Реклама
Реклама
Реклама

Як продати іпотечну квартиру ощадбанку і купити іншу

  1. Продаж іпотечної квартири з дозволу банку
  2. Але чи існують методи продажу нерухомості без отримання дозволу від банку
  3. Пошук потенційного покупця іпотечної квартири
  4. Способи продати квартиру без дозволу
  5. Іпотечний кредит під отримання нового іпотечного кредиту
  6. Необхідні документи для продажу іпотечної нерухомості
  7. І які ж існують варіанти повернення своїх коштів

Багато людей сьогодні беруть житло в іпотеку. І відбувається подібна ситуація в різних куточках нашого світу. Але іноді з різних причин люди приходять до такої ситуації коли потрібно продати свою квартиру. І якщо вас турбує питання, чи можна продати іпотечну квартиру, то в такому випадку ми представимо вам відповідь на це питання і дозволимо вам дізнатися тонкощі цього процесу.
Отже, чи можна здійснити продаж наявної нерухомості, що знаходиться в іпотеці в Ощадбанку? Підстав для цього, як правило, багато:

  • Це може бути і сімейний розлад у стосунках між подружжям, який привів їх до вирішення розлучитися. Виходячи з цього, вони починають процес поділу нерухомості, для можливості отримати свою частку і придбати за отримані кошти готельну житлоплощу.
  • Ще однією найпоширенішою причиною даної ситуації може бути неможливість вчасно проводити оплату кредиту. Нерухомість, придбана в іпотеку в Ощадбанку, є для нього запорукою, тому здійснити продаж квартири можна, але дотримуючись деякі умови.
    Більшість людей, які є для банку боржниками вважають, що продати нерухомість, що знаходиться в заставі ні, неможливо, тому що, що укладення угоди неможливо через деякі обмежень, які наклав банк. Але ці обмеження цілком можливо обійти деякими законними методами.

Але ці обмеження цілком можливо обійти деякими законними методами

Продаж іпотечної квартири з дозволу банку

У тому випадку, якщо нерухомість оформляється у власність по іпотечному кредитуванню, то вона буде власністю банку до того часу, поки, ви не зробите повне погашення боргу за цим кредитом. Тут слід звернутися за допомогою до фахівця Ощадбанку і дізнатися у нього, про можливі умови за якими даний банк може дозволити проведення операції з продажу нерухомості. Людині, що працює в банку, необхідно буде вказати причину, по якій ви зібралися продавати квартиру. Але в той в разі, якщо даному співробітнику зазначена причина здасться поважної то, цілком можливо, буде отримати дозвіл, Це допустимо лише тоді, коли в договорі не прописані деякі обмеження для можливості достроково погасити всю суму.

Прочитайте ще одну цікаву статтю сайту: Заробіток на написанні текстів і статей за гроші в інтернеті
Варто сказати, що в більшості випадків, Ощадбанк не вносить такі обмеження в договір при його укладанні з клієнтом. І якщо дана ситуація має місце, то можна не побоюючись, продовжувати переговори з банком. Зі свого боку, Ощадбанку теж, в якійсь мірі вигідно прийняти таке рішення, по тій простій причині, що йому необхідна видача кредитних коштів. Але в даному випадку існує один маленький нюанс: позичальникові потрібно буде здійснити оплату відсотка за довгострокове погашення іпотечної позики. Виходячи з цього, клієнт повністю оплачує наявними у нього фінансами борг перед фінансовою установою, а воно знімає накладене обмеження у вигляді застави.
Також існує ще один важливий момент: банк змушений у сторін угоди попросити провести попереднє оформлення договору купівлі продажу квартири. В даному випадку, це установа отримає гарантії в проведенні остаточної угоди. Можна самостійно підшукати майбутнього покупця, а після того, як ви отримаєте дозвіл, останній виплатить суму боргу за іпотечним кредитом.
Якщо ж повністю довіритися в оформленні угоди банку, то тут є деякі ризики: в першу чергу банк сам почне займатися переоформленням необхідної документації на покупця.
Тут все гранично ясно.

