Реклама
Реклама
Реклама

Розстрочення або кредит під 0%. Банки, що дають розстрочку. Товари в розстрочку без банку. Поради. Відео

  1. Що таке розстрочка в банку
  2. Товари в розстрочку: банки *
  3. Авто в розстрочку: банки *
  4. Розстрочка без банку: як оформити
  5. Поради

Різниця між кредитом і розстрочкою часто неясна звичайному позичальникові. Для залучення клієнтів банки іноді підмінюють поняття і пропонують звичайний позику під виглядом розстрочки. Як розібратися в фінансових тонкощах і вибрати найбільш вигідну пропозицію, читайте в статті.

Різниця між кредитом і розстрочкою часто неясна звичайному позичальникові Що таке розстрочка в банку

розстрочка має на увазі придбання товару в торгових точках з виплатою його вартості по частинах. Вона передбачає укладення договору між покупцем і продавцем. Терміни варіюються від 3 місяців до року. Сума розстрочки, як правило, дорівнює вартості товару. Комісія за послугу не стягується, а якщо це і відбувається, то відсоток набагато нижче, ніж по кредитах в банку.

Такий спосіб продажу вигідний обом сторонам торгових відносин. Продавець збільшує товарообіг, а покупець, який не має в даний момент достатньої суми для покупки, стає володарем необхідної речі.

На практиці розстрочка в чистому вигляді зустрічається рідко. Хоча покупцеві і пропонують взяти розстрочку в банку, але насправді це кредитний продукт . Тому безкоштовним він бути не може. Ризики кредитної організації закладені в відсоток за позикою. Загальна переплата досить значна. Ставки за товарними кредитами досягають 70% річних.

Деякі великі торгові мережі використовують ще один варіант розстрочки. Вона являє собою кредит від банку, але відсотки за ним вносяться не покупець, а продавець. В результаті той, хто купує товар, нічого не переплачує. Кредитний договір укладають на суму, рівну ціні товару. Банк одноразово переказує кошти продавцю, а покупець розраховується з кредитором протягом декількох місяців.

Рідкісна розстрочка через банк можлива без початкового внеску. Зазвичай розмір його становить від 10 до 30% від ціни товару. Вона виплачується готівкою або з картки клієнта при укладенні договору. Пакет документів для оформлення позики мінімальний. Це паспорт і другий документ на вибір клієнта - СНІЛС, ІПН, водійські права, закордонний паспорт і т.д. Розгляд заявки походить від декількох хвилин до півгодини. Схвалення кредиту - в 90% випадків.

Розстрочка від магазину або банку доступна для придбання самих різних товарів. Її оформляють в автосалонах, магазинах з продажу побутової техніки і електроніки, інструменту, хутряних та ювелірних виробів та інших товарів підвищеного попиту.



Товари в розстрочку: банки *

літо Банк

  • «Я вибираю 0» - кредит на термін від 3 місяців до 2-х років. Переплата відсутня. Початковий внесок - від 0 до 90%. Комісію по кредиту банку оплачує магазин-партнер. Для отримання позики необхідно вибрати товар і звернутися до представника банку для підбору найбільш вигідного терміну кредитування. заявка знаходиться на розгляд протягом півгодини.
  • «Я вибираю 0-6». Термін кредиту - до 12 і 24 місяців. Переплата - 0%. Початковий внесок - від 10%. Процедура оформлення аналогічна першій пропозиції.

Позики доступні чоловікам у віці від 21 року до 65 років, жінкам від 18 до 70 років. З документів потрібно тільки паспорт. Придбати товар можливо в торгових мережах DNS, Samsung, Технопарк, Алеф, Формула дивана, Шатура, Ангстрем, Снігова королева, Світ шкіри та хутра, Мехіко, DOMO та інших.

