Реклама
Реклама
Реклама

Рефінансування іпотеки в Райффайзенбанку: умови, вимоги, особливості

  1. особливості послуги
  2. Умови надання грошових коштів
  3. Вимоги до потенційного позичальника
  4. Вимоги до заставного майна
  5. Список необхідної документації
  6. Особливості оформлення
  7. Рефінансування валютної іпотеки

Отримання іпотечного кредиту - єдина можливість для багатьох громадян, що дозволяє придбати житло. Однак позику на покупку житла відрізняється тривалістю. Іпотека надається на 10-20 років. За період можуть відбутися істотні зміни. Фінансове становище позичальника може погіршитися, що призведе до виникнення потреби в збільшенні терміну кредитування. У ситуації, що склалася здатне допомогти рефінансування. У 2017 році послугою можна скористатися, звернувшись в Райффайзенбанк. В організації діє кілька різновидів позик, що дозволяють закрити кредит, узятий в іншому банку, або змінити валюту іпотеки всередині організації. Щоб вибрати відповідний кредит, потрібно вивчити умови, на яких здійснюється рефінансування в Райффайзенбанку, і ознайомитися з іншими нюансами.

особливості послуги

Рефінансування іпотеки для фізичних осіб - отримання нової позики для погашення старого. Вдаючись до послуги, позичальник прагне поліпшити існуючі умови погашення позики.

Рефінансування здатне допомогти:

  • здійснити переклад іпотечного кредиту в інший банк;
  • замінити валюту позики;
  • зменшити діючу відсоткову ставку;
  • збільшити період повернення боргу.

Опція присутня і в переліку послуг Райффайзенбанку. На відміну від більшості фінансових установ, компанія підлаштовує більшість параметрів під клієнта.

Співробітники організації беруть до уваги:

  • платоспроможність клієнта;
  • розмір щомісячного доходу заявника;
  • наявність додаткових витрат;
  • інші зовнішні чинники, здатні вплинути на повернення боргу.

Раффайзенбанку готовий надати гроші в борг для рефінансування позик, узятих для покупки, як нового житла, так і вторинної нерухомості. Організація готова виконати і перекредитування позичок, взятих під заставу квартири, що знаходиться у власності.

Умови надання грошових коштів

Раффайзенбанку відрізняє висока швидкість розгляду заявки. Рішення компанії буде відомо протягом 2-5 днів з моменту звернення. Якщо людина прийняла рішення скористатися рефінансуванням в організації, він повинен розуміти, що компанія погодиться видати гроші в борг тільки в рублях. Альтернативні варіанти не передбачені.

Термін іпотеки залежить від мети, для реалізації якої людина брала попередній позику. Так, якщо кредит був узятий спеціально на покупку житла, максимальний термін рефінансування в Райффайзенбанку складе 25 років. У разі отримання нецільового позики під заставу нерухомості клієнт повинен буде погасити одержувану іпотеку максимум за 15 років.

Важливо! Для розрахунку іпотеки може бути використаний калькулятор.

Величина переплати в компанії починається від 10,9%. Раффайзенбанку не прагне компенсувати відносно невелику ставку за рахунок додаткових платежів. Комісії за розгляд заявки про надання рефінансування та видачу кредиту не стягуються. Якщо компанія згодна видати гроші, вони надійдуть на рахунок позичальника, який був відкритий спеціально для цих цілей у банку, що надав первинну іпотеку. Альтернативних варіантів отримання капіталу не передбачено.

Погашення іпотечного позики в Райффайзенбанку здійснюється в класичній формі. Людині доведеться щомісяця вносити платежі по кредиту, дотримуючись встановлений термін.

Важливо! Прострочення чреваті пенями. Якщо людина не встигне внести грошові кошти у встановлений термін, Райффайзенбак почне нараховувати стягнення в розмірі 0,06%. Слід пам'ятати, що пені нараховуються щодоби.

Як і у випадку з класичної іпотекою, при рефінансування потрібне забезпечення. В його ролі виступає куплена в кредит квартира. Її власнику доведеться передати нерухомість в заставу компанії до повного погашення взятих зобов'язань.

