Реклама
Реклама
Реклама

Різке падіння курсу долара є тимчасовим - експерт

Вчора курс долара по відношенню до рубля виявився на найнижчій позначці з липня 2015 року. На думку економіста, це тимчасове явище, і коливання курсу валюти не є чимось особливим. Кидатися купувати або продавати долари зараз немає сенсу.

28 лютого курс американської валюти опустився по відношенню до рубля до 55,67. пробивати дно далі долар не став і трохи зміцнив свої позиції на тлі падіння цін на нафту.

- Це стандартна схема. Курс долара залежить від ціни на нафту і газ. У самому кінці лютого було оприлюднено інформацію про запаси «чорного золота» в США. Котирування марки Brent тут же опустилися. Крім того, зима закінчилася, що також сприяє зниженню цін на нафту, а відповідно, зміцненню долара, - розповів Олександр Латкин, професор ВДУЕС.

Продавати все доларові активи, як, втім, і крупно вкладатися в цю валюту, зараз немає сенсу. Експерт радить розподілити свої кошти за стандартною схемою: рубль, долар, євро. Такий підхід допоможе уберегти гроші і в меншій мірі залежати від коливань на ринку. Певні зміни можуть початися через пару місяців, коли стануть відомі результати виборів в Росії і реакція на них західного світу.

- Ймовірно, що санкції будуть тільки посилюватися. Не потрібно обманювати себе. Ми як і раніше залежний від товарів і послуг з-за кордону. Якщо санкції будуть посилюватися, то це завдасть ще одного удару по нашим економіці й бізнесу. В першу чергу це може призвести до зростання цін на бензин, а згодом і на все інше, - зазначив Олександр Латкин.

У цьому випадку варто очікувати подальшого зміцнення курсу долара по відношенню до російської валюти.

Нагадаємо, що різкого стрибка цін на паливо фахівці в цьому році не очікують
Нагадаємо, що різкого стрибка цін на паливо фахівці в цьому році не очікують. Найбільш вірогідний сценарій - підвищення плати на розмір рівня інфляції.

Відзначимо, що стежити за курсом валют можна на нашому сайті в розділі "Курси валют по ЦБ"

Ігор Скуловец, новини Хабаровська на DVhab.ru