Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн однокімнатної квартири

  1. Однокімнатна квартира з дитячою
  2. Дитячий куточок
  3. Спальня-вітальня
  4. Однокімнатна квартира-студія

В даний час однокімнатні квартири користуються великою популярністю В даний час однокімнатні квартири користуються великою популярністю. Це легко пояснити тим, що за відносно невисоку вартість набагато простіше придбати квартиру, має невелику площу. Безумовно, практично кожен мріє якщо не про пентхаусі або шикарному особняку, то як мінімум про своє власне житло, яке потім можна буде оформити на свій смак, застосовуючи при цьому свої дизайнерські здібності. Люди, які набувають однокімнатну квартиру, раді навіть цього невеликого за площею житла, при цьому вони намагаються оформити її так, щоб в ній було затишно і комфортно не тільки всім членам сім'ї, а й гостям.

Головною особливістю однокімнатної квартири повинна стати її функціональність. Дуже часто простір такої квартири є і їдальнею, і спальнею, і вітальнею одночасно. Тут відбуваються найрізноманітніші дійства - надаються сну, відпочивають, працюють, дивляться телевізор і читають. Для того, щоб однокімнатна квартира була стильною, але при цьому максимально затишною і комфортною, необхідно врахувати велику кількість різних факторів, в цьому і полягає правильний дизайн однокімнатної квартири.

Основним завданням при оформленні невеликої квартири є, безумовно, візуальне розширення простору, адже навіть якщо однокімнатна квартира має велику площу, вона все одно буде значно програвати трикімнатній квартирі. Завдання може ускладнити ще і в тому випадку, якщо в такій квартирі проживає кілька людей і серед них є діти. В цьому випадку потрібно грамотно організувати внутрішній простір таким чином, щоб всі члени сім'ї могли повноцінно жити в ньому.

Якщо вам самим буде важко впоратися з таким завданням, то необхідно звернутися за консультацією або допомогою до дизайнера, так як професіонал, після проведення продуманого планування, здатний впоратися з поставленим завданням. У кожного дизайнера повинен бути свій «невелику валізку», в якому він зберігає різні практичні ідеї, за допомогою яких можна буде без праці зробити дизайн однокімнатної квартири дуже затишним і зручним.

У кожного дизайнера повинен бути свій «невелику валізку», в якому він зберігає різні практичні ідеї, за допомогою яких можна буде без праці зробити дизайн однокімнатної квартири дуже затишним і зручним

Далі будуть розглянуті кілька таких ідей. Наприклад, біля вхідних дверей дуже часто утворюється простір, який, яке не тільки можна, але навіть потрібно використовувати. Найкраще розмістити там комору або гардероб. Даний варіант допоможе вам заощадити в житловому приміщенні значний простір, так як з нього можна буде прибрати деякі тумбочки або навіть шафа з речами. При виборі шаф, намагайтеся вибирати такі моделі, які мають великі дзеркала, так як за допомогою дзеркал візуально можна істотно розширити площу приміщення.

При виборі шаф, намагайтеся вибирати такі моделі, які мають великі дзеркала, так як за допомогою дзеркал візуально можна істотно розширити площу приміщення

Ще одним досить радикальним кроком по оптимізації простору є знесення стінки, яка розділяє кухню від кімнати. На місці цієї стіни може бути встановлений обідній стіл, причому можна вибрати навіть такий, який буде володіти нескромними габаритами.

На місці цієї стіни може бути встановлений обідній стіл, причому можна вибрати навіть такий, який буде володіти нескромними габаритами

оформлення інтер'єру однокімнатної квартири необхідно починати з грамотного вибору колірної гами, так як колір грає дуже важливу роль, нарівні з меблями і аксесуарами. Кольори можуть надавати не тільки психологічний вплив завдяки своїм особливостям, а й володіти високим функціоналом. Для візуального розширення інтер'єру слід використовувати ненав'язливі м'які і світлі тони. Безумовно, ви можете вибирати кольори для оформлення на свій смак, але рекомендується використовувати такі кольори, як пісочний, кремовий і зелений. штори необхідно підбирати в тон до стін.

штори   необхідно підбирати в тон до стін

Також потрібно ретельно продумати те, як буде розставлена ​​меблі в квартирі. Якщо в квартирі встановити занадто масивну і громіздку меблі, то вона займе великий простір і буде створювати господарям одні тільки незручності. Нехай тронний зал і величезна ліжко залишаться в ваших мріях, а поки вам доведеться обмежуватися трансформованою і вбудованими меблями, яка допоможе заощадити простір, завдяки чому ваша кімната не виявиться захаращеною. Наприклад, всередині дивана можна обладнати місце для зберігання постільної білизни, а ще краще придбати ліжко, яка буде вбудована в шафу.

