Реклама
Реклама
Реклама

Як в Києві боротися з курцями, які "димлять" в загальному коридорі під'їзду

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

17 лютого 2017, 14:47 Переглядів: 17 лютого 2017, 14:47 Переглядів:   Фото: nosmoking18

Фото: nosmoking18.ru.

Кияни скаржаться, що в загальному коридорі сусіди постійно курять, і дим йде в квартири. На зауваження вони не реагують, мовляв, це територія загальна. Тим часом, курити в загальному коридорі, що належить всім мешканцям, забороняє закон .

"Згідно із законом, в житлових будинках палити заборонено, в тому числі в під'їздах будинків. І це стосується навіть електронних сигарет. Тому якщо на ваші зауваження щодо куріння палять сусіди не реагують, можна викликати співробітників поліції. Нବру¬¬шітелям загрожує попередження або ж штраф. (згідно із законом штраф може бути в розмірі від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-170 грн). Якщо вони порушать закон повторно, то можуть бути оштрафовані на суму в розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів (170- 340 грн. - Авт.) ", - пояснює Віра Радченко, начальн ик управління розвитку ЖКГ департаменту РКІ КМДА .

Також в законі прописані штрафи за куріння в громадських місцях, зокрема в парках, на зупинках громадського транспорту, в підземних переходах, на території лікарень та навчальних закладів і спортивних майданчиках.

Втім, щоб не конфліктувати з сусідами, можна на кожному поверсі повісити оголошення із зазначенням того, що за куріння на загальному балконі або сходовій клітці некурящі сусіди мають повне право викликати поліцію.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Як в Києві боротися з курцями, які" димлять "в загальному коридорі під'їзду". інші комуналка дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Кириченко Леся

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