Реклама
Реклама
Реклама

Котеджні селища економ, купити будинок в котеджному селищі Підмосков'я: Київське, Ярославське, Дмитрівське шосе

  1. Класифікація котеджних селищ Підмосков'я
  2. Котеджні селища економ класу в Підмосков'ї
  3. Популярні напрямки котеджних селищ Московської області
  4. Котеджні селища в Підмосков'ї: Київське шосе
  5. Котеджні селища Ярославського і Дмитровського шосе
  6. Перспективи будівництва котеджів економ класу

Казковий ландшафт, чудова інфраструктура, великий вибір розваг для любителів активного відпочинку, тиша дивовижних вечорів, красиві заміські будинки - це далеко не все, що чекає Вас в котеджних селищах Підмосков'я "Дюна" і "Лісова веселка".

"Лісова веселка" - це котеджне селище, що характеризується єдиним архітектурним стилем, сучасними автономними інженерними комунікаціями, високим рівнем обслуговування та безпеки. Котеджні селища по Київському шосе - це селища, розташовані на мальовничому ділянці зі сприятливими екологічними умовами, розвиненою інфраструктурою, зручним під'їздом. Купити будинок в такому котеджному селищі - мрія, яка повинна стати реальністю.

Заміська нерухомість з кожним роком стає все більш доступною. При цьому якість заміських будинків і котеджів залишається на високому рівні: навіть котеджі економ класу, незважаючи на свою компактність, в більшості випадків придатні для постійного проживання. А для сезонного літнього відпочинку покупка будинку в Підмосков'ї стає життєвою необхідністю. Не дивно, що за кілька років навколо столиці з'явилася величезна кількість котеджних селищ, від економ класу до елітного і преміум класів. Навіть в період різкого падіння попиту на нерухомість, будівництво котеджних селищ в Підмосков'ї не зупинилася. Власний котедж або заміський будинок давно вже перестав бути атрибутом тільки заможних людей. Купити будинок в Підмосков'ї набагато простіше, ніж окрему квартиру в столиці. При цьому заміський котедж - це така ж власна "дах над головою", як і міська квартира.

Вивчення динаміки цін в сфері заміської нерухомості говорить про те, що крім усього іншого покупка котеджу або заміського будинку - це вигідне інвестування грошових коштів Вивчення динаміки цін в сфері заміської нерухомості говорить про те, що крім усього іншого покупка котеджу або заміського будинку - це вигідне інвестування грошових коштів. Ціни на заміську нерухомість ростуть разом з попитом, а оренда котеджів в Підмосков'ї стрімко набирає популярність.

Оцінюючи фінансову вигоду від придбання заміської нерухомості, необхідно відзначити, що покупка котеджу в котеджних селищах економ-класу вигідна перш за все тому, що витрати нижче або, принаймні, можна порівняти з витратами на придбання звичайної квартири. При цьому котеджі економ класу, незважаючи на свою "типовість" і компактність, призначені для комфортного всесезонного проживання.

Багато хто помилково вважає "економ-клас" чимось недосконалим і неповноцінним. Стосовно до котеджних селищ це зовсім не так. Котеджі економ-класу будуються за стандартними проектам, в яких мінімізовані витрати і витрати, і в результаті поточного будівництва котедж буде побудований і оброблений досить швидко. Терміни будівництва нового котеджу в даному випадку - це приваблива особливість котеджних селищ економ-класу. При величезній вартості землі в Підмосков'ї довгобуд може створити занадто багато проблем і звести всі зусилля на "ні".

Класифікація котеджних селищ Підмосков'я

Найбільш очевидний спосіб класифікації заміської нерухомості - це поділ котеджних селищ по цінових сегментах. Котеджні селища економ класу, як правило, знаходяться в ціновому діапазоні від 250 до 500 тисяч доларів за котедж. Існують селища класу "Економ +", в яких вартість котеджу може досягати 800-900 тисяч доларів. Ціна котеджу бізнес-класу в середньому становить від 1 мільйона доларів і вище. "Преміум-клас" - це котеджі вартістю понад 3-х мільйонів доларів.

