Реклама
Реклама
Реклама

Довідково-правові системи КонсультантПлюс - Допомога у виборі. Як вибрати Консультант Плюс і що це таке

  1. Вибираємо систему "Консультант Плюс"

Вибираємо систему "Консультант Плюс"

На сьогодні існує більше трьох десятків систем Консультант Плюс (А якщо рахувати і регіональні випуски - то більше сотні). Як правило, назви систем несуть інформацію щодо свого змісту. Але якщо Ви маєте доступ до цього довгий список з назв вперше - важко зорієнтуватися і зрозуміти що до чого.
Як вибрати саме те, що потрібно? За яким принципом обирати? Як придбати необхідний комплект і при цьому не переплатити?
Якщо не варитися в цьому соку довідково-правових систем , Зробити правильний вибір складно. Можливо, але складно. Як часто можна спостерігати таку картину - на фірмі з'являється потреба купити правову систему . переглядаючи прайс , Виділяються деякі позиції виходячи з назви і вартості - вони і купуються. За події деякого часу з'ясовується, що частина баз не використовується взагалі, а частина документів, які необхідні користувачу, знаходиться в інших інформаційних банках. В результаті від систем відмовляються і шукають що-небудь інше. Витрачаються нові гроші, а результат при цьому підході такий же - куплено не те, що треба.
Як же правильно зробити вибір?
Перш за все, поговоріть з представником регіонального центру, який пропонує системи - розкажіть що з законодавства Вас цікавить, чим займається Ваша фірма, хто із співробітників (за посадою) буде користуватися системами. Це допоможе окреслити коло систем, які будуть корисні Вам і Вашій організації. Вам запропонують кілька варіантів комплектів як за складом так і за ціною. відразу можна домовитися про встановлення пробної версії підібраного комплекту систем Консультант Плюс. Вам безкоштовно встановлять пробний комплект на Вашій робочій машині (або на сервері Вашої мережі, адже пробна версія - мережева) у зручний для Вас час. Що таке пробна версія системи "КонсультантПлюс"? У ній обмежена кількість документів з текстом. В іншому - це багата версія. У Вас буде повний список документів, з яких складаються інформаційні банки - таким чином, попрацювавши з системою якийсь час, можна скласти враження про наповнення обраного комплекту - чи всі потрібні документи знаходяться в комплекті або деяких документів не вистачає. В цьому випадку комплект можна скорегувати - додати новий банк, замінити наявний на більш повний, і так далі, виходячи з необхідності в тих чи інших документах. Ви дізнаєтеся, які інформаційні банки Вами будуть використовуватися інтенсивно, а які не будуть використовуються зовсім. Та й просто, помацати систему консультант Плюс своїми руками - це зовсім інше, ніж багато прочитати і послухати про неї. Якщо Ви плануєте використовувати систему в мережі - на пробної версії можна з'ясувати кому необхідні ті чи інші інформаційні банки з комплекту. Можливо, якийсь інформаційний банк потрібен тільки одному співробітнику - відповідно і мережеву версію цього банку купувати не варто, можна обмежитися локальною версією цього банку. Тим самим Ви заощадите додаткові гроші. Ви зможете кілька разів оновити Ваш пробний комплект і наочно побачити як відбувається процес оновлення, наскільки швидко потрапляють документи в систему і скільки їх потрапляє. У Вас буде чітке уявлення про те, що Ви купуєте - Ви будете знати про склад інформаційних банків, про потребу в мережевих версіях і наскільки інтенсивно ці банки використовуються в мережі співробітниками. Адже якщо у Вас два мережевих користувача, має сенс взяти мережеву однопользовательськую версію, а не на багато користувачів - цим Ви скоротите собі витрати на придбання та подальше обслуговування систем. Ви будете знати що це таке, як цим користуватися і чи треба це Вам взагалі. Ви вже не будете купувати "кота в мішку", а придбаєте випробуваний, свідомо підібраний комплект КонсультантПлюс, виходячи саме з Ваших потреб і потреб саме Вашого підприємства.

На що ще треба звернути увагу при покупці?
  • При покупці систем КонсультантПлюс багато хто не замислюються про вартість обслуговування цих самих систем. Адже довідково-правова система цінна не стільки як електронний архів документів, скільки тим, що це актуальна, щодня оновлювана система. Тобто, системи "Консультант Плюс" містять найсвіжіші документи в останніх редакціях. Якщо їх не оновлювати, то актуальність знаходяться там документів втрачається і при використанні давно неоновлюваної системи, можна прийняти неправильне рішення. Тому, при придбанні системи, треба закласти нову статтю витрат - на обслуговування і оновлення придбаних систем. Періодичність оновлення систем починається з щоденної - при оновленні через інтернет, і щотижневої - при оновленні нашим фахівцем. Як часто будете оновлюватися Ви - вирішувати Вам - тут треба виходити тільки з Ваших потреб у свіжих документах - вартість обслуговування від періодичності не залежить.

