Реклама
Реклама
Реклама

Самовільне утеплення лоджій в РК загрожує великим штрафом

Самовільне утеплення лоджій і установка «теплої підлоги» без узгодження загрожує великим штрафом.

Самовільне утеплення лоджій і установка «теплої підлоги» без узгодження загрожує великим штрафом

Самовільне утеплення лоджій і установка «теплої підлоги» без узгодження загрожує великим штрафом, передає YK-news.kz.

Республіканські ЗМІ повідомляють, що в Уральську теплопостачальна організація виявляє порушників, які самовільно встановлюють додаткові секції батарей на лоджіях або обладнають квартири «теплими підлогами». Через таких змін в загальдомовий системі опалення не вистачає потужностей для обігріву інших квартир. Тепер з порушниками почали проводити жорстку роботу. Фізичних осіб, за даними з інших регіонів Казахстану, штрафують на 50 МРП (близько 114 тисяч тенге).

В АТ «Усть-Каменогорську Теплові мережі» підтвердили, що таке переобладнання квартир без узгодження постачальника компослуг неприпустимо. Але відзначили, що перевірити житла на предмет подібних порушень правил користування тепловою енергією можна, тільки склавши спеціальну комісію. У такій ревізійний орган можуть увійти фахівці міського відділу ЖКГ, житлової інспекції і КМС. Разом з тим фахівці Тепломереж запевнили, що зміни в окремо взятій квартирі позначаються на температурному режимі в усіх інших приміщеннях і призводять до погіршення якості теплопостачання.

У скількох квартирах обласного центру встановлено незаконні прилади невідомо, жителі приховують подібні факти від комунальників. Фахівці з Уральська відзначають, що під час рейдів виявляють в кожному житловому будинку по три - чотири такі квартири. Поки неясно, чи стануть усть-Каменогорську тепловики переймати досвід уральських колег в боротьбі з порушниками.