Реклама
Реклама
Реклама

Карта Ощадбанку Світ. Огляд, тарифи, умови та відгуки

  1. Як виникла національна платіжна система?
  2. Дебетова карта Сбербанк - СВІТ Класична
  3. Пенсійна карта Ощадбанку СВІТ (Соціальна)
  4. Відгуки користувачів карт Ощадбанку СВІТ

Сбербанк приступив до емісії (випуску) карт платіжної системи «МИР» далеко не найперший - в листопаді 2016 року. Але спершу була проведена значна підготовча робота по модернізації всієї еквайрингової мережі банку: всі торгові точки, в яких Сбербанк надавав послуги еквайрингу (організація оплати за картками), і ощадбанківські банкомати до цього моменту були готові приймати платіжні національні карти будь-якого російського банку. Це дало можливість випускати власні карти національної платіжної системи (НПС).

У цьому огляді ми розповімо про всю лінійці карт Ощадбанку Світ. І перш ніж перейти до тарифів і умов банківських карток, трохи часу приділимо самої НПС: для чого вона створювалася в рекордно короткі терміни, і навіщо росіянам змінювати вже випробувані карти міжнародних платіжних систем (МПС) Master Card і Visa на картку вітчизняної платіжної системи?

Як виникла національна платіжна система?

У 2014 році через накладення США санкцій на Росію, наслідком чого стало блокування МПС Visa і MasterCard операцій по картах ряду російських банків (постраждали сотні тисяч людей), країна встала перед вибором: побудувати платіжну інфраструктуру на базі вітчизняних технологій або танцювати під дудку Америки , прогинаючись під їхні вимоги. Росія вибрала перший шлях, в результаті чого в липні 2014 року з'явилася акціонерне товариство «Національна система платіжних карт» (НСПК), якому було поставлено завдання в організації обробки всіх внутрішніх російських операцій по картах МПС всередині РФ (в тому числі і в Криму) і створенні національної платіжної системи, оператором якої і стала НСПК.

В першу чергу територіально і під юрисдикцію Росії був переведений процесинг (обробка платежів) за внутрішніми операціями, але навіть після цього залишилася ймовірність блокування операцій по картах іноземними банками, яких в РФ досить. Щоб зробити платежі повністю незалежними від зазіхань іноземних держав, була створена НПС Світ - до її створення вітчизняна платіжна інфраструктура вже була готова, і в 2015 році банки стали випускати карти національної платіжної системи.

Перехід на карти Мир російських банків забезпечить їх власникам, насамперед, безпеку розрахунків всередині Росії (за кордоном національними картками теж можна розплачуватися, читайте як ), А також внесок в розвиток економіки своєї країни а не нашого заокеанського «партнера». Справа в тому, що банки-учасники платіжної системи (еквайєри і емітенти) платять комісію системі за кожну транзакцію (платіжну операцію), і раніше ці грошики підживлювали економіку США (Visa і MasterCard по їх юрисдикцією), а тепер будуть йти в бюджет РФ.

Ну і, нарешті, найголовніше. На підставі федерального закону (№ 88-ФЗ від 01.05.2017 «Про внесення змін до статті 16-1 Закону Російської Федерації« Про захист прав споживачів »і Федеральний закон« Про національну платіжну систему ») вже з 2017 року карта Мир (без будь -або винятків) буде видаватися всім бюджетникам для отримання бюджетних виплат (і зарплат в тому числі), ну а до 2020 року її будуть мати всі пенсіонери Росії, і люди, які отримують соціальні виплати від Пенсійного фонду Росії.

Як ви розумієте, на більшості виданих карток разом з логотипом Світ буде красуватися логотип Сбербанк, так як частка випуску ощадбанківських карт значно перевищує частку випуску інших російських банків.

Розглянемо всі банківські карти Ощадбанку-Світ, що випускаються банком у співпраці з національною платіжною системою.

Дебетова карта Сбербанк - СВІТ Класична

Мабуть, ощадбанківських дебетова класика є найпопулярнішою в лінійці банку, по крайней мере, це можна сказати про карти Visa і MasterCard. Але зміна платіжної системи не сильно вплинуло на її функціональність. Ключові відмінності дебетової класичної карти Сбербанк-Мир наступні:

Ключові відмінності дебетової класичної карти Сбербанк-Мир наступні:

  • По картці можна розплачуватися тільки в межах Росії (як в роздрібних, так і в інтернет-магазинах);
  • Валюта рахунку карти - тільки рублі;
  • Не передбачено випуск додаткових карток до основного рахунку (по крайней мере, поки);
  • Не передбачена можливість безконтактної оплати (на кшталт Pay Pass), але така технологія вже розроблена і застосовується на деяких національних картах російських банків;
  • При онлайн-розрахунках не працює технологія безпеки 3D-secure (очікується її заміна на більш досконалий протокол).

У всьому іншому це та ж сама знайома всім класика з величезним числом цікавих можливостей і переваг.

Пару слів про вимоги до клієнта:

  • мінімальний вік 14 років;
  • необхідна постійна або тимчасова прописка на території РФ.

Для оформлення необхідно відвідати будь-який офіс банку в вашому місті, пред'явити паспорт і підписати необхідні документи.

Тепер розповімо коротко про тарифи і переваги.