Цінова диференціація заміських будинків і котеджних селищ в Московській області залежить від цілого ряду критеріїв:
- віддаленість від МКАД і, отже, час, за який можна дістатися до селища;
- напрямок, на якому розташовано котеджне селище (як правило, визначається за назвою шосе);
- завантаженість шосе, можливість безперешкодного проїзду в години "пік";
- природно-ландшафтні особливості місцевості, екологічна чистота, мальовничість природи;
- архітектура селища, унікальність проекту або, навпаки, типова забудова;
- використовувані будівельні матеріали;
- внутрішня інфраструктура: зручність заїзду, оптимальність розташування ділянок;
- внутрішні інженерні комунікації;
- форма охорони і безпеку.

Кореляція між цими параметрами і вартістю готового котеджу в Підмосков'ї очевидна. Наприклад, котеджі, розташовані на "елітних" напрямках, ніяк не можуть бути нижче преміум-класу, і не один забудовник не вирішиться будувати там будинки з нижчого цінового сегмента. У таких випадках все вирішує вартість землі під ділянки, відведені для забудови.

Близький радіус навколо МКАД (віддаленість до 30-40 км) також відведено під елітну забудову, а котеджні селища економ-класу починаються тільки після 40-50 км. На сьогоднішній день котеджні селища економ класу розташовуються на Ярославському і Дмитрівському шосе, активно продовжує забудовуватися Сімферопольське шосе, причому навіть за межами Московської області. Крім цього, котеджі економ класу можна купити на Калузькому і Київському шосе.

Котеджні селища економ класу будуються за типовими проектами Котеджні селища економ класу будуються за типовими проектами. Це дозволяє істотно знизити вартість готового котеджу, а значить, зробити житло доступнішим для потенційного покупця. Однак це зовсім не означає, що житло буде неякісним або другосортним. Тут мова йде скоріше про "елітності". За всіма іншими критеріями котеджні селища економ класу відповідають вимогам, що пред'являються до заміської нерухомості цього типу: є внутрішня інфраструктура і комунікації, селища розташовані в мальовничому районі, охорона здійснюється цілодобово протягом всього року.

Очевидно, що на "елітність" котеджного селища в першу чергу впливає його архітектура, потім спосіб будівництва, вибір будівельних матеріалів, розміри будинків і щільність забудови. Котедж преміум-класу повинен мати земельну ділянку не менше 30 соток, а площа самого будинку повинна бути не менше 400 кв. м. Хоча і у цього правила можуть бути винятки у вигляді окремих котеджів.

Котеджні селища економ класу в Підмосков'ї

Нові котеджні селища не будуються стихійно - забудовник в першу чергу зацікавлений, щоб його витрати окупилися, а його проект привернув покупця. Навіть для економ-класу під котеджне селище буде вибраний оптимальний ландшафт, зручне для під'їзду місце. Звідси і переваги проживання в нових котеджних селищах: здорова екологія, чисте повітря, віддаленість від підприємств, мальовничі пейзажі, продумана до дрібниць інфраструктура, цілодобова охорона, комфорт та зручність.

Ще раз слід підкреслити, що сучасні котеджі і заміські будинки не тільки не поступаються міським квартирам за рівнем комфорту, а й часто перевершують їх. Переваги покупки заміського будинку в котеджному селищі економ класу очевидні. Клієнт може купити земельну ділянку і самостійно добудувати на ньому котедж, або придбати вже готовий будинок. Котедж економ класу - це будинок невеликої площі з малою поверховістю (максимум 1,5 поверху). Якраз саме на такі котеджі сьогодні спрямований основний споживчий попит. Пов'язано це з тим, що витрати на утримання великого будинку занадто чутливі навіть для сімей з високим рівнем доходів. І навпаки, витрати на утримання невеликого будинку в котеджному селищі економ-класу можна порівняти із середньостатистичною платою на комунальні послуги в міській квартирі.

Незважаючи на свою "економічність" котеджні селища цього типу оснащені всіма необхідними для життя комунікаціями, що забезпечують можливість для проживання протягом усього року: водопровід, газ, електрику і іноді навіть широкосмуговий доступ в Інтернет. Котеджні селища економ-класу мають свій пост охорони і надійні системи безпеки.

Популярні напрямки котеджних селищ Московської області

Зростання інтересу до котеджних селищ Підмосков'я вже давно нікого не дивує. Все нові й нові мешканці облаштовують свої заміські будинки, все нові і нові селища виростають в мальовничих місцях околиць столиці. У наступній статті мова піде про котеджних селищах економ класу Київського, Дмитрівської та Ярославського напрямків, як будуються, так і тих, де зведення будинків вже закінчено.

