Реклама
Реклама
Реклама

Будинки з блок-контейнерів

Закордонна мода на контейнерні будинку дійшла і до нас. Будинки з модульних блоків почали будувати в портових містах, де б / у морській контейнер (6 або 12 метрів завдовжки, т. Е. 20 і 40 футів) можна було знайти в продажу за копійки (а то і отримати даром). Таке житло можна було спорудити на швидку руку, особливо якщо клімат теплий.

Вартість модульного будівлі з морських контейнерів залежить від ціни на самі контейнери - основний будівельний матеріал. У Москві на сьогодні б / у морській контейнер 6 метрів (20 футів) коштує від 80 000 рублів (якщо не зовсім "убитий"). Найбільші 12-метрові (40 футів) контейнери 2,8 метра заввишки (Хай Кьюб або "HC") стоять в Москві від 150 000 рублів за штуку. Але ціна, як то кажуть, волатильна, тобто сильно коливається від сезону до сезону.

Скільки морських контейнерів потрібно для побудови житлового будинку? Ширина великого контейнера (40 футів HC) всередині всього 2,350 метра, довжина становить 12 метрів, висота не перевищує 2,697 м. Тобто його площа дорівнює 28,2 метра. Це в загальному непогано, тільки вузько дуже. Стандартний морський контейнер 20 футів має ту ж ширину 2,350 м, довжину, рівну всього 5,895 м., А висота стандартного блоку всередині становить всього 2,392 м (клаустрофобія!), Площа звичайного контейнера - 13,85 м2.

От і рахуйте: з 10 великих контейнерів можна побудувати будинок площею 282 м2, а з 10 звичайних - 138,5 м2.

Однак морські контейнери - це всього лише жорсткий каркас, обшитий профільованим листом. Він не утеплений, не має обробки, вікон, дверей, перегородок. Тому витрати на покупку морських контейнерів - це тільки початкова частина вкладень.

На практиці краще замість морських контейнерів застосовувати спеціальні блок-контейнери заводського виготовлення, які мають у своїй конструкції всі перераховані елементи будівлі. Такі блоки можуть мати внутрішню висоту до 2.45 м, ширину - до 2,7 м, проліт - до 6 м. З урахуванням можливостей блокування блок-контейнерів між собою і зняття міжблочних (сусідніх) стін, можна отримувати простору довільної ширини і довжини. А всередині оздоблення стін і стель виконується з гіпсокартону, фанери, OSB, ЦСП з покриттям, ДСП з покриттям або відразу ламінованим МДФ.

Плюс блок-контейнерів в тому, що вони практично не вимагають фундаментів, особливо якщо зводити з них одноповерховий будинок. Потрібно тільки вирівняти майданчик і передбачити дренаж, щоб будинок не стояв у воді. Але півбудинку майже на рівні землі - це "круто" з дизайнерської точки зору (єднання з природою, галявина - продовження будинку і т. Д.), Але дуже незручно взимку, коли багато снігу. Його доведеться часто чистити (як це буває у дверей гаража взимку). Тому краще поставити такий будинок на гвинтові палі, дорожні плити, або на ФБС.

Скільки ж необхідно блок-контейнерів, щоб звести будинок? Залежить від його розміру і цілей. Для постійного проживання сім'ї з 4 осіб (чоловік, дружина, двоє дітей різної статі або дитина і бабуся), потрібно мінімум 3 спальні, кожна з яких може бути як раз за розміром стандартного блок-контейнера 14,4 м2, потрібна вітальня (від 20 м2), кухня (від 10 м2), ванна від (4 м2), туалет (1,5 м2) і плюс комори, тамбур при вході (щоб не йшло тепло взимку і прохолода влітку) і т. д.

д

Гараж не вважаємо - він може бути окремим, а можна обмежитися навісом над авто. Таким чином, у нас мінімум 7 стандартних блок-контейнерів або майже 100 м2. Але потрібно ще врахувати товщину внутрішніх перегородок, тому, залежно від планування котеджу, потрібно від 7 до 8 стандартних блок-контейнерів.

Але це, так би мовити, "сировину", роботи ще дуже багато, щоб вийшло як на фото.

На фото: інтер'єр двоповерхового будинку.

Іноді вдома з контейнерів не приховують свого походження - але то в Америці, там тепло і майже не потрібна теплоізоляція.

Ось такі будівлі з контейнерів будують в Америці.

Ми продавати людям б / у контейнери або будувати з них не можемо. Наше суспільство, на відміну від західного, ще не звикло до вторсировини.

Ми можемо побудувати Вам будинок з нових блок-контейнерів під ключ. А також ми виробляємо нові теплі житлові блоки за ціною від 250 000 рублів.

А готовий модульний об'єкт (модульне одноповерхова інвентарна будівля без обробки і комунікацій) площею 45 м2 (одне велике приміщення "open space") Ви можете замовити за ціною від 675 000 рублів. Будівля збирається на ділянці з трьох контейнерів, має плоску покрівлю та майже квадратну форму (6 на 7,4 м2), висота стелі становить 2,4 м.

Якщо вас не влаштовує висота стелі контейнерних споруд, і Ви хочете котедж, зведений за найсучаснішою технологією, то замовте проектування і будівництво каркасно-панельного будинку з металу. Детальніше про це дивіться на сторінці: каркасно-панельні будинки (котеджі).

Представлена ​​тема розробляється спільно з Групою Компаній «AurumV".

Замовити проектування, виробництво і складання будинків з блок-контейнерів, задати питання Ви можете по електронній пошті: [email protected], [email protected].

Скільки морських контейнерів потрібно для побудови житлового будинку?
Скільки ж необхідно блок-контейнерів, щоб звести будинок?