Реклама
Реклама
Реклама

Оголошено вирок екс-директору Ашинський хімзаводу Валерію Альошкіна

У п'ятницю 8 вересня 2017 року, Ашінскій міський суд (Челябінська область) оголосив вирок колишньому голові ради директорів і фактичному керівнику ВАТ «Ашінскій хімічний завод» (АХЗ) Валерію Альошкіна - він визнаний винним в шахрайстві, навмисне банкрутство та зловживанні повноваженнями, передає кореспондент агентства новин «Доступ».

Встановлено, що з 2008 по 2011 рік Альошкін шляхом обману, не виконуючи договірні зобов'язання, викрав грошові кошти, що належать юридичним особам з числа іноземних контрагентів АХЗ на загальну суму понад 12 млн рублів.

Крім того, з 2010 по 2011 рік підсудний шляхом виведення активів АХЗ під виглядом цивільно-правових угод із продажу майна заводу і його перереєстрації на баланс інших підконтрольних йому підприємств, погіршив фінансовий стан заводу, що призвело до банкрутства підприємства.

Поряд з цим Альошкін, використовуючи свої повноваження всупереч інтересам ВАТ «АХЗ», з метою отримання вигоди і переваг для себе, зробив висновок активів заводу під виглядом цивільно-правових угод із продажу майна та його перереєстрації на баланс інших підконтрольних йому підприємств.

Дії Альошкіна заподіяли істотну шкоду організаціям-кредиторам, а також державі, на загальну суму 259 млн 202 тис. 898 рублів 69 копійок, спричинили тяжкі наслідки у вигляді банкрутства ВАТ «Ашінскій хімічний завод», яке було одним з містоутворюючих підприємств Аши, несло значиму соціальну функцію щодо забезпечення населення і юридичних осіб містами послугами з тепло-, і газопостачання, очищення стічних вод.

«При призначенні покарання в якості пом'якшуючих обставин суд врахував стан здоров'я і вік підсудного. Валерій Альошкін визнаний винним в шахрайстві в сфері економічної діяльності по відношенню до трьом компаніям-контрагентам (частина 3 статті 159.4 КК РФ), в навмисному банкрутство ВАТ «Ашінскій хімічний завод» (стаття 196 КК РФ) і зловживанні повноваженнями як керівника комерційної організації всупереч інтересам ВАТ «Ашінскій хімічний завод» (частина 2 статті 201 КК РФ). Від покарання за шахрайство Альошкін звільнений у зв'язку із закінченням терміну давності. За статтями 196 та 201 йому призначено 5 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 150 тис. Рублів і позбавленням права протягом двох років обіймати посади, пов'язані з здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноважень », - розповіли в прес-службі суду.

Вирок не вступив в законну силу і може бути оскаржений в Челябінський обласний суд.

Друзі, підписуйтесь на наші акаунти в соц.сетях!

Натискаючи кнопку "Підписатися", ви підтверджуєте свою згоду з політикою конфіденційності

Відмовитися ви зможете в будь-який момент.