Тут все гранично ясно

Але чи існують методи продажу нерухомості без отримання дозволу від банку

У тому випадку, якщо фінансова установа не йде на компроміс з вами, і не погоджується з продажем нерухомості, взятої по іпотеці, то про позитивне рішення, можна сказати, лише тоді, коли сам банк вирішить зняти всі обмеження на квартиру. А це, як правило, може відбутися тільки після того, як ви повністю погасите існуючу заборгованість перед банком. Здійснити це можна кількома способами:
Укласти з банком ще один кредитний договір. Але даний метод можливий тільки в тому, випадку, якщо ви маєте в своєму розпорядженні вільними фінансовими коштами для оплати ще одного кредиту. Але тут, як правило, банки йдуть вам на зустріч, і укладають споживчий кредит без всякого застави на майно. Даними засобами відбувається погашення заборгованості, і обмеження знімаються. Тепер, цілком можливо, укладати договір з купівлі-продажу майна.

Пошук потенційного покупця іпотечної квартири

У цій публікації ми говоримо про те, як продати іпотечну квартиру і купити іншу. Дійсно, наші поради зможуть стати в нагоді кожній людині, який запланував ці дії. Продати іпотечну квартиру буває непросто. Тут потрібно знати деякі особливості. Крім того, дуже важливо домовитися правильно з клієнтами, які збираються у вас придбати нерухомість. В даному випадку, покупець видає вам фінанси під розписку для можливості розрахуватися з банком. Цей метод досить ризикований для самого покупця. Така угода найчастіше укладається між близькими людьми або родичами. Але в більшості своїй, після того як гроші на оплату заборгованості були отримані, продавець має право відмовитися від проведення операції, так як його зобов'язання по продажу власності ніде не фіксуються.

Способи продати квартиру без дозволу

При проведенні такої угоди необов'язково участь в ній кредитної організації. Але в цій ситуації найголовнішим є пошук покупця зацікавленого в проведенні такої угоди. Для того щоб продати квартиру потрібно:

  1. Прийти в банк, в якому був оформлений іпотечний кредит, і уточнити загальну суму боргу. Також у співробітника банку можна вимагати підтвердження суми заборгованості, оформлене документально. Це може вам стати в нагоді в подальшому при проведенні продажу власності, та й покупець знатиме суму.
  2. Після цього, між сторонами полягати попередній договір, завірений нотаріально.
    Потім необхідно буде домовитися з покупцем про можливість отримувати від нього потрібну суму грошей для оплати кредиту. У даній ситуації можна вдатися до користування банківського осередку, так як цей варіант є більш надійним для обох сторін.
  3. Далі, необхідно повністю погасити заборгованість по кредиту. Це може здійснити і сам покупець іпотечної нерухомості. Надалі на нього будуть оформлятися вся платіжна документація. Саме вона послужить доказом того, що набувач здійснював погашення боргу.
  4. Після проведення всіх необхідних процедур з оформлення, банк починає займатися зняттям обтяжень з нерухомості. А платнику видається довідка, в якій вказана інформація про повне погашення заборгованості по іпотеці і зняття всіх обмеження з квартири.
  5. Далі, слід зайнятися реєстрацією операції, що проводиться. Бо саме після оформлення цієї процедури ваш договір є юридично значимим.
  6. Після того як зареєстрований договір з виплати заборгованості отримано, потрібно нотаріально оформити договір купівлі-продажу. Він, в свою чергу, теж проходить процедуру реєстрації. При його наявності покупець нерухомості отримує свідоцтво про право на власність. Також можна з покупцем оформити продаж іпотечної заборгованості. Ця угода носить назву - переведення боргу на іншу особу. В даному випадку, покупець займається переоформленням іпотечного договору повністю на себе.
  7. Після цього, оплачує продавцеві кошти, які переводилися на погашення заборгованості.
  8. В результаті покупець буде вважатися новим власником за іпотечним договором.

Даним чином здійснюється продаж не самою нерухомості, яка знаходиться в заставі у банку, а продається залишилася заборгованість за іпотечним кредитом. Ця угода цілком здійсненна, але тільки за однієї умови: новий позичальник повинен виконати вимоги банку. Йому потрібно буде зібрати всі документи, необхідні при підписанні кредитного договору з банком, а також буде потрібно надати довідку про свої доходи, підтвердивши тим самим свою платоспроможність.