Вартість обслуговування - 750 руб. за перший рік і 450 руб. за наступні (термін дії 3 роки). В рамках зарплатного проекту - безкоштовне річне обслуговування (для власника);

Черговий і достроковий перевипуск - без комісії (у разі втрати картки або пін-коду, зміни особистих даних - комісія 150 руб.);

Поповнення карт.счета держателем в будь-якому місті - без комісії;

Видача грошей в ощадбанківських касах і в банкоматах в будь-якому територіальному банку (читай, в будь-якому місті) - без комісії (в межах добового ліміту);

Добовий ліміт на видачу в касах - 150 тис. Руб., В банкоматах - 150 тис. Руб. В місяць обмеження на зняття - 1,5 млн. Руб .;

Смс-інформування в рамках підключеної послуги «Мобільний банк» - 60 руб. в місяць (починаючи з 3-го місяця);

Доступні всі додаткові послуги: безкоштовний інтернет-банк з більш з можливістю управління своїм рахунком, Автоплатеж, скарбничка , Бонусна програма Спасибо (по суті - це Кешбек від Ощадбанку ), велика кількість способів поповнення картки і перекладів з неї / на неї.

Таким чином, власник цього банківського продукту отримає всі можливості, як і у пластику з МПС Visa / MasterCard, з невеликими обмеженнями, які не дозволять виїхати за кордон (для цього доведеться скористатися звичними картками міжнародної платіжної системи) і не дадуть розплатитися в деяких іноземних інтернет -магазин. Хоча у великих магазинах, наприклад, в Аліекспресс, така можливість вже є.

Пенсійна карта Ощадбанку СВІТ (Соціальна)

Це повноцінна картка з безкоштовним річним обслуговуванням ( які ще є безкоштовні карти Мир? ), До якої підключені всі доступні сервіси та доп. послуги Ощад. Все це, за великим рахунком, стає доступним після підключення мобільного банку (навіть в економному варіанті - це повністю безкоштовно, але немає смс-інформування) і інтернет-банку Сбербанк Онлайн. Для цього достатньо прив'язати до карти номер вашого стільникового.

Для цього достатньо прив'язати до карти номер вашого стільникового

У картки є деякі нюанси, які відображаються на її тарифи та умови (вона бюджетна).

Перш за все, це карта для пенсіонерів і пільговиків, які отримують виплати з Пенсійного фонду РФ. Ще один її плюс - накопичувальна (депозитна) функція.

Обмеження ті ж самі, що і за дебетовою класиці: оплата тільки всередині РФ, не передбачений випуск додаткових карт до основної, рублевий рахунок.

Більш детально, як її отримати і кому вона належить, розказано в її огляді , Тут же ми зупинимося на деяких моментах.

Вимоги до клієнта наступні:

  • Мінімальний вік - від 18 років;
  • Ви можете мати громадянство РФ або іншої іноземної держави, або зовсім не мати громадянства, але мати право на отримання пенсії;
  • Повинна бути постійна або тимчасова реєстрація на території РФ.

При зверненні в офіс необхідно разом з паспортом пред'явити документ, що підтверджує отримання пенсії. Там же ви можете заповнити заяву на доставку пенсії.

Коротка виписка з тарифів:

Обслуговування, черговий і достроковий перевипуск - безкоштовно (за винятком втрати картки, пін-коду і вим. Особистих даних - 30 рублів);

Прийом коштів (поповнення) в будь-якому територіальному банку - без комісії;

Нарахування відсотків на залишок коштів на рахунку - 3,5% річних (раз в 3 місяці);

Видача грошей в касах і банкоматах Ощадбанку в будь-якому територіальному банку (в будь-якому місті) - без комісії (в межах добового ліміту);

Добовий ліміт на видачу в касах - 50 тис. Руб., В банкоматах - 50 тис. Руб. В місяць обмеження на зняття - 500 тис. Руб .;

Смс-інформування в рамках підключеної послуги «Мобільний банк» - 30 руб. в місяць (перші 2 календарні місяці безкоштовно).

Зауважимо, що пенсійна карта Ощадбанку - Світ не може бути зарплатної, і її не вдасться отримати всім бажаючим (якщо хочете безкоштовний ощадбанківських пластик, то зверніть увагу на карти Mastercard Standart / Visa Classic Momentum)

Відгуки користувачів карт Ощадбанку СВІТ

Незважаючи на те що уряд прийняв всі можливі заходи для побудови платіжної інфраструктури, що дозволяє розплачуватися національними картками в торгових точках РФ, в тому числі картами Ощадбанку Світ, ще не все працює як хотілося б - і це підтверджують відгуки власників. На жаль, до сих пір (середина 2017 року) карти приймають не скрізь.

Проте всі великі мережеві магазини давно забезпечили можливість оплати подібним пластиком, і бюджетники, перейшовши на Світ, будуть без проблем оплачувати товари в звичних магазинах.

Згодом буркотливих і незадоволених відгуків в інтернеті зменшиться, так як скоро вже не залишиться сучасних магазинів, які приймають до оплати карти Мир. Хоч закон і не змушує всім переходити на них (все залежить від обороту торгово-сервісного підприємства), але популярність національного платіжного інструменту буде усе більш зростати, і це треба мати на увазі дрібному і середньому бізнесу.

Додатково зазначимо, що національна платіжна система не стоїть на місці, а розробляє нові технології, що дозволяють безпечно розплачуватися картками як в звичайному магазині, так і в інтернеті. Так вже є вітчизняна технологія безконтактних платежів, і в розробці вдосконалена версія 3D-secure. А в найближчому майбутньому в НПС буде функціонувати програма лояльності, за якою на рахунки користувачів будуть повертатися частина коштів від покупок (Кешбек). Таким чином, картки Ощадбанку Світ будуть ще вигідніше (сподіваємося на це) - до вже існуючої послуги Кешбек (Спасибі від Ощадбанку) від банку, можливо, додасться додатковий бонус від платіжної системи.

.

Як виникла національна платіжна система?
Як виникла національна платіжна система?
Кі ще є безкоштовні карти Мир?