Вимоги до потенційного позичальника

Не всі громадяни, які бажають рефінансувати кредит, можуть здійснити маніпуляцію в Раффайзенбанку. Щоб організація погодилася здійснити операцію, клієнт повинен: Не всі громадяни, які бажають рефінансувати кредит, можуть здійснити маніпуляцію в Раффайзенбанку

  • залучити співпозичальника;
  • досягти 21 року, але при цьому не перевищити вік в 65 років;
  • бути громадянином будь-якої держави;
  • проживати в регіоні присутності банку;
  • мати офіційну реєстрацію в регіоні присутності банку;
  • опрацювати на останньому місці здійснення трудової діяльності встановлений термін;
  • мати засіб для здійснення оперативного зв'язку;
  • володіти позитивною кредитною історією;
  • не мати незакритих кредитів, крім рефінансуються;
  • отримувати дохід, розмір якого досягає або перевищує мінімальну встановлену норму.

Щоб отримати позику для погашення діючої іпотеки, людині доведеться залучити співпозичальника. В його ролі можуть виступати офіційний або громадянський чоловік заявника. Якщо рефінансування здійснюється під заставу купленої в кредит нерухомості, перелік осіб, які можуть поручитися за громадянина, істотно розширюється.

В ролі позичальників можуть виступати:

  • батьки заявника;
  • нащадки претендента на користування послугою;
  • брати або сестри.

Слід пам'ятати, що близький родич, який притягається до ролі созаемщика, не повинен мати частки в іпотечної нерухомості.

Важліво! Вимоги до віку безпосередно пов'язані з необхідністю оформлення іпотечного страхування. Если людина відмовіться використовуват послугу, максимальна планка буде знижена до 60 років. Мінімальний поріг при цьому залишиться тим самим. Скористатися рефінансуванням в Райффайзенбанку вдасться після досягнення 21 року.

Послуга надається тільки офіційно працевлаштованим особам. Людина повинна працювати в межах адміністративних кордонів республіки або краю, в якому присутні відділення установи. Вимоги пред'являються і до стажу.

Гроші на погашення існуючої іпотеки видаються в 1 з 3 випадків:

  • позичальник пропрацював на останньому місці не менше 6 місяців при загальному стажі 1 рік;
  • позичальник пропрацював на останньому місці не менше 3 місяців при загальному стажі 2 роки;
  • позичальник пропрацював на останньому місці не менше 1 року, якщо це його перше працевлаштування.

Для використання рефінансування потрібно мати достатній дохід. Людина повинна отримувати не менше 20 000 рублів, якщо він живе в:

  • Москві і МО;
  • Санкт-Петербурзі;
  • Єкатеринбурзі;
  • Магадані;
  • Тюмені.

Для жителів інших регіонів планка нижче. Щоб почати співпрацю з Райффайзенбанком, досить отримувати 15 000 рублів.

Важліво! Встановлена ​​сума повинна залишитися після оподаткування та являти собою заробіток за основним місцем здійснення трудової діяльності.

Вимоги пред'являються і до мінімального доходу співпозичальника. Незалежно від регіону проживання, він повинен отримувати мінімум 10 000 рублів.

Вимоги до заставного майна

Райффайзенбанк аналізує і нерухомість, на яку заявник хоче отримати позику. Для схвалення прохання про рефінансування необхідно дотримуватися таких вимог:

  1. У ролі застави може виступати тільки нерухоме майно, яке служило забезпеченням у попереднього кредитора.
  2. Банк прийме в якості застави тільки квартиру, зареєстровану в установленому законом порядку.
  3. Нерухоме майно може перебувати під обтяженням тільки у попереднього кредитора. Якщо квартира знаходиться в заставі по інших позиках, Райффайзенбанк відмовиться здійснювати співробітництво.
  4. У момент передачі в заставу, квартира не повинна перебувати в користуванні інших осіб.
  5. Нерухомість, з якої попередній кредитор знімає обтяження, відразу повинна бути оформлена як заставне майно.