Іпотечний кредит під отримання нового іпотечного кредиту

У цій статті, ми розповідаємо ті поради, які допоможуть людям відповісти на питання як продати іпотечну квартиру при розлученні. Але якщо ви хочете продати іпотечну квартиру для того, щоб отримати новий іпотечний кредит, то вам варто уважніше прочитати цю частину публікації. Слід сказати про те, що така можливість теж існує при придбанні іпотечної нерухомості у Ощадбанку. Цілком реально оформити кредитний договір і в іншому банку. Але в даному випадку, при укладенні цього договору буде вироблено рефінансування боргу. Але на жаль ця схема не дуже приваблива для клієнта, так як є досить складною і полягає на дуже тривалий термін. А якщо ж клієнт, який звернувся до банківської установи, бажає поліпшити умови свого проживання, то він цілком може зайнятися процедурою з продажу квартири, оформленої за іпотекою, і підписати кредитний договір для оплати нової нерухомості. Дуже часто, банк дає позитивне рішення по даному договору.

Необхідні документи для продажу іпотечної нерухомості

Якщо ви маєте намір дізнатися про те, як продати іпотечну квартиру ощадбанку, то ми вам обов'язково дозволимо дізнатися всі тонкощі подібного процесу. Так як нерухомість, придбана по іпотеці, є запорукою банку, то при її придбанні необхідно оформити таку документацію:

  • Отримати виписку з держреєстру юридичних осіб про зняття обтяження.
  • Кредитний договір з банківською установою.
  • Свідоцтво про реєстрацію іпотечного договору.
  • Документи, що засвідчують особу (від 2-ух сторін).

Які ризики існують при покупці іпотечної нерухомості

В даному розділі ми поговоримо про можливі ризики, які існують при покупці іпотечного житла:

Покупець знаходиться в зоні ризику, якщо погодиться на пропозицію власника такої квартири оплатити суму, якої не вистачає для погашення боргу. Припустимо, що наш покупець погодився з пропозицією продавця. Але в підсумку він отримає наступне: Борг повністю погашений, банк, в свою чергу, видає покупцеві довідку про відсутність обтяження перед ним. А власник нерухомості, може, цілком законно проводити оформлення будь-яких угод з цією власністю, так як заставу повністю знятий банком. Гроші, як правило, виплачені, кредит повністю закритий, але чомусь продавець відмовляє покупцеві в оформленні угоди з купівлі продажу.

І які ж існують варіанти повернення своїх коштів

Після того, як покупець погасив всі зобов'язання перед фінансовою установою за справжнього боржника, він повинен оформити реєстрацію зняття обтяження, виданого йому раніше цим банком. Але, як правило, на проведення цієї процедури потрібно буде витратитися. Також може статися і наступна ситуація: наприклад, покупець бере в оренду банківський сейф і вкладає в неї свої фінансові кошти на деяких умовах: т. Е. Внести ту різницю, яку збирається отримати продавець нерухомості. Цією умовою, як правило, є умова на проходження реєстрації прав власності на іншу особу. Але в даному випадку в угоді можуть відмовити, таким чином, доступ до фінансів для продавця є повністю закритим. У свою чергу, для покупця квартири виникає наступна вигода: він, може, без будь-яких труднощів повернути свої кошти. Але якщо ж у проведенні цієї операції брав участь банк, то всі ризики відпадають самі собою, тому-то останній самостійно займається відправкою необхідної документації для перереєстрації на майбутнього власника квартири. Чим же ризикує, в свою чергу, продавець? В даний час почастішало банкрутство більшості фінансових установ. І якщо продаж проходить саме через такий банк, то позичальник навряд чи зможе отримати свої кошти в разі банкрутств цієї організації.

Отже, чи можна здійснити продаж наявної нерухомості, що знаходиться в іпотеці в Ощадбанку?
Чим же ризикує, в свою чергу, продавець?