Реклама
Реклама
Реклама

Європейські банки вивели з Британії € 350 млрд. Євро через Brexit 2000.ua

  1. поділіться

Європейські банки вивели з Великобританії активи на суму 350 млрд євро за період з червня 2016- го, коли пройшов референдум про вихід країни з ЄС, до червня 2017 р пише «Financial Time»

Європейські банки вивели з Великобританії активи на суму 350 млрд євро за період з червня 2016- го, коли пройшов референдум про вихід країни з ЄС, до червня 2017 р пише «Financial Time».

Розміщення в Великобританії активи банків з країн - членів ЄС скоротилися за рік на 17% - з 1,94 до 1,59 трлн євро. Загальна сума фінансових зобов'язань європейських банків в країні також впала з 1,67 до 1,34 трлн євро.

Фахівці пов'язують виведення активів з побоюваннями щодо можливих втрат на тлі Brexit і очікують, що тенденція збережеться до березня 2019 року, коли Великобританія остаточно вийде з ЄС.

«Банки блоку захищаються від загрози потенційних втрат в разі, якщо Великобританія завершить процедуру виходу з ЄС без угоди про торгівлю», - зазначає FT.

Нагадаємо, голова Європейської ради Дональд Туск дав Великобританії десять днів, протягом яких вона «повинна продемонструвати прогрес щодо основних проблем», пов'язаних з майбутнім виходом Лондона зі складу ЄС .

поділіться

Теги: Brexit , Британія , Європа

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.