Реклама
Реклама
Реклама

Астанчане можуть поскаржитися на порушення правил пожежної безпеки в ТРЦ

27 Марта 2018 15:50 363 27 Марта 2018 15:50 363   АСТАНА

АСТАНА. КАЗИНФОРМ - У акімату Астани розповіли про намір посилити заходи покарання за недотримання правил пожежної безпеки, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«За дорученням акима АСЕТ Ісекешевим ДЧС Астани перевірятиме всі місця масового скупчення, проводити спеціальні навчання. Також всім районам міста доручено сформувати робочі групи і додатково почати перевірку в торгово-розважальних центрах по дотриманню правил техніки пожежної безпеки. Хід перевірки буде перебувати на особливому контролі акима. Тепер порушники не зможуть відбуватися тільки штрафами, тому що мова йде про безпеку людей. Тому передбачається посилити покарання за виконання рекомендацій ДЧС (...) Культурно-спортивні об'єкти теж будуть піддаватися перевірці. Перевірятимуть всі і скрізь », - повідомила керівник прес-служби акімату Астани Ельвіра Жургенбаева.

Доручення аким дав за підсумками наради, яку було проведено після трагедії в Кемерово.

За даними столичної влади, на сьогодні з дев'яти торгово-розважальних центрів в Астані перевірено шість. У трьох з них виявлено 32 порушення, до адміністративної відповідальності притягнуто і оштрафовані три відповідальних особи. У двох торгових центрах проведений аудит. В одному об'єкті (Mega SilkWay) перевірка буде проведена в цьому році. Також в цьому році ретельно перевірятимуться 50 об'єктів торгівлі.

Крім цього, астанчане можуть надсилати всі фотографії і скарги про недотримання правил пожежної безпеки в будівлях масового скупчення людей в службу 109. Також вітається участь опікунської ради і батьків в перевірці об'єктів освіти.

Всього в Астані 117 об'єктів торгівлі, з них 83 торгові доми, дев'ять торгово-розважальних центрів, 25 ринків. Також в місті є 200 готелей, близько 60 хостелів, більше 600 об'єктів громадського харчування, понад 60 об'єктів охорони здоров'я, близько 300 дошкільних організацій, близько 100 шкіл, понад 10 спеціальних організацій освіти, близько 50 коледжів та вузів. Планова перевірка об'єктів проводиться щорічно.

Починаючи з березня, йде планова перевірка на дотримання вимог пожежної безпеки в об'єктах освіти. На сьогодні перевірено 70 об'єктів, до травня планується перевірити інші. По об'єктах охорони здоров'я - з початку року перевірено 25, з них 18 перевірені в плановому порядку, 7 - позапланово.

За результатами виявлено 139 порушень, притягнуто до адміністративної відповідальності 9 посадових і юридичних осіб.

Нагадаємо, пожежа в російському місті Кемерово стався 25 березня в торгово-розважальному центрі «Зимова вишня». За останніми даними, жертвами пожежі стали 64 людини, понад 60 потерпілих звернулися за допомогою в медустанови, з них 15 осіб знаходяться в стаціонарі. Упізнано 25 тіл загиблих, в тому числі 13 дітей. серед загиблих виявилася уродженка Казахстану.

З 27 по 29 березня в Кемерово оголошений траур. Прем'єр-Міністр РК Бакитжан ​​Сагінтаев заявив , Що трагедія в Кемерово повинна стати уроком для казахстанців. Він доручив перевірити всі торгові центри країни на протипожежну безпеку.