Реклама
Реклама
Реклама

Чи дають в Італії посвідку на проживання при покупці нерухомості в 2019 році

  1. Власники нерухомості в Італії
  2. Що це означає?
  3. Як визначитися з категорією візи?
  4. Термін перебування в італійському державі за даними причин регламентується особливостями кожної з них:
  5. Плюси оформлення посвідки на проживання до покупки нерухомості
  6. Якщо у вас вже є нерухомість в Італії
  7. Документи, необхідні для отримання посвідки на проживання


Купівля нерухомості в Італії в 2019 році не дає право на отримання виду на проживання для іноземних громадян в автоматичному режимі.
Купівля нерухомості в Італії в 2019 році не дає право на отримання виду на проживання для іноземних громадян в автоматичному режимі

Але чи можливо придбати нерухомість в сонячному державі і, таким чином, оформити отримання посвідки на проживання? Нижче приведена інструкція, як законно отримати документ і придбати нерухомість, і чи пов'язані ці дії між собою.

Власники нерухомості в Італії

Купівля нерухомості в Італії, як і в будь-якій державі, закріплена на законодавчому рівні. Однак покупки житлових і нежитлових площ іноземцями регулюються і контролюються більш ретельно, ніж угоди місцевого населення. Придбати рухоме і нерухоме майно в державі дозволено іноземним громадянам, які мають наступний статус:

  1. Іноземці, які не мають дозволу на проживання. Потрапляючи під дану категорію, в першу чергу необхідно ознайомитися з законодавством своєї країни. У цьому випадку важлива наявність міжнародного договору з Італією, де обов'язково повинна бути регламентована можливість покупки нерухомого майна в Італії громадянами країни, до яких відноситься потенційний покупець.

    Нерухомість в Італії

  2. Іноземні піддані, строк перебування яких в державі зумовлене законними підставами (навчальний або студентський ВНЖ, сімейні обставини, ВНЖ для бізнесу, на правах зайнятості). При віднесення до даної категорії наявність договору, зазначеного в п. 1, не обов'язково.

Важливо: Не дивлячись на те, що Цивільний кодекс Італії передбачає законність цивільних прав іноземців на ряд операцій (відкриття і заняття бізнесом, покупка нерухомого майна), імміграційне законодавство геть відсікає можливість отримання візи в ході придбання нерухомого майна.

Що це означає?

Купуючи майно у власність, ви не отримуєте автоматично посвідки на проживання, його отримують окремо.

Тому, якщо хочете перебувати в країні постійно, спочатку отримаєте візу в Італію , А вже потім займайтеся питанням покупки майна. Іноді виникають ситуації, коли консульство відмовляє громадянину у видачі посвідки на тимчасове проживання.

Як визначитися з категорією візи?

Однак не варто сумувати, імміграція в Італії - цілком реальна, і, якщо вже ви придбали нерухомість в сонячній країні, то зможете її здійснити в найкоротші терміни. Наступний блок розповість про шляхи отримання заповітного документа. Однак не варто сумувати, імміграція в Італії - цілком реальна, і, якщо вже ви придбали нерухомість в сонячній країні, то зможете її здійснити в найкоротші терміни

  • Тимчасова віза. Під цим розуміється не тільки отримання тимчасової посвідки на проживання на території держави, а й видача посвідчення особи, а також страховий картки, володіння якими дає ряд прав, в тому числі і по медичній частині. Посвідка на тимчасове проживання отримують у випадках:
  1. Оформлення на постійну або тимчасову роботу за договором найму.
  2. Тривалих відряджень.
  3. Стажування з професійним ухилом.
  4. Проходження навчання (в тому числі, студентської стажування).
  5. Усиновлення.
  6. Створення сім'ї.
  7. Подачі документів на політичний притулок або з релігійних обставин.

