу або монолітні склоблоки. Як перегородки може виступати шафа або вбудована гардеробна.

Як перегородки може виступати шафа або вбудована гардеробна

Підлогове покриття

Для визначення меж між зонами використовується кілька підлогових покриттів і колірних поєднань. Наприклад, у вітальні можна постелити темне дерев'яне покриття, а в зоні кухні і їдальні - підлога з світлого мармуру, керамічної плитки або ламінату.

Поділ на функціональні зони може здійснюватися за допомогою підлогових візерунків або геометричних малюнків.

Ще один прийом - зонування за допомогою килимів і килимових покриттів.

стелі

Тут на допомогу приходять багаторівневі і підвісні стелі. Зони також виділяються за допомогою контурного освітлення і різних видів підсвічування.

Для позначення зон використовуються різногабаритних люстри і підвісні лампи.

Варіант стельового освітлення для дитячої кімнати. Два види підвісних ламп, один над ігровою зоною, другий над спальним місцем.

стіни

Головними інструментами служать колір і фактура використовуваних матеріалів. Якщо ви не хочете робити яскраві акценти на стінах, оптимальним варіантом буде виділення зони за допомогою фактурних елементів аналогічних з кольором стін.

Другий варіант, використання скляних або дзеркальних панелей, прикрашених декоративною різьбою.

Більш кардинальне рішення, виділити стіну або ділянку на стіні, матеріалом відрізняється за кольором і фактурою від загального фону.

меблі

Віддайте перевагу вбудованої або модульних меблів: платтяні шафи, кухонний гарнітур, шафи для книг і т.д. Вбудовані меблі допоможе приховати дефекти планування, на відміну від корпусних меблів, вона використовує всю займану площу, її форма і розмір відповідає тим місцям, де вона встановлена. Для збільшення простору в прихожей і спальні в розсувні двері шаф встановлюються дзеркала.

По максимуму використовуйте вертикальні поверхні. Плазмові телевізори кріпите на стіни, книжкові шафи замініть навісними стелажами або полицями. Одяг розташуйте у вбудованих шафах або вбиралень.

Здійснивши перепланування і використовуючи прийоми візуально розширюють простір, ви зможете значно збільшити корисну площу своєї квартири або будинку. В одній з наступних статей ми поділимося ідеями оформлення різних дизайнів інтер'єру .

На закінчення

Ідей для ремонту квартири, будинку або офісу безліч. Завжди потрібно виходити від бажання і можливостей. Але розуміти що можливо практично все.

Сподіваємося наша стаття про ідеї ремонту вам допоможе визначитися в тому, чого ви дійсно хочете.

Хороші статті на додаток:

- Як вибрати вибрати дизайн інтер'єру

- Як вибрати дизайнера для ремонту квартири

- Ремонт квартир - фото до і після ремонту