Вибираючи для себе і своєї сім'ї котеджне селище, люди, як правило, враховують безліч чинників. Це і транспортна складова, і віддаленість від Москви, і наявність водойм і річок, і ступінь розвитку селищної інфраструктури. Нарешті, рівень елітності, назва селища теж має значення: це відображення статусу власника заміського будинку. Логічно, що забудовники беруть ці вимоги і в кожному новому проекті враховують всі побажання своїх клієнтів.

В наш час набули досить велику популярність організовані, а не стихійні, котеджні селища. Нові й нові вони виростають, як гриби після дощу. Це обумовлено тим, що багато людей бажають мати власний котедж, в якому можна було б відпочивати від стомлюючого пильного, галасливого міста і жити в гармонії з природою. Котеджне селище - це втілення краси, зручності і естетики, він ідеально вписується в навколишнє природне середовище.

Якщо вибір цінового сегмента при покупці заміського будинку визначається в більшій мірі фінансових можливостей, то вибір місця для власного житла не так очевидний. Навіть всередині одного класу заміської нерухомості існує велика кількість пропозицій, що відрізняються напрямком, віддаленістю від міста, екологічно благополучних району і т.д.

На думку багатьох експертів недооціненою є нерухомість ярославського напрямки (котеджні селища по Ярославському шосе). Північний напрямок - це численні лісові масиви і першокласні водойми (Учінское (Акуловское) і Пестовское водосховища), реліктові соснові ліси. Однак є і ложка дьогтю в бочці меду: Ярославське шосе є вкрай завантаженою транзитної трасою, що з'єднує Москву з північчю європейської частини Росії, а також з численними підмосковним містами-супутниками.

На цьому тлі вкрай вигідно виглядають котеджні селища по Дмитрівське шосе. Дмитрівське напрямок по природному і екологічному потенціалу нічим не поступається Ярославському. При цьому "Дмитрівка" набагато благополучніше в транспортному аспекті.

Сімферопольське шосе відомо вже кілька десятиліть виключно як дачне напрям. Котеджні селища по сімферопольському шосе існували задовго до буму заміського будівництва в Підмосков'ї. Однак це були, скоріше, дачні селища і садівничі товариства. Розвиток даного напрямку триває і в наші дні, тепер в основному за рахунок котеджів економ класу.

Іншим популярним напрямком є ​​Київське шосе. Зараз воно відомо, як одне з найпрестижніших напрямків заміської нерухомості. На Київському шосе будуються і котеджні селища, і елітні будинки, і дачні селища. Цей напрямок відрізняється великою кількістю великих лісових масивів і річок. Напрямок вітру забезпечує чисте повітря протягом усього року - брудний московський смок сюди практично не доходить. В районі практично відсутні промислові підприємства.

Котеджні селища в Підмосков'ї: Київське шосе

Особливою популярністю користуються котеджні селища, розташовані по Київському шосе, мальовничість яких просто вражає. Великі лісові масиви і річки - це ідеальний ландшафт для відпочинку і проживання. Власник котеджу зможе постійно насолоджуватися навколишнього природного середою, свіжим повітрям і тишею.

Екологічна обстановка в загальному хороша, тому що селища розташовані на безпечній відстані від міста, в природному середовищі, і самі котеджі найчастіше побудовані з екологічно чистих матеріалів.

Київське шосе - якісна магістраль, яка допоможе Вам швидко і без проблем добиратися до міста, так як пробок на ній практично не буває.

Якщо Ви віддаєте перевагу жити безпосередньо в місті, то котедж можна використовувати, як заміський будинок для приємного і корисного проведення часу вихідних і відпусток, в такому випадку котедж буде виконувати функції дачі. Але найкраще його використовувати, як основне житло, так Ви зможете забезпечити собі і своїй родині хороші і не шкодять здоров'ю, умови проживання.

Часу на дорогу до Москви витрачається не так вже й багато, і за допомогою автомобіля можна без проблем щодня їздити в місто і назад. Це хороший компроміс для тих, хто не хоче розлучатися з перевагами міського життя, але любить жити у природному та екологічно чистому середовищі. Затишні, сучасні котеджі дозволять з комфортом жити в них, в будь-яку пору року.

Переваги котеджних селищ на Київському шосе перед іншими полягають в хорошій екології, доступних цінах, розвиненій інфраструктурі і якісної магістралі, що зв'язує їх з Москвою.

