Реклама
Реклама
Реклама

Узагальнена інформаційна база

В рамках комплексного проекту «Перший етап науково-дослідної роботи з розробки комплексного проекту вдосконалення системи управління містобудівним розвитком террітоіі міського округу Когалима» провелися роботи по формуванню узагальненої інформаційної бази даних (ОІБД) В рамках комплексного проекту «Перший етап науково-дослідної роботи з розробки комплексного проекту вдосконалення системи управління містобудівним розвитком террітоіі міського округу Когалима» провелися роботи по формуванню узагальненої інформаційної бази даних (ОІБД). Основою для створення ОІБД послужили результати запитів в більш ніж 60 підрозділів органів місцевого самоврядування та державної влади, а також в експлуатуючі організації, що здійснюють свою діяльність на території міста. В результаті запитів були отримані і систематизовані за різними характеристиками дані про інженерної, соціальної, транспортної інфраструктурах, об'єкти культурної спадщини, природних умовах і ресурсах і т.д. Інформація від різних структурних підрозділів була векторизованних і акумульована в єдину базу даних про об'єкти містобудівної діяльності.

В результаті виконаної роботи на території міського округу Когалим визначені об'єкти житлового, громадського та нежитлового призначення.

Інше житло представлені індивідуальними, малоповерховими, среднеетажние і багатоповерховими житловими будинками.

Громадські об'єкти представлені об'єктами адміністративно-ділового, соціального та комунально-побутового, культового, науково-дослідного, культурно-дозвіллєвого, суспільно-ділового, спортивного, навчально-освітнього, торговельного призначення та громадського харчування, охорони здоров'я, соціального забезпечення.

Нежитлові об'єкти представлені:

- об'єктами транспортної інфраструктури (автомобільного, залізничного, повітряного транспорту);

- об'єктами інженерної інфраструктури (об'єкти водовідведення, водопостачання, газопостачання, теплопостачання, електропостачання, видобутку нафти і газу);

- об'єктами виробничого призначення (комунально-складського призначення, промисловості, сільського господарства).

На підставі розробленої ОІБД будуть внесені зміни в генеральний план, проекти планування і межування, розроблений адресний план і внесені дані в ІСОГД. Даний вид робіт забезпечить наступність і несуперечливість всіх рішень містобудівної документації за рахунок комплексної взаємопов'язаної розробки і створення механізмів безперервної актуалізації даних опорного плану і даних про об'єкти містобудівного регулювання. Зацікавлені сторони, служби адміністрації міста зможуть отримати з найменшими тимчасовими витратами необхідну інформацію про існуючий стан території міста та її плановому розвитку (відомості про обсяги старого житлового фонду, що будується житловий фонд і т.д.) з містобудівної документації.