Реклама
Реклама
Реклама

Як купити квиток на поїзд через інтернет на сайті РЖД?

  1. Придбання квитків онлайн за допомогою сайту РЖД
  2. бонусна програма

Пару років тому я їздила в студентський табір на Чорному морі. Природно, відразу знайшовся хлопець, який вирішив всіх зібрати і організувати поїздку в одному вагоні. При цьому ніхто квитки не купував централізовано: домовилися на годину відкриття продажу взяти одночасно місця в один вагон. У мене це був перший досвід покупки квитка онлайн, і вийшов він екстремальним. : D Не встигла я розібратися в тому, куди жати і що писати, як потрібні місця стали розбирати зі швидкістю світла. У підсумку ми з подругами ледве-ледве взяли квитки в одне купе, зовсім не в тому вагоні. З цього випадку я зробила висновок: перед першою поїздкою непогано було б ознайомитися з процесом придбання квитків на сайті РЖД. Пару років тому я їздила в студентський табір на Чорному морі

Придбання квитків онлайн за допомогою сайту РЖД

Протягом останніх двох років я постійно переміщаюся між двома містами нашої країни, тому регулярно беру квитки через сайт РЖД. Весь процес складається з кількох етапів:

  • реєстрація, вхід в особистий кабінет РЖД;
  • пошук потрібної дати та напрямки;
  • вибір поїзда, вагона;
  • вибір місця, введення особистих даних пасажира;
  • оплата.

Отже, почнемо з реєстрації. Вписуємо інформацію про себе: логін (будь-який), пароль, ПІБ (по батькові в системі необов'язково, але лише для тих, у кого його просто немає. Якщо воно є, то потрібно вводити), e-mail і телефон, дату народження і стать. Також система пропонує секретне питання і відповідь на нього на випадок, якщо ви забули щось з вхідних даних.

Після реєстрації на пошту приходить посилання для активації профілю. Переходимо - тепер у вас є особистий кабінет.

Далі на головній сторінці потрібно заповнити форму пошуку: «звідки», «куди» і день поїздки. Натискаємо «знайти» і отримуємо перелік поїздів, які їдуть в обраному напрямку в цю дату. Зліва є фільтр, де можна вибрати тільки певні типи поїздів і вагонів: наприклад, тільки економ клас або купе в фірмових поїздах. Там же, натиснувши клавішу «змінити запит», можна додати день, в який ви плануєте повернутися назад. В такому випадку додадуться також зворотні поїзда на обрану дату.

На цій сторінці можна бачити ціни, встановлені на квитки в кожен вагон, що полегшує вибір. Однак ціни навіть в одному типі вагонів можуть відрізнятися (наприклад, нижні полиці зазвичай дорожче верхніх), а система показує найдешевші з можливих. Також зверніть увагу: ц ена змінюється в залежності від того, коли ви берете квиток, і популярності напрямки. Визначившись, натискаємо «вибрати» і знайомимося зі списком вагонів. Вибираємо відповідний вагон і натискаємо «перейти до введення даних пасажира і вибору місць». На цьому місці зазвичай мене викидає з особистого кабінету, і доводиться знову вводити логін і пароль. Не хвилюйтеся: Коли ви ввійдете знову, процес продовжиться. Тут необхідно заповнити інформацію про пасажира і вибрати місце через спеціальну схему вагона. Система також пропонує страхування, але воно не обов'язково (за замовчуванням там стоїть галочка, її можна зняти або вибрати вид страхування). Якщо подорожуєте з кимось, можна натиснути «Додати пасажира» і ввести його дані. Заповнивши, тиснемо «зарезервувати місця».

На цьому етапі приступаємо до останнього - оплаті. Оплатити квитки можливо виключно банківською картою. Ставимо галку, що згодні з умовами, і натискаємо «Перейти до оплати». Відкриється сторінка для введення даних кредитки. Заповнюємо їх і вуаля! - якщо все в порядку, ви купили квитки, більше вам робити нічого не потрібно. Реєстрація на поїзд автоматична, і на вокзалі вам не знадобиться нічого, крім паспорта. Але якщо хвилюєтеся, можна роздрукувати квитки заздалегідь або зберегти на планшеті або телефоні.

Але якщо хвилюєтеся, можна роздрукувати квитки заздалегідь або зберегти на планшеті або телефоні

бонусна програма

Якщо ви часто користуєтеся послугами РЖД, можу порадити одну фішку, яка буде корисна. Йдеться про програму лояльності «РЖД Бонус». При реєстрації на порталі необхідно не тільки надати інформацію про себе (ПІБ і дата народження), але і дані документа, за яким ви подорожуєте. На порталі можна отримати бонуси за вже вчинені поїздки за умови, що подорож відбулася не раніше місяця і не пізніше ніж через чотири до отримання бонусу. Також можна отримувати бали кожен раз, коли купуєте квиток: для цього на сторінці заповнення даних потрібно ввести свій номер рахунку в поле «карта РЖД Бонус». У мене бонуси набігають нешвидко, і десь кожна сьома поїздка на Сапсані виходить безкоштовною. Ще періодично компанія влаштовує різні акції, що дозволяють отримати більше балів або зробити поїздку за їх менше число. Бонусні квитки потрібно брати не через звичайну систему РЖД, а в меню «Пасажирам» - «Купити преміальний квиток». Якщо ви часто користуєтеся послугами РЖД, можу порадити одну фішку, яка буде корисна

Цим нехитрим способом можна купувати квитки на потяг через сайт РЖД і отримувати бали для безкоштовних поїздок. Щасти вам дороги!