Слід зауважити, що ціни на нерухомість в котеджних селищах біля Київського шосе поки доступні, але стрімко ростуть, а тому, чим швидше Ви купите житло, тим вигідніше це буде для Вас. Так само можна використовувати покупку котеджу як вигідне капіталовкладення в нерухомість, а в найближчому майбутньому продати його за вищою ціною. У будь-якому випадку покупка буде вигідною для Вас.

Котеджні селища Ярославського і Дмитровського шосе

На сьогоднішній день помітна досить явна тенденція: деякі селища, розташовані на Дмитрівському напрямку, є вже цілі невеликі містечка з усіма атрибутами, притаманними сучасному місту. Це і установи соціального характеру, і розваги, і магазини. Важливо, що при цьому не втрачається екологічна складова: мальовничі пейзажі Клязьминского водосховища розташовують до душевного відпочинку і розслаблення, а ефектні природні ландшафти налаштовують на романтичний лад. Дуже багато будинків таких селищ мають важливу перевагу перед іншими: з їх вікон відкривається вид на велику водну гладь. Берегова лінія в деяких селищах досягає цілого кілометра. Не можна не відзначити і розташування котеджних селищ по відношенню до столиці: для багатьох з них відстань не перевищує декількох кілометрів. Крім того, Дмитрівське і Ярославське шосе не так завантажені пробками, як інші магістралі Москви. Органічна зв'язок селищ з міжміськими трасами. Одним словом, розташування в цих напрямках ретельно продумано - важливий факт в умовах густозаселенного Підмосков'я.

Що стосується архітектурного складу котеджних селищ, то Дмитрівське шосе, так само як і Ярославське напрямок, в цьому плані навряд чи сильно виділяються із загального ряду приміської забудови: це все ті ж малоквартирні будинки з декількох поверхів. У будівництві застосовуються тільки найсучасніші матеріали, а до проектування залучаються найавторитетніші архітектори і дизайнери. Часто в домі є підземний гараж - теж важлива деталь, атрибут особливого зручності. Словом, архітектурна гармонія може приємно здивувати продуманістю всіх рішень.

Чисте повітря і вода, лісовий масив в зоні прямої доступності - що ще може відобразити всю пишноту природи цих місць? Котеджі в селищах Ярославського і Дмитровського напрямків за визначенням не можуть бути дешевше інших. Однак досить широкий вибір дозволяє знайти підходящий варіант, який в повній мірі влаштує майбутнього власника і місцем розташування, і природними красотами, і, звичайно, ціною.

Перспективи будівництва котеджів економ класу

Зараз ринок заміської нерухомості переорієнтується на будівництво котеджних селищ економ класу. Ця тенденція обумовлена ​​високим споживчим попитом на цей вид котеджів. З кожним роком реєструється все більша доступність "економічного" житла для широкого прошарку населення. А попит, як відомо, народжує пропозицію.

Іншою особливістю розвитку даного сегмента є деяка модернізація будівництва та поліпшення характеристик готового житла при збереженні типової схеми: трохи збільшені розміри ділянок, більш вдосконалена внутрішня інфраструктура, а також різні приємні бонуси, що покращують комфорт проживання: телефон, інтернет, організація побутового сервісу та послуг безпосередньо на території селищ.

До найбільш престижним об'єктів належать селища на Дмитрівському шосе. Тут сприятливий клімат для проживання, спокій і самоту, про який мріють жителі мегаполісу. Холдинг Radiance Group продає будинки в котеджному комплексі Дюна, жити тут одне задоволення. Територія включає 63 земельних ділянки, побудована сучасна інфраструктура, є кінна база і мисливський клуб. Фахівці компанії допоможуть підібрати відмінне житло для постійного проживання.

Незважаючи на завантаженість Дмитровського шосе, траса досить зручна. Транспортна доступність котеджного селища дозволяє щодня їздити до столиці. Будинки оточує чудова природа. Крім того, котедж в житловому комплексі Дюна є відмінним вкладенням коштів.

Інші цікаві пропозиції компанії - котеджні селища Лісова веселка і Зубрвіль. Комплекс Лісова веселка розташований в затребуваному напрямку по Київському шосе. Переваги селища - розвинена інфраструктура, сучасні системи безпеки, сприятлива екологія і транспортна доступність.

Додаткову інформацію про котеджних селищах Підмосков'я ви можете знайти в розділі « Статті про заміську нерухомість ».

Чисте повітря і вода, лісовий масив в зоні прямої доступності - що ще може відобразити всю пишноту природи цих місць?