Наприклад, всередині дивана можна обладнати місце для зберігання постільної білизни, а ще краще придбати ліжко, яка буде вбудована в шафу

Меблі, яка буде знаходитися в квартирі, повинна бути дійсно потрібною. Не потрібно тягнути в свою квартиру все, що попадеться на очі. Наприклад, торшер або крісло-качалка відмінно виглядатимуть в інтер'єрі дачі. Якщо ви часто пропадаєте на роботі, рідко їсте будинку, вважаючи за краще ходити по гостях, а не запрошувати їх до себе, то вам варто придбати невеликий столик, якому не потрібно багато місця. Цей столик може бути навіть складним. Якщо вам більше подобається працювати з ноутбуком на дивані, то комп'ютерний стіл вам абсолютно не потрібен, а папери можуть зберігатися на етажерках або полицях.

Якщо вам більше подобається працювати з ноутбуком на дивані, то комп'ютерний стіл вам абсолютно не потрібен, а папери можуть зберігатися на етажерках або полицях

Намагайтеся не купувати громіздкі предмети меблів, такі як велика шафа. Можливо в нього і поміститься велика кількість ваших речей, але при цьому він займе дуже багато простору.

Можливо в нього і поміститься велика кількість ваших речей, але при цьому він займе дуже багато простору

Важливий не тільки колір стін, але і колір меблів. Але і тут рекомендації залишаються без змін - перевагу слід віддавати світлим тонам. Найкраще буде виглядати поєднання білого кольору з ніжним відтінком бежевого або блакитного кольору. У цьому випадку ваша квартира не буде нагадувати лікарню.

У цьому випадку ваша квартира не буде нагадувати лікарню

Як акцентів можна ввести темні і яскраві кольори, але при цьому не варто використовувати їх як фон, інакше ваша кімната буде здаватися взагалі крихітній. Якщо ви все-таки мрієте про темному тлі, то, безумовно, можна використовувати і його, але при цьому вам в обов'язковому порядку доведеться купити для своєї квартири білу або дуже світлі меблі. Дане поєднання є справжньою класикою. Це досить цікавий хід, здатний помітно розширити простір вашої квартири.

Це досить цікавий хід, здатний помітно розширити простір вашої квартири

Не забудьте і про освітлення, якого в однокімнатній квартирі має бути дуже багато. Чим більше, тим краще, так як квартира, що має скромні габарити, повинна залишатися затишною і теплою. Намагайтеся використовувати кілька світильників, а не обмежуватися одним. Всі світильники необхідно буде розмістити по всіх функціональних зон, які є у вашій квартирі.

Всі світильники необхідно буде розмістити по всіх функціональних зон, які є у вашій квартирі

Не страшно, якщо вам буде не вистачати будь-якої меблів, це легко можна буде компенсувати за допомогою великої кількості аксесуарів. Але навіть в цій справі необхідно знати міру, а аксесуари повинні бути підібрані зі смаком, інакше вони здатні зробити інтер'єр безлистим і недбалим. Встановіть кілька зелених рослин, помістивши їх в стильні горщики або просто прикрасьте стіну натюрмортом або оригінальним пейзажем. Якщо у вашій квартирі широкі підвіконня, то розмістити рослини можна на них, а якщо немає, то можна встановити їх на будь-якій поверхні.

Займаючись дизайном однокімнатної квартири, намагайтеся робити її не тільки функціональної, але і красивою, затишною і стильною.

Однокімнатна квартира з дитячою

Однокімнатна квартира з дитячою

Для сім'ї, в якій є дитина, проживання в однокімнатній квартирі практично завжди пов'язане з проблемами, так як виділити дитині окреме приміщення немає можливості. Вирішити дану проблему можна шляхом спорудження в кімнаті дитячого куточка, зробити який не так вже й складно. В даний час дуже багато сімей, що мають дитину, проживають в однокімнатних квартирах, так як молодій сім'ї дуже складно придбати квартиру більшого розміру, в якій для всіх знайдеться своя окрема кімната.

В даний час дуже багато сімей, що мають дитину, проживають в однокімнатних квартирах, так як молодій сім'ї дуже складно придбати квартиру більшого розміру, в якій для всіх знайдеться своя окрема кімната

У малогабаритній квартирі, на жаль, не завжди виходить втілити в життя всі ті ідеї, які приходять на розум. Але приміщення можна зонувати за допомогою стелажів, створивши таким чином в ньому невелику, але дуже затишну квартирку.

