Реклама
Реклама
Реклама

Банкрутство в Курську

  1. Порядок банкрутства ТОВ в Курську
  2. Документи, необхідні для оголошення про банкрутство ТОВ
  3. Наслідки банкрутства ТОВ для боржника
  4. Наслідки банкрутства ТОВ для кредитора
  5. Закриття фірми в Курську
  6. Оформлення банкрутства компанії
  7. Юридичні послуги з питань банкрутства в Курську
  8. Нюанси супутні ліквідації бізнесу
  9. вартість банкрутства

Найпоширеніший спосіб захисту інтересів і прав учасників процесу це банкрутство Найпоширеніший спосіб захисту інтересів і прав учасників процесу це банкрутство. Результат процедури банкрутства юридичної особи безпосередньо взаємопов'язаний з ініціатором процесу. Вибравши арбітражного керуючого будь-яка зі сторін отримує перевагу в:

  • примусову оплату боргових зобов'язань;
  • організації злиття, поглинання, зміни власника фірми;
  • в наданні протидії на стадії виконавчого провадження;

Кредитор, який заявив в суд обирає тимчасового керуючого і отримує інформацію з фінансових справах боржника. Грамотний керівник запобіжить незаконне виведення активів і поліпшить шанси на погашення боргів.

Боржник, який заявив себе банкрутом може:

  • повне або часткове погашення боргів;
  • захист від рейдерства;
  • реорганізація бізнесу;
  • ліквідація компанії оголосивши її банкрутом.

Порядок банкрутства ТОВ в Курську

Для запуску процесу оголошення себе банкрутом і надалі ліквідувати ТОВ, потрібно отримати необхідні документи з регоргана. Потім опублікувати повідомлення в Віснику державної реєстрації

Після чого розглядають обсяг боргу перед кредиторами і наявність необхідних коштів для погашення в якості майна, яке слід продати. Опублікувати повідомлення про розпочату процедуру банкрутства в суді шляхом включення його до Єдиного федеральний реєстр відомостей про факти діяльності юридичних осіб.

Боржник звертається до суду із заявою про прохання його визнати банкрутом.

Розглядається заява в суді на наявність обґрунтованості проведення процедури банкрутства ТОВ, і виноситься рішення в позитивну сторону, якщо є незаперечні докази. А так же вводяться в відношенні ТОВ конкурсного виробництва, в тому числі призначеного арбітражем СРО, яке дає можливість використовувати послуги конкурсного керуючого.

Виявляється конкурсним керуючим наявність майна і стягнення по дебіторської заборгованості.

Проводиться зборів кредиторів банкротних підприємства ТОВ в Курську, закріплюється його вимоги в реєстрі кредиторів, надається КУ на зборах кредиторів звіт про виконану роботу.

Конкурсний керуючий подає в суд звіт про виконану роботу і розгляд даного звіту з винесенням судом ухвали про закінчення конкурсного виробництва.

Суд передає інформацію про банкрутство ТОВ та внесення регорганом в ЕГРЮЛ запису про припинення діяльності оскільки запущений процес ліквідації і завершується стадія конкурсного виробництва.

Документи, необхідні для оголошення про банкрутство ТОВ

Для організації процедури банкрутства необхідно пред'явити наступні документи:

  1. Копії установчих та організаційних документів ТОВ;
  2. Звіт бухгалтерії ТОВ за останні три роки;
  3. Документи про активи ТОВ;
  4. Документи про пасивах ТОВ;
  5. Копії позовної заяви, поданої до арбітражу, судових визначень і виконавчого листа;
  6. Інформація про дебіторську заборгованість;
  7. Інформація про кредиторську заборгованість, заборгованість по зарплатах, про заборгованість до бюджету;
  8. Інформація про відкриті розрахункових рахунках;
  9. Інформація про залишки коштів на розрахунковому рахунку;
  10. Інформація про філії та представництва ТОВ;
  11. Інформація про наявність допуску до державної таємниці.

Наслідки банкрутства ТОВ для боржника

Процес банкрутства в Курську організовується при нездатності ТОВ ліквідувати свої борги. Після процедури банкрутства боржник або зберігає свій бізнес, або визнається банкрутом і ТОВ ліквідується.

