Реклама
Реклама
Реклама

Як перевірити ліквідацію організацію по ІПН в 2019 році

  1. Чи можна заздалегідь дізнатися про ліквідацію або реорганізацію контрагента
  2. З чим пов'язана масова ліквідація компаній за останній час
  3. Як перевірити на ліквідацію юридична особа (АТ, ТОВ) по базах ФНС
  4. Банкрутство в процесі ліквідації

В даний час вибір надійного контрагента - завдання не з легких. Для того щоб уникнути претензій, пов'язаних з відсутністю належної обачності при пошуку постачальника або клієнта, компанії запитують досить значний пакет документів, але і це не завжди допомагає. Більш того, такий метод перевірки починає застарівати і на зміну йому приходять різні електронні помічники, які включають в себе досьє на кожну компанію та ВП. У статті розглянемо, як перевірити контрагента по ІПН на ліквідацію або реорганізацію.

Перевірити на ліквідацію по ІПН

Чи можна заздалегідь дізнатися про ліквідацію або реорганізацію контрагента

Про те, що в компанії все йде не так гладко, дізнатися можна з відкритих джерел інтернету, а також на спеціалізованих сайтах, які збирають усі дані по компаніям, в тому числі і перевірок.

Таким чином, можна проаналізувати які труднощі відчуває потенційний клієнт або постачальник, як часто він виступає в судах в ролі позивача / відповідача та ін.

Найнадійніший і швидший спосіб своєчасно дізнаватися про ліквідацію свого клієнта - наш новий сервіс " Спрощенка. Перевірка контрагентів ". Він являє собою базу даних по всім компаніям і індивідуальним підприємцям, які ведуть діяльність, а також тим, хто ліквідовано. Причому перевірка йде за офіційними баз ИФНС юр осіб при ліквідації. База оновлюється щодня.

З чим пов'язана масова ліквідація компаній за останній час

З 1 вересня 2017 року співробітники ФНС Росії почали активно ліквідувати компанію, які не встигли виправити недостовірні відомості, що містяться в ЕГРЮЛ. Наприклад, це може бути адреса, засновник та ін. Причин для автоматичного видалення з реєстру юридичних осіб декілька.

Згідно ст. 21.1 Федерального закону від 28.12.2016№ 488-ФЗ виключення юридичної особи за рішенням податкової інспекції можливо в наступних випадках:

  • компанія протягом останніх 12 місяців, що передують моменту прийняття рішення ФНС про ліквідацію, не здавала податкову звітність і не вела операції, по крайней мере, по одному банківському рахунку
  • відсутність у компанії коштів на ліквідацію, а також неможливість покласти ці витрати на засновників (учасників)

Якщо компанія представила некоректні відомості в ЕГРЮЛ, і ФНС дізналася про це, то, то юридична особа має тільки 6 місяців для того, щоб виправити їх (з дати внесення відмітки про недостовірність). В іншому випадку співробітники ФНС видалять компанію з ЕГРЮЛ, а це призведе до значних збитків для організації.

Як перевірити на ліквідацію юридична особа (АТ, ТОВ) по базах ФНС

Перевірити своїх постачальників швидко і безкоштовно можна через сервіс " Спрощенка. Перевірка контрагентів ". Для цього оформите до нього пробний доступ.

Увага! Доступ дається тільки один раз в рік і діє 24 години. За цей час встигніть:

  • скласти досьє на кожного контрагента
  • перевірити, чи не пов'язані Ваші партнери з одноденками і сумнівними компаніями
  • дізнатися, чи є у партнерів недостовірні відомості в ЕГРЮЛ
  • подивитися останні зміни в ЕГРЮЛ
  • перевірити директора на масовість і дійсність паспортів.

Ось як працює сервіс.

Перевірити організацію на ліквідацію просто: досить ввести в систему ІПН або ж назву юридичної особи.

Якщо ви дізналися про ліквідацію свого клієнта, це означає, що ви зможете своєчасно донарахувати резерв по сумнівних боргах, і заявити свої вимоги по сплаті заборгованості, що виникла. Згідно із законодавством РФ кредиторам відведено всього лише 2 місяці з дати публікації про ліквідацію.

Ліквідаційна комісія зобов'язана сповістити кредитора, але трапляється і так, що лист приходить занадто пізно, коли термін вже давним-давно минув, тому щоб уникнути такої ситуації сервіс upr.1cont.ru є незамінним помічником.

Контрагентів можна періодично перевіряти, адже на сайті не тільки дані про ліквідацію, а й свіжа інформація по всіх компаніях та ВП: починаючи від перевірок, які вони проходили, інформації про взаємозалежних осіб і закінчуючи судовими справами і рішеннями по ним.

Коли на руках таке досьє, - ваші податкові ризики мінімальні, так як ви своєчасно приймаєте рішення про подальшу співпрацю на підставі результатів податкових перевірок і рішень судів, також уникаєте сумнівних постачальників.

Зважаючи на вищесказане, ймовірність того, що вам донарахують податок на прибуток, відмовлять у відрахуванні ПДВ або визнають отримання необгрунтованої податкової вигоди, практично, зведені до нуля.

Банкрутство в процесі ліквідації

Порядок банкрутства ліквідованого боржника встановлений в ст. 224 НК РФ. Слід зазначити, що спрощене банкрутство має ряд особливостей. наприклад:

  • після того, як заяву прийнято, - відразу відкривається конкурсне виробництво і призначається конкурсний керуючий
  • спостереження, оздоровлення, управління не проводяться
  • терміни спрощеного банкрутства ТОВ становлять приблизно від 4 до 6 місяців

Після ліквідації компанії вона зобов'язана зберігати документи в цілості й схоронності протягом терміну, встановленого законодавством РФ.