  • Якщо Ваша організація коли-небудь набувала системи "КонсультантПлюс" і у Вас збереглися документи, що підтверджують факт покупки систем, а останній раз Ви оновлювалися не далі як рік тому, Ви зможете значно заощадити на Вашій покупці. Вам не треба буде купувати ці системи заново, Ви заплатите лише за відновлення обслуговування цих систем. Вартість відновлення системи дорівнює вартості її обслуговування за два місяці. Поясню на прикладі (цифри дані умовні, збережені лише пропорції цін). У Вас колись обслуговувалася система "Консультант-Бухгалтер: Версія Проф" . Вона у Вас вже давно не обслуговується (останнє оновлення було 11 місяців тому, так і комп'ютера, де вона була встановлена, вже давно немає. Ви вирішили знову придбати цю систему. Вартість покупки системи - 16 200 рублів 22 копійки. Якщо Ви зумієте підтвердити, що Ви колишній користувач цієї системи - Вам доведеться заплатити не за покупку, а за відновлення системи - в цьому випадку сума буде 3 790 рублів 16 копійок. Можете порівняти різницю. а зекономлені грошей завжди можна знайти застосування (наприклад, докупити ще системи "КонсультантПлюс" :)). Для підтвердження Вашої володіння досить підняти договір на обслуговування, в якому прописано назву і реєстраційний номер раніше купленої Вами системи "Консультант Плюс". Або реєстраційну картку. Природно, що Ваше підприємство має значитися там в якості покупця цієї системи.

  • Після покупки систем бажано відразу пройти навчання. Це безкоштовний сервіс - у зручний для Вас час, на Вашому робочому місці Вас навчать найбільш ефективно використовувати систему. Навчать простому і складному пошуку і різним корисним додатковим можливостям. Згоден, що система проста у використанні і освоїти самостійно її не складає труднощів. Але, повірте, після навчання, Ви будете думати - і як це я раніше цим не користувався. Пройдіть навчання і використовуйте можливості системи по максимуму. Нехай програма працює на Вас на все сто.

  • Ставши користувачем системи - Ви отримуєте доступ до всього величезного архіву документів "Консультант Плюс". Ви зможете безкоштовно замовити будь-який документ, який міститься в базах "КонсультантПлюс", незалежно від того, які інформаційні банки встановлені у Вас. Вам буде доступний безкоштовний сервіс замовлення та пошуку рідкісних документів - Ваші запити будуть відправлені до відповідних міністерств і відомства.

  • Є системи, зміст яких дублюється в інших системах. Зроблено це для того, щоб був вибір - якщо Вам треба законодатльство в повному обсязі - Ви берете велику базу, якщо потрібна якась частина законодавства - Ви берете відповідну базу поменше. Знову ж - економите на вартості покупки. Ось список інформаційних банків "Консультант Плюс" , Які входять один в одного:


    Тому не варто брати перекриваються інформаційні банки. Виняток тут одне - якщо Вам дійсно потрібні дві різні системи, одна з яких повністю входить в іншу. Можна навести такий приклад - на комп'ютер бухгалтера Ви ставите "Податки та бухгалтерський облік" , А на комп'ютер юриста - "Консультант Плюс: Версія Проф" . Таким чином, Ви економите як на покупці, так і на вартості обслуговування - при цьому і у бухгалтера і у юриста в наявність всі необхідні нормативні документи. А тримати на одному комп'ютері дві подібні системи немає ніякого сенсу.

  • Доставка, установка і настройка програми безкоштовна. Дистрибутив являє собою коробку з носієм, на якому записана програмна оболонка з Вашим реєстраційним номером, реєстраційна картка та керівництво користувача. Інформаційні банки у вигляді носія в дистрибутив не входять, їх встановлюють Вам на Ваш комп'ютер в поточному актуальному вигляді. Але якщо Вам потрібен CD \ DVD диск з інформаційними банками - повідомте, ніхто Вам не відмовить - отримаєте бази на носії.

сьогодні довідково-правові системи є необхідною складовою програмного забезпечення більшості підприємств. Залишилося тільки зробити правильний усвідомлений вибір і тоді Ви ніколи не розчаруєтеся у Вашій довідково-правовій системі . Напевно, це буде СПС "Консультант Плюс" і вона того варта. Сподіваюся, ці невеликі рекомендації допоможуть Вам, ну а ми постараємося відповісти на всі ваші запитання з цього приводу. Телефонуйте і пишіть. Будемо раді.
Наші телефони - +7 926 926-24-28 (цілодобово), (495) 721-3588

Як вибрати саме те, що потрібно?
За яким принципом обирати?
Як придбати необхідний комплект і при цьому не переплатити?
Як же правильно зробити вибір?
На що ще треба звернути увагу при покупці?