Якщо по відношенню до боржника були проведені такі заходи, як спостереження, фінансове оздоровлення або зовнішнє управління, і їх результати задовільні, то зазвичай все закінчується добре Якщо по відношенню до боржника були проведені такі заходи, як спостереження, фінансове оздоровлення або зовнішнє управління, і їх результати задовільні, то зазвичай все закінчується добре. Стосовно неспроможного ТОВ в цей період може бути організована розпродаж частини майна, збільшення розміру статутного капіталу або переорієнтація діяльності ТОВ. В результаті успішного закінчення цих заходів ТОВ зможе продовжувати господарську діяльність. Компанія знову може виконувати свої зобов'язання.

Якщо ж заходи не дали потрібних результатів, то по відношенню до боржника вводиться конкурсне виробництво. Офіційно тільки в цей момент компанія визнається банкрутом. Організовується виконання компанією фінансових зобов'язань. При введенні конкурсного виробництва, як заключній стадії банкрутства, ТОВ віддає борги по заробітній платі. Також компанія виконує свої зобов'язання перед банками, фінансовими організаціями, контрагентами, державою.

При банкрутство компанії вимоги відшкодовуються за рахунок продажу його майна. Необхідно враховувати, що в такому випадку ТОВ не сплачує ПДВ.

В кінцевому підсумку конкурсне виробництво припиняє діяльність ТОВ і виключає його з ЕГРЮЛ. Решта майна ТОВ ділиться між його засновниками.

Варто не забувати про субсидіарну відповідальність засновників ТОВ за зобов'язаннями при виявленні провини в банкрутство в місті Курськ. У цьому випадку передбачається винність керівництва. Таким чином, вони несуть відповідальність, якщо своєчасно не повідомляють про труднощі в виконання зобов'язань перед кредиторами. Або протягом трьох місяців не видають зарплату працівникам. Якщо особа не поверне боржнику або його кредиторам завдані збитки, його декваліфікується. То відповідно до них буде діяти адміністративна відповідальність. Подібні засновники надалі не отримують права на заміщення на посаді, зайняття підприємницькою, управлінської та іншої професійною діяльністю. Так само в процесі визнається необхідність застосування до керівництва ТОВ субсидіарної відповідальності, важливо встановити взаємозв'язок між повноваженнями учасника ТОВ і його діями в процесі управління ТОВ, при прийнятті рішень в господарських питаннях.

Наслідки банкрутства ТОВ для кредитора

У число кредиторів ТОВ входять:

  1. Фізичні та юридичні особи
  2. Держава в особі уповноважених органів
  3. Працівники фірми боржника

Кредитори ТОВ підрозділяються на неконкурсній і конкурсні, останні з яких кредитори за фінансовими зобов'язаннями. Неконкурсній кредиторами є громадяни, перед якими ТОВ відповідає за виплатами відшкодовують шкоду здоров'ю, а також уповноважені органи. В основі такого поділу кредиторів ТОВ лежать їх статус і характер вимог.

Різниця в процедурі банкрутства явно виражена в наслідках для його учасників. Так, наприклад кредитори ініціатори виробництва самостійно вирішують проблему невиплачених боргів з боку ТОВ, заявивши свої вимоги по відношенню до боржника.

За період спостереження формується реєстр вимог, пред'явлених з боку кредиторів за фінансовими зобов'язаннями.

Винятком є ​​поточні платежі, їх не розглядають. Запізнилися до оголошення банкрутства вимоги оголошуються пізніше. Якщо є кошти для виплати по обов'язковим вимогам це роблять негайно.

Етап фінансового оздоровлення передбачає формування графіка погашення боргу ТОВ. Припиняються оплата обов'язкових платежів і боргів ТОВ, але роблять виплати по платежах, боргами по зарплаті працівникам ТОВ.

На стадії конкурсного виробництва ТОВ розплачується за борговими зобов'язаннями за допомогою майна. В першу чергу слід сплатити судові витрати, зарплати, комунальні платежі або їх ще називають поточними платежами. Оплата проходить в 3 етапи. Спочатку задовольняються вимоги з шкоди життю або здоров'ю. Потім оплата по зарплатах та інших виплатах, що покладається працівникам при звільненні. В кінці інші кредитори вправі отримати своє.

Юридичний термін «банкрутство» відноситься до фізичним та юридичним особам, які не в змозі погасити заборгованість, що виникла перед кредитором оскільки немає грошових кошти в достатньому розмірі.

Визнати підприємство банкрутом має право лише арбітражний суд, про що підтверджує стаття в законі «Про неспроможність (банкрутство)». Закон дозволяє звертатися до суду із заявою про стягнення боргу. Так само може звертатися і сам кредитор, який не задоволений погашенням боргів з боку боржника.