Щоб компанія погодилася видати гроші в борг, нерухомість не повинна бути надто стара. Вивчаючи майбутній предмет застави, фахівці Райффайзенбанку звертають увагу на рік будівлі. Він може суттєво відрізнятися в залежності від регіону проживання позичальника. Так, якщо жителі Санкт Петербурга можуть здійснити перекредитування квартири, побудованої пізніше 1930 року, то жителі регіонів, мають право скористатися аналогічною послугою тільки для житла, зведеного не раніше 2000 року.

Існують і інші вимог, що пред'являються до нерухомості. Банк погодиться видати гроші в борг у таких ситуаціях:

  • в квартирі є кухня і санвузол;
  • нерухомість забезпечена гарячим і холодним водопостачанням;
  • в квартирі є справний сантехнічне обладнання, двері, вікна і дах.

Якщо в процесі огляду нерухомості будуть виявлені несправності, компанія може відмовити у видачі грошей в борг.

Список необхідної документації

Скористатися послугою рефінансування без документації не вдасться. У банк потрібно надати:

  • паспорт;
  • СНІЛС;
  • свідоцтво про укладення або розірвання шлюбу, якщо позичальник офіційно реєстрував відносини з чоловіком;
  • заяву з проханням про рефінансування;
  • трудову книжку;
  • довідку, складену за формою 2-ПДФО або за формою банку;
  • кредитний договір по рефінансуються кредиту;
  • документи, що підтверджують власність на закладалася нерухомість.

Список документації може видозмінюватися. Точний перелік залежить від статусу позичальника. Так, громадянину, який перебуває на заслуженому відпочинку в силу віку, потрібно надати пенсійне посвідчення, а підприємець повинен буде доповнити пакет паперів податковою декларацією. Список документації може видозмінюватися

Особливості оформлення

Сьогодні існує чітка процедура рефінансування іпотеки в Райффазенбанк. Щоб банк погодився видати грошові кошти на погашення існуючого боргу, потрібно виконати наступні дії:

  1. Подати заявку. Перед виконанням дії, експерти радять проконсультуватися з фахівцями Райффайзенбанку. Дія може бути виконано під час особистого візиту до відділення організації або по телефону. Фахівець компанії допоможе уточнити пакет документації, необхідний для подачі заявки. Коли він зібраний, людина може відвідати відділення компанії і передати папери.
  2. Дочекатися рішення компанії. Організація виносить вердикт по заявці протягом 2-5 днів. Коли рішення прийнято, фахівці компанії зв'яжуться з позичальником і повідомлять результат розгляду. Якщо Райффайзенбанк згоден надати гроші, співробітники пояснять порядок подальших дій.
  3. Підготуватися до здійснення угоди. Після схвалення у людини є 3 місяці на збір необхідних документів по предмету застави і проведення інших підготовчих процедур. Якщо протягом встановленого терміну паперу на об'єкт нерухомості не будуть подані в компанію, продовжити позитивне рішення можна, надавши оновлений пакет документації.
  4. Здійснення угоди. Коли попередні маніпуляції завершені, менеджер організації повідомить попередню дату проведення операції і дасть контакти фахівця, відповідального за проведення дії. У призначений день заявник з созаемщиком повинен відвідати відділення кредитної установи і підписати необхідні папери.

Коли документація підписана, угода вважається завершеною. Уточнити всі нюанси процедури можна, відвідавши офіційний сайт установи.

Рефінансування валютної іпотеки

Незважаючи на те, що Райффайзенбанк здійснює рефінансування тільки в рублях, послугу організації можна використовувати для отримання грошей в борг для закриття валютної позики, взятого на купівлю житла. При цьому повинні дотримуватися всі вимоги, що діють під час здійснення класичної угоди.

Важліво! Переплата по рефінансуванню валютної іпотеки відрізняється від стандартної. Розмір ставки за програмою становить 10,5% до 12%.

Слід пам'ятати, що послуга діє тільки в разі, якщо основний іпотечний позику було взято в Райффайзенбанку. На кредити, взяті в інших установах, опція не поширюється. Її основна мета - зміна валюти іпотечного кредиту всередині організації. Закрити позики інших банків за допомогою опції не вийде.