Реклама
Реклама
Реклама

Номери рахунків і коди в квитанціях за ЖКП залишаться колишніми

Фото: m24.ru/Роман Балаев

Зміна реквізитів Єдиного платіжного документа несе юридичний характер не відіб'ється на рахунках звичайних споживачів, передає "Інтерфакс" .

Як відзначило джерело в мерії, кошти за житлово-комунальні послуги, оплачені по ЕПД, надходять на транзитний рахунок, після чого розподіляються між постачальниками ЖКП - дана інформація враховується в фінансово-особовий рахунок платника, при цьому номери транзитного та фінансово-особових рахунків, а також коди платників мінятися не будуть.

"Таким чином, змінюються лише реквізити банку, а рахунок платника залишається колишнім", - пояснили в мерії.

Нагадаємо, з червня 2016 року в ЄПС на комунальні послуги столиці зміняться реквізити фінансового оператора: замість "Банку Москви" там з'являться реквізити нового оператора - ВТБ. Такі зміни відбуваються через те, що "Банк Москви" приєднався до банку ВТБ, контрагенти якого вже отримали необхідне повідомлення та зобов'язуються приймати до оплати квитанції як з новими, так і зі старими реквізитами.

Ті банки, які з ВТБ договору не укладали, будуть приймати платіжні документи зі старими реквізитами до листопада 2016 року.

Посилання по темі