В результаті суперечок в суді рішенням може бути не тільки ліквідація збанкрутілої компанії, але і:

  • фінансове оздоровлення підприємства,
  • мирова угода сторін,
  • продаж збанкрутілого підприємства,
  • зміна власника бізнесу.

Закриття фірми в Курську

При банкрутство є можливість закрити компанію і тим самим позбавити засновників від боргового тягаря і правових зобов'язань.

Для цього краще замовити юридичний супровід в компанії, що займається такими справами і надати перелік документів. Зрозуміло у нотаріуса доведеться запевнити необхідні документи і заплатити державне мито.

Оформлення банкрутства компанії

Оформлення банкрутства відбувається досить довго, оскільки якщо при перевірці з'ясується що ситуація створена фіктивно, то покарання несе засновник підприємства. Для цього проводять роботу включає:

Спостереження - дозволяє зібрати і підготувати необхідний пакет документації для подальших дій. Спостереження направлено на аналіз діяльності компанії, подальша доля якого визначається на перших зборах кредиторів.

Фінансове оздоровлення це процедура банкрутства, спрямована на збереження організації та поступове її виведення зі статусу боржника. Конкурсний керуючий дотримується графік погашення боргів відповідно до складеного плану.

Зовнішнє управління - зовнішній керуючий, призначений арбітражним судом займається майном підприємства відповідно до розробленого плану. При цьому не обов'язково процедура зводиться до фінансового оздоровлення бізнесу.

Конкурсне виробництво - конкурсний керуючий дотримується законності операцій по задоволенню вимог боржників за рахунок конкурсної маси, сформованої на базі майна фірми.

Мирова угода це успішний результат у вигляді мирного врегулювання ситуації боржника і кредиторів.

В умовах, коли борги неможливо погасити в повній мірі, через неспроможність підприємства кожна сторона в праві звернеться до суду із заявою переслідують мету врегулювати фінансове питання. Суд в першу чергу зобов'язаний визнати боржника банкрутом і потім дати дозвіл на організацію програми з реалізації майна на користь кредитора. Так само суд вправі призначити спеціальні заходи по зміцненню стабільності у фінансовій сфері підприємства.

Юридичні послуги з питань банкрутства в Курську

Законом держави пропонуються правила по організації процесу оголошення боржника банкрутом . Юридична компанія може надати послуги з надання консультаційної підтримки або повному супроводі підготовчих процедур і основного етапу роботи з визнання підприємства неспроможним. Що б визнати боржника банкрутом досить мати борг за компанією в розмірі від 300 тисяч рублів, з затримкою в платежах протягом трьох місяців.

В арбітраж за рішенням про визнання фінансової неспроможності підприємства може звернутися лише:

  • Власник підприємства;
  • Представники податкового органу;
  • Кредитори, по відношенню до яких у підприємства утворився борг.

Юридичні послуги з питань банкрутства мають на увазі супровід процедури для визнання підприємства неспроможним по одній з схем:

  • Реальне банкрутство, коли компанія не може сплатити борги зважаючи на втрату більшої частини капіталу;
  • Умовна неспроможність, коли зростання дебіторської заборгованості перевищує дохід підприємства. У такому випадку досить налагодити внутрішнє і зовнішнє управління.

Нюанси супутні ліквідації бізнесу

У разі організації можливостей щодо ліквідації боргів підприємства організовується графік погашення боргів, після чого закон забороняє нараховувати пені та штрафи на залишок боргу. Конкурсний керуючий за цей час проводить реалізацію майна для задоволення вимог кредиторів.

вартість банкрутства

На сайті з банкрутства юридичних осіб наводяться орієнтовні ціни на супровід процедури. Вартість послуг може коливатися в залежності від розміру боргу, наявності майна, необхідність залучення аудиторів і оцінювачів, гонорару фінансового керуючого та ін.

Пакет послуг із супроводу включає заходи з аналізу наявної документації, підготовці звітностей, складання плану по виходу з ситуації і підготовка необхідних для процесу документів.

Досить недорого можна організувати банкрутство юридичних осіб в Курську в спрощеному варіанті дій. При виборі експертів, які допоможуть закрити (ліквідувати) фірму, враховують наявність позитивної практики, здатність знаходити найбільш дієві та доступні стратегії, вміння вирішувати фінансові питання, поставлені клієнтом.