Реклама
Реклама
Реклама

Австрія зводить паркан на кордоні з Угорщиною

Австрія почала будівництво захисного прикордонного огородження протяжністю 1,8 км поруч з контрольно-пропускним пунктом на кордоні з Угорщиною, де в минулому році пройшли сотні тисяч мігрантів

Австрія почала будівництво захисного прикордонного огородження протяжністю 1,8 км поруч з контрольно-пропускним пунктом на кордоні з Угорщиною, де в минулому році пройшли сотні тисяч мігрантів.

Про це повідомляє агентство Zn.ua.

Паркан біля пропускного пункту міста Нікельсдорфа буде зведений, якщо Австрія вирішить активувати жорсткі заходи для того, щоб зупинити потік мігрантів. Після того, як в минулому році Австрія прийняла приблизно 90 тисяч осіб (що становить майже 1% населення), які просили притулку, уряд країни заявило, що тільки 37 тисячам дозволить подати заяву про надання притулку в цьому році.

Число заяв про надання притулку досягло більше 26 тисяч минулого місяця. У минулому році Австрія почала будівництво четирёхкілометрового забору на її кордоні зі Словенією і заявила, що якщо потрібно буде, то почне зводити огорожу і на кордоні з Італією.

Нагадаємо, глава МЗС Люксембурга виступив за виключення Угорщини з Євросоюзу.