Але приміщення можна зонувати за допомогою стелажів, створивши таким чином в ньому невелику, але дуже затишну квартирку

Такі стелажі можна використовувати не тільки як перегородки при зонуванні приміщення, але і як місце для зберігання найрізноманітніших предметів і речей. Щоб гармонійно зонувати приміщення, і тим самим спланувати дизайн однокімнатної квартири з дитячою, необхідно знати про рекомендації, які наводять фахівці. Не варто встановлювати стелажі відразу навпроти входу, так як дане рішення може порушити всю цілісність простору. Крім цього буде дуже незручно при вході в квартиру відразу огинати перешкоду у вигляді стелажів. Слідкуйте за тим, щоб стелажі не закривали вікно, особливо, якщо воно одне у вашій квартирі. Непогано виглядатимуть наскрізні стелажі, які можна досить цікаво змусити різними книжками та іншої дрібницями.

Непогано виглядатимуть наскрізні стелажі, які можна досить цікаво змусити різними книжками та іншої дрібницями

Якщо ви плануєте обставити свою квартиру дерев'яними меблями, то і стелажі необхідно купувати дерев'яні. Постарайтеся створити в квартирі якийсь ансамбль. Стелажі необхідно вибирати виходячи зі своїх переваг, не забуваючи при цьому, що наскрізні допоможуть додати інтер'єру легкості, пропускаючи крізь себе світло, а домогтися інтимного усамітнення допоможуть стелажі із задньою стінкою.

Стелажі необхідно вибирати виходячи зі своїх переваг, не забуваючи при цьому, що наскрізні допоможуть додати інтер'єру легкості, пропускаючи крізь себе світло, а домогтися інтимного усамітнення допоможуть стелажі із задньою стінкою

За допомогою стелажів можна організувати вітальню і невелику дитячу зону, в якій дитині буде затишно, а самі стелажі можна використовувати для зберігання різних дрібничок, іграшок, підручників і книг.

Дитячий куточок

Дитячий куточок

Оформлення інтер'єру однокімнатної квартири необхідно починати з облаштування дитячого куточка. Для цієї мети відмінно підійде ліжко-трансформер, яка є дуже компактною, але при цьому місткою. Ліжко можна використовувати одне або двоярусну. Двох'ярусне ліжко сподобається дитині навіть більше. При цьому всі книжкові полиці можуть бути заховані за розсувними дверцятами.

При цьому всі книжкові полиці можуть бути заховані за розсувними дверцятами

Деякі батьки вважають за краще купувати дитячі меблі на виріст, при цьому до складу таких гарнітурів можуть входити кілька предметів. Складові модулі можуть змінюватися, залишаючись при цьому в одній конструкції. Найчастіше в гарнітур входить стіл, шафки, тумбочки, драбинка і двох'ярусна ліжко, яка може висуватися безпосередньо з гардероба. Варіантів таких гардеробів може бути величезна кількість, тому вам не важко підібрати такий, який впишеться в дизайн однокімнатної квартири з дитячою.

Варіантів таких гардеробів може бути величезна кількість, тому вам не важко підібрати такий, який впишеться в дизайн однокімнатної квартири з дитячою

Якщо ж місця не буде вистачати, то в цьому випадку раціонально використовувати вбиральню, вбудовану в стіну, яка буде мати великі фасади, розширюють простір. Також відмінним варіантом може стати шафа-купе, який дозволяє ставити меблі практично впритул, а це економія місця.

Спальня-вітальня

Спальня-вітальня

Для того, щоб в вітальню надходило багато світла, можна встановити відкриті стелажі, а вечорами просто закривати штори з боку дивана. Замість високих стелажів, які можуть затримувати частину світу, можна повісити штору або встановити невисоку тумбу, додавши при цьому інтер'єру трохи легкості.

Замість високих стелажів, які можуть затримувати частину світу, можна повісити штору або встановити невисоку тумбу, додавши при цьому інтер'єру трохи легкості

Також в зоні вітальні повинен розташовуватися розкладний диван, а на тумбу, якій відведена роль перегородки, можна встановити відеотехніку, сховавши за тумбою всі дроти. У цій зоні повинні переважати прямокутні форми, щоб у приміщенні не створювався хаос. При виборі колірного рішення для меблів та оздоблення стін краще знову ж зупинитися на світлих тонах, а різні аксесуари допоможуть додати в маленьке приміщення різноманітні відтінки.

