Реклама
Реклама
Реклама

Новини | лабораторія Касперського

Середній збиток для великих підприємств від одного серйозного інциденту інформаційної безпеки становить 20 мільйонів рублів - така оцінка отримана в результаті спільного дослідження * «Лабораторії Касперського» і аналітичної компанії B2B International. При цьому малий та середній бізнес терпить не менше вагомі для себе збитки в аналогічних ситуаціях. Примітно, що зміна цього показника за минулий рік в обох випадках склало 15%, проте, якщо в СМБ-сегменті він виріс, то у великих компаній - навпаки, знизився.

При оцінці фінансового збитку від кібератак експерти опитали представників компаній, які зіткнулися з витоком конфіденційних даних в результаті інциденту інформаційної безпеки. Респондентам задавали питання як про прямі фінансові збитки в результаті кібератаки, так і про додаткові витрати, які довелося понести постраждалої компанії. Відповіді учасників враховувалися, якщо вони могли і мали право оголосити конкретну суму збитку, яку витратила компанія в результаті атаки.

Середній збиток російських компаній від одного інциденту інформаційної безпеки
Середній збиток російських компаній від одного інциденту інформаційної безпеки

Збитки від інциденту складалися з витрат на професійні послуги (зовнішніх IT-фахівців, юристів та інших), репутаційних втрат, втрачених можливостей, а також шкоди від вимушеного простою IT-інфраструктури компанії і припинення бізнес-процесів. Використовуючи отримані дані була розрахована середня сума фінансового збитку в результаті успішної атаки зловмисників. У разі великих компаній мова йде про 20 мільйонів, тоді як в СМБ-сегменті - близько 780 тисяч рублів.

«Порівнюючи ці цифри з аналогічними показниками за попередній рік, ми спостерігаємо результат різне ставлення до інформаційної безпеки в різних бізнес-сегментах. Представники великих організацій краще інформовані про необхідність захисту конфіденційної інформації та їх зусилля щодо вирішення даної задачі відчутні: в середньому сума збитку знизилася на 15%. СМБ-компанії, навпаки, часто більш безтурботні в цьому питанні, що призводить тільки до збільшення середньої суми збитку. Можливо, це наслідок помилкової впевненості в тому, що комплексний захист - це дорого і складно », - зазначає Сергій Земков, керуючий директор« Лабораторії Касперського »в Росії, країнах Середньої Азії та Закавказзя.

Для комплексного захисту підприємств будь-якого масштабу «Лабораторія Касперського» пропонує універсальну платформу безпеки Kaspersky Security для бізнесу . Рішення включає в себе безліч новітніх інструментів і технологій для захисту кожного елемента IT-інфраструктури та забезпечує збереження конфіденційної інформації, а також безпечний доступ користувачів до мережевих ресурсів.

Докладний звіт з результатами дослідження доступний за посиланням: http://media.kaspersky.com/pdf/IT_risk_report_Russia_2014.pdf .

* Дані дослідження «Інформаційна безпека бізнесу», проведеного «Лабораторією Касперського» і B2B International в період з квітня 2013 по квітень 2014 року. У дослідженні взяли участь понад 3900 IT-фахівців з 27 країн світу, включаючи Росію.