Термін перебування в італійському державі за даними причин регламентується особливостями кожної з них:

  1. Встановлюється договором найму. Як правило, встановлюється термін на 2 роки, але при необхідності продовження роботодавець займається даним питанням самостійно. Якщо робота носить сезонний характер, термін перебування - від 6 до 9 місяців.
  2. Встановлюється необхідністю перебування в країні, обмовляється при поїздці. При потребі в продовженні іноземний громадянин звертається за дозволом до міграційної служби або консульство своєї країни.
  3. У разі професійного стажування регламентується 1 роком. Продовження терміну перебування можливо для багаторічної стажування.
  4. Термін навчання варіюється в залежності від обраної програми стажування (навчання).
  5. Видається довічне право перебування.
  6. Термін перебування до 2 років. У разі якщо пройшла процедура укладення шлюбу, термін може бути збільшений до довічного перебування.
  7. Регламентується індивідуально в кожному конкретному випадку.
  • Відкриття представництва на території Італії. Для російських підприємств імміграційне законодавство передбачило можливість отримання посвідки на проживання в Італії через відкриття представництва своєї організації. Даний випадок відноситься до однієї з підкатегорій роботи за наймом і підходить для керівного складу або висококваліфікованих фахівців.

Термін перебування - до 5 років. При отриманні тимчасової візи через даний канал після закінчення 5 років необхідно буде залишити країну на 3 місяці, це теж закріплено законодавством.

Головний мінус даного вибору - жорстка прив'язка до організації, за рахунок якої був дозволений в'їзд на територію держави.

При виборі будь-якого з даних типів ви можете подати документи на отримання виду на проживання. При подачі пакета на наявність власного житла дивитися не будуть, буде досить надання договору оренди житла.

Плюси оформлення посвідки на проживання до покупки нерухомості

Якщо ви оформляєте візу до процедури покупки нерухомості, то маєте ряд переваг перед зворотним операцій «покупка => оформлення»:

  • При купівлі нерухомого майна, у вас буде додатковий час для оформлення прописки.
  • Ви отримуєте податкові пільги за програмою «Перше житло».

Якщо у вас вже є нерухомість в Італії

У разі якщо ви вже є щасливим володарем майна в Італії, вам слід вирішити питання про отримання посвідки на проживання . При подачі документів не потрібно апелювати і тиснути на факт наявності майна, це зіграє вам на руку тільки в графі «договір оренди нерухомості / документ, що надає право на власність». У разі якщо ви вже є щасливим володарем майна в Італії, вам слід вирішити питання про   отримання посвідки на проживання

При подачі пакета рішення про надання права на візу буде прийматися в консульстві вашої країни. При позитивному рішенні вам видадуть документ з можливістю перебування в державі терміном на 1 рік, далі віза продовжується 2 рази через кожні 2 роки. А ось уже при продовженні важливим аспектом виступатимуть наявність нерухомості у власності і довідка про отримання доходів на території країни.

Документи, необхідні для отримання посвідки на проживання

Для того щоб отримати візу через консульство , Необхідно подати пакет документів:

  • Анкету на візу.

    Анкета для отримання візи

  • Фотографію 3 х 4.
  • Страховий поліс.
  • Закордонний паспорт, що перевищує за терміном час дії візи на 3 місяці.
  • Підтвердження економічної складової: договір найму і довідку про доходи з місця роботи або документи, що підтверджують пасивний дохід в сумі не менше 10 124 євро (подвійної річної суми соціальної субсидії в Італії).
  • Копію договору оренди або документа, що підтверджує право власності на нерухомість.

Важливо: в разі наявності власної нерухомості необхідний дозвіл поліцейського управління, до якого належить адресу її реєстрації. А також, в разі отримання посвідки на проживання необхідно подати дані документи в управління поліції для реєстрації та контролю.

Отримати в Італії вид на проживання цілком реально, але здійснюючи придбання нерухомості, краще керуватися принципом «мати тимчасове громадянство - зайнятися питанням покупки», а не навпаки.

Фактично, наявність нерухомості, якщо ви не спроможний іноземний громадянин, що подає документи на отримання VIP-візи, не зіграє особливої ​​ролі при подачі пакета.

А якщо ви вже отримали заповітну скориночку, покупка майна буде супроводжуватися невеликими бонусами від італійської держави.

Як визначитися з категорією візи?
Але чи можливо придбати нерухомість в сонячному державі і, таким чином, оформити отримання посвідки на проживання?
Що це означає?
Як визначитися з категорією візи?