При виборі колірного рішення для меблів та оздоблення стін краще знову ж зупинитися на світлих тонах, а різні аксесуари допоможуть додати в маленьке приміщення різноманітні відтінки

Можна також поекспериментувати і з освітленням, використовуючи для цього настільні, верхні і навіть підлогові світильники. Спробуйте скомбінувати матеріали, що відносяться до різних стилів, використовуючи для цього оригінальні торшери, лампи і люстри.

В однокімнатній квартирі, в якій проживають ще й діти, набір меблів повинен бути мінімальним. Звичайно, в цьому випадку батьки буде трохи обмежені по функціоналу, але у дитини обов'язково має бути все, що здатне так чи інакше вплинути на його розвиток.

У дитячому куточку має обов'язково бути місце для відпочинку і роботи, для зберігання іграшок і для ігор. Постарайтеся використовувати для оформлення дитячої зони світлі тони, а й про яскравих відтінках не варто забувати. Можна купити штори, на яких будуть зображені тварини або мультяшні герої, а також використовувати в дитячій різні килими і кольорові покривала.

Можна купити штори, на яких будуть зображені тварини або мультяшні герої, а також використовувати в дитячій різні килими і кольорові покривала

Пам'ятайте і про фотографії, розставити які можна як у дорослому, так і дитячої частини приміщення. А найкраще розвісити їх на стінах. Тобто приміщення повинно бути не тільки функціональним, але і затишним. Тому, для більшого затишку використовуйте при оформленні різні статуетки, картини і кімнатні квіти. Головне при цьому не переборщити, щоб кімната не виявилася заваленої непотрібними предметами, що заважають вільно дихати.

Однокімнатна квартира-студія

Однокімнатна квартира-студія

Ще не так давно однокімнатну квартиру-студію можна було побачити тільки в іноземних журналах, присвячених інтер'єру, або в зарубіжних фільмах. Але в даний час така квартира вже зовсім не рідкість.

Але в даний час така квартира вже зовсім не рідкість

У квартири-студії є одне дуже значуща перевага - економія простору. Доказом цього твердження може служити дизайн однокімнатної квартири-студії, інтер'єр якої був оформлений дизайнером Ларисою Бокарева. Вона змогла зробити так, що квартира-студія вийшла за площею більше, ніж звичайна однокімнатна квартира, так як в класичній квартирі коридор «з'їв» б деякий простір, та й кухня була б дуже маленькою.

Вона змогла зробити так, що квартира-студія вийшла за площею більше, ніж звичайна однокімнатна квартира, так як в класичній квартирі коридор «з'їв» б деякий простір, та й кухня була б дуже маленькою

А ось у об'єднаної зони є безліч плюсів - більш широкий простір, так посиденьки на кухні можуть плавно перетекти на м'який диван вітальні. До того ж господині буде простіше курсувати між плитою і гостями. Але далеко не кожен може витримати таке життя, яке протікає на відкритому просторі, тому в даному дизайн-проект передбачено чітке зонування квартири на спальню-вітальню, кухню-їдальню і дитячу.

Але далеко не кожен може витримати таке життя, яке протікає на відкритому просторі, тому в даному дизайн-проект передбачено чітке зонування квартири на спальню-вітальню, кухню-їдальню і дитячу

Дизайнери рекомендують не займатися дробленням простору за допомогою кольору або жорстких перегородок.

Зонувати приміщення можна за допомогою перегородок, які будуть ділити простір на батьківську і дитячу зону. В якості таких перегородок можуть виступати штори, які вдень можна ховати в спеціальних нішах. У ролі таких ніш можуть виступити два стелажа з книгами, торці яких можна оформити дзеркалами, завдяки чому простір буде значно розширено візуально. Телевізор можна встановлювати над обіднім столом на кронштейні, завдяки чому господарі квартири зможуть сидячи на дивані дивитися улюблені передачі.

Для всього простору краще використовувати всього один колір. Кращим варіантом для маленького приміщення є, безумовно, білий. І не бійтеся його. А якщо спеціально залишити одну стіну незаповненою і розмістити на ній всього одну невелику фотографію, то даний прийом навіть в маленькій квартирі дасть відчуття простору.

Ідеальним рішенням для оформлення дизайну однокімнатної квартири є скандинавський стиль, який здатний привнести в будинок яскраве світло. Даний стиль передбачає білі стіни з непомітними статями, виконаними з паркетної дошки або світлого ламінату, а також світлу оббивку меблів.