Реклама
Реклама
Реклама

Готель Дворянського зібрання можуть пристосувати під VIP-житло

Історичний квартал № 69, в якому розташовується відразу кілька об'єктів культурної спадщини, в тому числі колишній готель Дворянського зібрання, може стати елітним мікрорайоном з власним дитсадком і інфраструктурою VIP-категорії. Про це повідомляє «Татар-інформ».

Про це повідомляє «Татар-інформ»

tatar-inform.ru

Нагадаємо , Напередодні президент РТ Рустам Мінніханов після огляду об'єкту доручив протягом місяця опрацювати його проект. Ідею відродити територію в рамках концепції VIP-житла озвучив генеральний директор «Ак Барс Девелопмент» Марат Шагітов під час обходу президентом РТ центру Казані.

Крім готелю Дворянського зібрання квартал включає шість історичних об'єктів. За пропозицією Марата Шагітова дитячий сад міг би розміститися після реконструкції в будинку Піскунова (Рахматуллина, 4/7), побудованому за проектом Фоми Петонді в 1841 році. Шагітов розповів президенту, що проект вже зроблений і затверджений в Мінкульті республіки. Рустам Мінніханов зауважив, що «дитячий сад не буде працювати», якщо прилеглі будинки залишаться нежитловими.

«Власнику" Ак Барс Девелопмент "спільно з Міністерством культури Республіки Татарстан необхідно опрацювати житлові, офісні, рекреаційні та інші функції в цьому кварталі. Ми будемо прораховувати, скільки квадратних метрів займають житло, скільки - офісні приміщення, де комерційні функції, де, можливо, дійсно дитячий сад з'явиться. Коли вся ця економіка у інвестора складеться, тоді він, може бути, і ризикне своїми активами. Через місяць ми будемо доповідати свої пропозиції на ім'я президента РТ. Думаю, робота буде дуже складною - крім узгодження проекту як для об'єкта культурної спадщини це все ще має економічно сподобатися інвестору », - пояснила помічник президента Олеся Балтусова.