Реклама
Реклама
Реклама

Комісія з цінних паперів подала в суд на Ілона Маска

Регулятор вимагає відсторонити мільярдера від керівництва публічними компаніями Регулятор вимагає відсторонити мільярдера від керівництва публічними компаніями   Ілон Маск   Фото: epa / vostock-photo   Москва

Ілон Маск

Фото: epa / vostock-photo

Москва. 28 вересня. INTERFAX.RU - Комісія з цінних паперів і бірж США звернулася до федерального окружного суду Манхеттена з обвинуваченнями проти засновника компанії Tesla Ілона Маска. як пише Bloomberg, мільярдера звинувачують в шахрайстві в зв'язку з його серпневими твітами про можливість викупити акції Tesla, зробивши тим самим компанію непублічною.

Заяви Маска були помилковими і такими, що вводять в оману, впевнені представники регулятора. За даними Комісії, засновник Tesla не обговорював і не підтверджував умови продажу, тим самим завдавши збитків інвесторам. Тому регулятор вимагає від суду крім призначення штрафів заборонити Маску очолювати компанії, акції яких торгуються на біржі.

Ілон Маск назвав позов необґрунтованим і заявив, що дії комісії "глибоко розчарували" його.

"Я завжди діяв, виходячи з інтересів правди, прозорості та інвесторів", - зазначив він у своїй заяві. - "Чесність - найважливіша цінність у моєму житті, і факти покажуть, що я жодним чином не відступився від цього".

Маск 7 серпня написав у своєму твіттері, що збирається викупити Tesla за ціною $ 420 за акцію. При цьому він додав, що "фінансування забезпечене". Через 17 днів після скандальної заяви Маск відмовився від цих планів.

Відповідно до законодавства США, компанії і їх топ-менеджери не мають права давати недостовірну інформацію щодо значущих корпоративних подій. Маску також загрожують проблеми, якщо регулятори з'ясують, що ці заяви були зроблені їм з метою підштовхнути до зростання ціну акцій Tesla.