Існують банки, кредити з розстрочкою в яких пропонують під 0%. наприклад, Аксонбанк :

  • термін - 3, 6 або 9 місяців;
  • сума - від 10 до 100 тис. р .;
  • початковий внесок - 0%.
Альфа Банк

Магазинами-партнерами є:

  • Сніжна королева. Кредит «Без переплати». Оформляють на термін 6 місяців або 1 рік. На розмір відсотків за позикою магазин пропонує знижку. Оформлення кредиту є громадянам РФ від 21 року до 70 років. Необхідний паспорт і другий документ на вибір клієнта - СНІЛС або ІПН.
  • MediaMarkt. Розстрочка 0% строком до 2-х років. Діє з 1 по 31 грудня 2015 року.
  • Шатура. Розстрочка 0% строком до 2-х років без початкового внеску. В акції бере участь тільки побутові меблі.
  • Мехіко. Розстрочка на будь-який термін без переплати і початкового внеску.

Русфінансбанк

Клієнтам є отримати розстрочку в банку «0-0-10 +». Початковий внесок - 10%. Переплата - 0%. Термін кредиту - 11 місяців. Спочатку покупець вибирає товар в інтернет-магазині. Потім оформляє заявку на сайті продавця. Після її розгляду звертається в точку продажів і заповнює анкету.

Необхідний тільки паспорт. позичальники - громадяни РФ старше 21 років. Партнерами банку є Шатура, Mr.Doors, Ангстрем, Снігова королева, Світ шкіри та хутра, Мехіко, Багато меблів, Кухні «Марія» та інші. При особистому відвідуванні торгових точок умови надання розстрочки зберігаються.

Хоум Кредит

Розстрочка «0-0-6», «0-0-12» і «0-0-24». Початковий внесок - від 10 до 30%. Термін позики - півроку, рік або 2 роки. Переплата - 0%. оформити заявку -анкета є на сайтах магазинів або в самих торговельних точках.

Партнерами банку є Експерт, Шатура, Цвіт диванів, Світ шкіри та хутра. Спеціальна розстрочка для фірми Mr.Doors - 10 місяців. Початковий внесок і переплата - 0%, сума - до 500 тис. Р.

Кредит Європа Банк

  • Розстрочка від 2 до 10 місяців. Початковий внесок - 20% .Сумма - від 20 до 500 тис. Р.
  • Розстрочка від 2 до 12 місяців. Початковий внесок - 30%. Сума - від 20 до 500 тис. Р.

Послуга «Покупка в розстрочку» надається власникам кредиток CARD KREDIT. Переплата по кредиту відсутня. Клієнт вносить платежі рівними сумами щомісяця до погашення позики.

Партнерами є компанії Mr.Doors, Кухні «Марія», Сакура, стоматологічні клініки Ортодонт Центр, Евеналь, ОН Клінік, салони Евромех, Kerimoff, Mondial та інші.

Авто в розстрочку: банки *

Автокредит від розстрочки відрізняється більш складною процедурою оформлення. Купити авто в розстрочку набагато простіше при наявності великого початкового внеску . Такі пропозиції мають багато банків. Вигода для клієнта в тому, що автосалони беруть на себе оплату відсотків за позикою. Покупцеві автомашина дістається за роздрібною ціною.

При оформленні угоди присутні всілякі обмеження. це:

  • певні марки авто. Іноді ті, які менш затребувані на ринку;
  • гранична сума розстрочки;
  • розмір початкового внеску;
  • недовгий термін кредитування;
  • обов'язкова страховка в компанії, яка співпрацює з салоном.

Банки, що дають рассрочкуна покупку авто:

  • ТОВ « Банк ПСА Фінанс Рос »Надає розстрочку на покупку Peugeot і Citroen. Термін - до 36 місяців. Початковий внесок - від 30 до 70%. Ставка по кредиту - 5,5%, її компенсує автосалон.
  • ТОВ «Русфінансбанк». Дилери Lifan Motors пропонують кредит під 5,5% на термін 1 рік. Знижка салону становить до 115 тис. Р., Що покриває витрати покупця на сплату відсотків за позикою.
  • АТ « РН Банк ». Купити або продати Renault Megane, Koleos, Duster, Logan, Fluence, Master з кредитом 0% на 3 роки. Акція діє в дилерських центрах до 31 грудня 2015 року.
  • банк « відкриття ». Розстрочка на 12 моделей Volkswagen терміном на 1 рік. Початковий внесок - від 30 до 50%. Пропозиція діє в магазинах-партнерах банку. У салонах Genzer, Majior, Трейдінвест, Аврора, Сервіс + доступний кредит на всі моделі представлених авто з нульовою переплатою на термін від 1 року до 4-х років. Мінімальний початковий внесок - 30%. Пені за пропуск щомісячного платежу - 0,5% від залишку боргу в день.

