Реклама
Реклама
Реклама

Особняк розорився курського депутата Держдуми Тетяни Вороніної купив з торгів житель Московської області

Головна   контекст   10

Головна Головна   контекст контекст

10.04.2018, 10:43 10

Воронеж. 10.04.2018. ABIREG.RU - Переможцем торгів з продажу майна збанкрутілого депутата Державної Думи від Курської області Тетяни Вороніної став житель Московської області Сергій Попокін, випливає з результатів торгів.

Згідно з повідомленням фінансового керуючого законодавця Руслана Губайдуліна, пан Попокін, зареєстрований в місті Озери Озерського району, погодився придбати від імені москвички Анни Баранової належали їй 7/10 часткою житлового будинку площею 263,1 кв. м на ділянці в 1 тис. кв. м за адресою: Курськ, вулиця Тускарная, 26х. В ході торгів він запропонував викупити це майно за 1,3 млн рублів.

Ще одним учасником аукціону був визнаний зареєстрований в Орлі Дмитро Колесников. По всій видимості, він був готовий придбати активи Тетяни Вороніної за більш скромну ціну. У протоколі торгів вона не розкривається. Нагадаємо, на початку торгів більшу частину особняка можна було придбати майже за 6 млн рублів, а до кінця - трохи більше ніж за 1 млн рублів.

За даними Росреестра, інші частки будинку в рівній мірі (по 3/20) належать збанкрутілим синам законодавця Артему і Євгену Вороніним. При цьому частка першого в результаті банкрутства залишилася у нього, так як торги по її продажу не відбулося через відсутність заявок, а кредитори не захотіли прийняти нереалізоване майно. У свою чергу, частку Євгена Вороніна, судячи з матеріалів Федресурса, на торгах викупив громадянин Олег Кубельскій. Росреестр ще не вніс зміни в документи.

В кінці минулого тижня арбітраж затвердив порядок продажу ще одного активу Тетяни Вороніної. З молотка піде належить їй частка машино-місця в приміщенні підземного паркінгу за адресою: Курськ, вул. Челюскінців, д. 25. Початкова ціна - майже 419 тис. Рублів.

Законодавець була визнана банкрутом у березні 2017 року за позовом ВТБ. Банк звернувся до суду із заявою про визнання непрацездатною пані Ворониної в лютому 2016 року - через невиконання тоді ще спікером Курської облдуми кредитних зобов'язань. Причиною став борг в розмірі 189,2 млн руб. Відомо, що ці гроші були видані на поповнення оборотних коштів бізнесу родини пані Ворониної - ТОВ «Автоцентр« Черноземье »(курський офіційний дилер Lada). На момент введення процедури реструктуризації боргів (в липні минулого року) з урахуванням погашень прострочена заборгованість становила 187,97 млн ​​руб. Пізніше в реєстр кредиторів пані Ворониної був включений Сбербанк (1 млн рублів), Ольга Чічіріна (4 млн рублів) і «ВТБ 24» (2,2 млн рублів). Фінансові проблеми пані Ворониної не завадили їй у вересні 2016 року обратися в Державну Думу від Курської області.

Сергій Толмачов

(473) 212-02-88