Реклама
Реклама
Реклама

У Росії почали діяти нові вимоги до пожежної безпеки

З 1 травня починає діяти новий національний стандарт пожежної безпеки. Такий ГОСТ введений в Росії вперше. Основна вимога - проведення регулярних перевірок протипожежних систем З 1 травня починає діяти новий національний стандарт пожежної безпеки

Співробітник МНС Росії під час перевірки димових і газових сповіщувачів і системи пожежогасіння в торговому центрі. Фото: Валерій Матицин / ТАСС

Національний стандарт пожежної безпеки, який вступає в силу 1 травня, був прийнятий в квітні, незабаром після трагедії в кемеровському торговому центрі «Зимова вишня».

За новим стандартом перевірка пожежної сигналізації і систем оповіщення повинна проводитися раз на квартал, а систем протидимного захисту, гасіння та протипожежного водопроводу - раз на півроку. За проведення інспекції відповідає власник об'єкта.

Вимоги цього національного стандарту є обов'язковими до виконання. Відмова буде вважатися порушенням правил протипожежної безпеки. Згідно КоАП, це карається штрафом до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі пожежі і заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю людини або його смерті сума стягнення становитиме до 1 млн рублів.

Крім цього, законом передбачено призупинення діяльності організації на термін до 90 діб. Як до посилення правил відноситься бізнес? Ось яку думку висловив віце-президент «Опори Росії» Владлен Максимов:

Експерт в галузі пожежної безпеки Костянтин Калужин вважає, що причепитися можна до чого завгодно, але перевірки все одно необхідні:

Як повідомив глава МНС Володимир Пучков, вчення в торгових центрах почнуться в травні. Рятувальні служби будуть відпрацьовувати дії персоналу і адміністрації в разі пожежі.

Чи будуть вчення проходити вдень або вночі, коли відвідувачі вже покинуть територію торгових центрів, поки не відомо. У прес-службах декількох столичних ТЦ від коментарів утрималися.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Як до посилення правил відноситься бізнес?
Ru в ваші джерела новин?