Реклама
Реклама
Реклама

Ніколавцам, чий будинок руйнується через зсув, підшукають житло в межах Великої Коренихи

Для жителів мікрорайону Велика Корениха, де на вулиці Піщаної через зсув руйнуються будинки, тимчасове місце проживання пошукають в межах мікрорайону Для жителів мікрорайону Велика Корениха, де на вулиці Піщаної через зсув руйнуються будинки, тимчасове місце проживання пошукають в межах мікрорайону.

Таке рішення проблеми запропонував мер Миколаєва Олександр Сенкевич в понеділок, 17 вересня під час апаратної наради.

За словами начальника квартирного відділу Сергія Войтовича термінового відселення потребує тільки одна сім'я - жінка похилого віку з дочкою і двома онуками, один з яких інвалід. Зокрема їм вже запропонували кімнату в гуртожитку, проте ті категорично відмовилися. Сім'я ж хоче чотирикімнатну квартиру, а в кращому випадку приватний будинок. У них через природного явища руйнується стіна кухні, яка стоїть окремо від житлового будинку і пенсіонерка просить підперти її чимось до моменту проведення відповідних робіт.

Що стосується інших чотирьох будинків, то їх мешканців переселяти не потрібно - люди там постійно не проживають.

Що стосується інших чотирьох будинків, то їх мешканців переселяти не потрібно - люди там постійно не проживають

Сергій Войтович Сергій Войтович   Олександр Сенкевич   Віктор Дмитрук Олександр Сенкевич Віктор Дмитрук

При цьому глава Заводської райадміністрації Віктор Дмитрук заявив, що обвали там постійно і зміцнювати літню кухню немає сенсу, так як гроші будуть витрачені даремно.

У підсумку, мер Миколаєва Олександр Сенкевич доручив провести виїзне засідання, до якого залучити представників управління надзвичайних ситуацій та керівником групи призначив віце-мера Юрія Степанця. А начальнику квартирного відділу він доручив вивчити реєстр і пошукати житло в Великій Коренисі, так як там можуть бути будинки виставлені на продаж.

- Я думаю, що купити в Малій Коренисі будинок (можливо мер мав на увазі Велика Корениха, - ПН) коштує тих же грошей, що купити однокімнатну квартиру в Миколаєві, - сказав Олександр Сенкевич.

Також в ході апаратної наради піднімалося питання і щодо аварійного будинку по вулиці Гонгадзе, 30. Там ситуація трохи інша - при будівництві будинку частково використовувався червона цегла, який з часом, під вагою будинку початок видавлювати і пішли тріщини по фундаменту. Зокрема мер попросив передбачити квартирний відділ кошти на тимчасове розселення мешканців в найближчій готелі.

Нагадаємо, що в Великий Коренисі через зсув руйнується частина будинків - в мерії Миколаєва шукають резервне житло. Відзначимо, що в 2016 році в Миколаєві житлові будинки мікрорайону Велика Корениха по вулиці Піщаної 1-А, 1-Б, 1, 2-А та 3-А визнали такими, які потрапляють в зону можливого зсуву .