Реклама
Реклама
Реклама

Банкрутство і Цивільний кодекс РФ

  1. Які положення викладені в кодексі
  2. Регулює процес визнання фінансової неспроможності
  3. Коли посилатися на даний звід законів
  4. Цивільно-процесуальний кодекс

Фінансова прірва - найглибша з усіх прірв, в неї можна падати все життя.

Ільф і Петров

Процедура визнання фінансової неспроможності регулюється різними нормативно-правовими актами, основним серед яких є закон «Про неспроможності» , Прийнятий в 2002 році. Однак деякі аспекти викладені в положеннях Цивільного кодексу РФ, тому до даного зводу законів необхідно звертатися при підготовці до оформлення процедури.

Які положення викладені в кодексі

Цивільний кодекс визначає права і обов'язки громадян, відносини між ними, форми, які вони можуть приймати (індивідуальний підприємець, юридична особа, фонди і т.д.). Банкрутство є однією з стадій діяльності громадян, тому ЦК України встановлює права або їх відсутність для ініціації даної процедури окремими категоріями громадян.

Регулює процес визнання фінансової неспроможності

Сам порядок проведення та особливості процесу регламентовані відповідними законами і поправками до них, однак Цивільний кодекс вказує на право окремих категорій громадян ініціювати банкрутство. Сам порядок проведення та особливості процесу регламентовані відповідними законами і поправками до них, однак Цивільний кодекс вказує на право окремих категорій громадян ініціювати банкрутство

Право на банкрутство в Цивільному кодексі встановлюється статтями 25 і 65. У статті 25 говориться, що визнавати свою неспроможність можуть фізичні особи і індивідуальні підприємці (з урахуванням внесених поправок від 1 жовтня 2015 року). Стаття 65 дає право звертати в судову інстанцію юридичним особам з проханням визнання своєї фінансової неспроможності. Положення кодексу вказують, що вся процедура проходить відповідно до законів, які належать їй, тому при розборі умов для подачі заяви та етапів проходження процесу необхідно звертатися вже до закону «Про неспроможності», а не до статей Цивільного кодексу.

Коли посилатися на даний звід законів

На положення Цивільного кодексу необхідно посилатися при обгрунтуванні своїх прав на ту чи іншу дію, а про правильність звернення і умовах, при яких воно буде задоволено, потрібно читати в відповідних законопроектах. У будь-якому випадку рекомендується звертатися за допомогою до професіоналів , Які пояснять положення кодексу і порадять найбільш правильне рішення, яке варто взяти в ситуації, що склалася, щоб домогтися найбільш вигідного для себе рішення.

Цивільно-процесуальний кодекс

Цивільний кодекс РФ фактично не дає корисної інформації про процедуру банкрутства боржника, а деякі положення Цивільно-процесуального кодексу в цьому плані є більш важливими Цивільний кодекс РФ фактично не дає корисної інформації про процедуру банкрутства боржника, а деякі положення Цивільно-процесуального кодексу в цьому плані є більш важливими. Наприклад, даний звід правил визначає, які категорії майна не можуть вилучати у боржника (фізичної особи) пристави, а також інші судові нюанси, пов'язані з процедурою.

Не рекомендується самостійно починати процес визнання своєї неспроможності, оскільки великий ризик того, що ви не розберетеся в процедурі, і остаточне рішення буде не на вашу користь.