Реклама
Реклама
Реклама

Продаж об'єктів малої приватизації почнеться вже в липні

Електронні торгові майданчики незабаром пройдуть процедури акредитації та на них почнуться аукціони з продажу об'єктів малої приватизації.

Про це йдеться в статті на Економічній правді.

"Перші кілька майданчиків пройдуть акредитацію досить швидко. Можливо за тиждень. Акредитація всіх пройде за місяць-півтора. Ми розраховуємо, що перші лоти будуть заведені десь в кінці місяця. Може, на початку липня", - сказав заступник глави МЕРТ Максим Нефьодов в бесіді з ЕП.

Відповідно до програми "Тріажа" , Розробленої МЕРТ, в Україні близько 3 тис підприємств. З них 893 підлягає приватизації, тисячу двісті п'ятьдесят п'ять - йдуть на ліквідацію, 359 - під концесію, 378 - залишаються в державній власності, 195 - в Криму, 364 - в зоні АТО.

Їх цих підприємств близько 700 об'єктів потрапили під класифікацію "малої приватизації". Головний критерій для визначення "малого підприємства" - його вартість не повинна перевищувати 250 млн грн.

Левова частка малої приватизації - це будівлі, як добудовані так і недобудовані, невеликі промислові зони, бази відпочинку і безліч гаражів, лазень і магазинів.

Всього від реалізації 700 об'єктів державного бюджету може надійти близько 2 млрд грн.

Детальніше читайте в статті на Економічній правді: Дешево і prozorro: в Україні стартує "мала приватизація"

економічна правда