Розстрочка без банку: як оформити

В розстрочку без участі кредитної організації громадяни набувають різні товари, а також нові та вживані автомобілі. Право на розстрочку мають росіяни від 18 років з постійним доходом. На момент погашення останнього платежу покупець не повинен бути старше 65 років. Для оформлення необхідні наступні документи:

  • Заява;
  • анкета з особистими, паспортними і додатковими даними;
  • паспорт;
  • довідка про доходи, але не у всіх випадках;
  • оригінал і копія посвідчення водія, завірена нотаріально - при покупці авто;
  • інші документи, на вимогу продавця.

При покупці автомобіля умови розстрочки встановлює автосалон. Вони більш жорсткі, ніж при оформленні кредиту. Початковий внесок становить від 50%, а термін - не більше року. Обов'язкове страхування по КАСКО. Компанію-страховика пропонує сам продавець. Повертати борг готівкою не можна. Перерахування проводиться з карти покупця на розрахунковий рахунок продавця. Реквізити організації прописані в документах по угоді.

Реквізити організації прописані в документах по угоді

Розстрочка на товари без участі банку передбачає укладення договору між продавцем і покупцем без посередників. Додатково до самого товару в розстрочку оформляють і послугу, наприклад, доставку, налаштування або складання. Платежі готівкою або з банківської карти виробляють безпосередньо в магазині або салоні. Для того щоб виділити товари з розстрочкою, на цінниках вказують їх вартість і щомісячний платіж.

Побутова та електронна техніка в розстрочку без банку користується особливим попитом у покупців. Такі компанії як Корпорація Центр, DNS, Media Markt, Техносила, М. Відео використовують цей вид реалізації товару.

У салонах Академія Хутра, Снігова Королева, Світ шкіри та хутра та інших застосовують розстрочку платежу на термін від 3 місяців до 2-х років.

Популярністю користуються розстрочки на придбання пластикових вікон, будівельних і оздоблювальних матеріалів, меблів. Так працюють компанії Світ меблів, Шатура, Мебельер, NIKO, БоберСтрой, Електросила, Будмаркет, Відмінні вікна, VEKA, Де Люкс та багато інших.

Зробити дорогий ремонт в квартирі, не звертаючись в банки, з розстрочкою платежу стало доступно практично кожному. У цьому випадку обидві сторони угоди отримують свою вигоду. У компаній виростає обсяг послуг, відповідно збільшується прибутковість бізнесу. Замовник отримує відремонтовану квартиру, не вкладаючи одномоментно велику суму.

В розстрочку доступно придбати і нерухомість. Обов'язковою умовою є великий початковий внесок і короткий термін погашення - від 6 місяців до року. При оформленні квартири на етапі будівництва щомісячний внесок розраховується в межах 3-5% від залишкової вартості житла. Угода укладається між правовласником (забудовником) і покупцем.

За невиконання договору майбутнім власником житла продавець нараховує пені або штрафи. При ухиленні від сплати боргу продавець має право розірвати угоду в односторонньому порядку. Головним плюсом розстрочки на нерухомість є відсутність переплати і додаткових комісій.

Поради

  • У разі несправності або шлюбу товару, купленого в розстрочку, покупець має право обміняти його на рівноцінний або на більш дорогий з доплатою.
  • В якості початкового внеску по розстрочці на придбання житла є використовувати материнський капітал.
  • Перш ніж підписувати договір розстрочки, необхідно переконатися, що відсутні приховані комісії.

* Дата актуалізації даних - 04.12.2015 р

Читайте також